Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 16:12 - КАКВО НИ ДАДЕ ХРИСТОС?
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 15442 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                  КАКВО НИ ДАДЕ ХРИСТОС?

“Възкресението на Христос представлява раждане на нова част от човешката природа: нетленното тяло”.

                 Д-р Рудолф Щайнер

       

        Нашата Пета следатлантска културна епоха се характеризира с развитието на интелекта и абстрактната мисъл на човека. Затова се развиха  материалистичните, абстрактни науки.

        И днес  две хиляди години след Христа човечеството още не знае какво ни донесе Богът Христос и “Мистерията на Голгота” е забулена в тайна. Много малко хора,  Духовни водачи, знаят какво ни донесе Христос. Това са  личности посветени  в древните тайни,  които достигат до тях от Древните Мистерии. Мъдростта за духовния свят и за слънчевия Бог – Христос се е давала на избрани личности – посветени. Такъв посветен в наше време е д-р Рудолф Щайнер, който изнесе дълбокото окултно /скрито/ познание за Христос в създадената от него духовна наука – антропософия, изложена в 364 тома. Той е притежавал всичките духовни сетива за ясновидство, ясночуване и интуиция /прозрение/. От Великата духовна хроника наречена Акашова Летопис д-р Щайнер е видял разпънатия на кръст Христос и Мистерията на Голгота. Така тайното досега познание за Христос се разкрива в антропософския мироглед.

         От Центровете за мистерии  познанието за Слънчевия Бог, назоваван с различни имена проникнало  във всички древни религии в различните културни епохи. През Първата Древноиндийска културна епоха Той е наричан Вишвакарман; През Втората Древноперсийска културна епоха Богът на светлината е назоваван Аура Маздао; А през третата Египетско-Халдейско-Вавилонска културна епоха – Озирис.

        Едва в Четвъртата Гръко-Римска епоха за първи и единствен път в човешката история Слънчевия  Бог – Христос се въплъти в специално подготвеното през поколенията  идеално тяло на Исус от Назарет. Това е най-голямата жертва, която можем да си представим – един Бог да влезе в тясното физическо тяло на човек, да изтърпи много унижения, терзания, болки и накрая да умре в нечовешки страдания разпънат на кръста, редом с двама разбойници. Тази велика жертва, която Христовото Същество можа да принесе, като се въплъти в човешко тяло,  е за  да донесе в името на човешкото  бъдещо развитие импулсът на любовта.

        Защо се наложи  Христос да се въплъти в човешко тяло?

        Преди да слезе на втвърдената вече Земя, която в далечни епохи беше духовно тяло, човекът също беше духовно същество. В библията символично е казано, че Адам е първият земен човек с физическо тяло. Но в течение на много епохи духовната /силова/ конструкция на физическото тяло все повече дегенерирала, а заедно с това и човешкият Азово съзнание, потъвало все повече в мрака, заедно с влошаващата се силова конструкция на мозъка.

        Фантом се нарича силовата, невидима конструкция на физическото тяло върху която са насложени минералните вещества с формата  на физическото тяло. Ако си представим, че бъдат премахнати минералните вещества от физическото тяло, ще имаме  прозрачния /невидим/ фантом с формата на човешко тяло. С живота си във физическото тяло на Исус, Богът Христос спаси отново истинския  духовен първообраз на материалното човешко тяло и с това се даде възможност за бъдещо развитие на човешкия Аз. Защото при смъртта на кръста Исус Христос възкръсна с възстановения  първообраз на физическото духовно /силово/ тяло.

        Д-р Рудолф Щайнер пише: “Но, чрез Мистерията на Голгота Азовото съзнание пое пътя нагоре и то ще се издига по този път толкова по-стремително, колкото по-здрави са връзките, които хората изграждат с Христовото същество. Защото по времето на Мистерията на Голгота  хората слизаха на Земята за своето следващо въплътяване…и сваляха от духовния свят несъвършения и обречен на разрушение фантом /силов носител на физическото тяло/. Христос възкръсва от мъртвите и спасява  за човечеството фантома с формата на физическото тяло”.

Апостол Павел казва, че духовното тяло на Христос се размножава, като заровено в пръстта житно зърно, преминава във всички човеци и ще бъде видян от търсещите връзка с Христос.

Също Апостол Павел пише в Първо послание до коринтяните: “И ако Христос не е възкръснал празна е нашата проповед, празна е и нашата вяра” /гл.15, 14-20/.

“Онази духовна яйцеклетка, т.е. тялото, което победи смъртта, тялото на Христос Исус, възкръсна от гроба и се предава на всеки, който в хода на времето съумява да изгради правилно отношение към Христос. . . Това, което възкръсна от гроба се предава на всички онези човешки същества,, които вече са в състояние да го приемат в своите души.

 Най-важното, което даде Христос на човечеството възкресното тяло  е спасение за човешкия Аз, защото Азовото съзнание не би могло да се развива по-нататък, то би потъвало все повече и повече в мрака. . . Заедно с Христос от гроба възкръсна един вид зародиш, от който отново ще бъде възстановено състоянието на нашия човешки фантом” - пиши д-р Р.Щайнер.

Христовият импулс на Любовта е най-дълбоко проникващата сила в човешката еволюция. Когато човек приема все повече Христос в себе си, той като безсмъртна индивидуалност след смъртта ще срещне Христос като благодатна искряща светлина.

Това е описано в различни книги по разкази на хора върнали се към живот след клинична смърт. Преминавайки в духовния свят душата е посрещната от сияйна бяла светлина и тя знае – това е Христос. Толкова е прекрасна тази светлина, носеща мир и блаженство, че на човек не му се иска да се връща към земния живот. Тези разкази са автентични и всички разказват едно и също – за Христовата светлина, която ги обгръща.

Имам един приятел, който беше преживял клинична смърт. Той ми разказваше следното.  След тежко заболяване почувствал, че умира. Изведнъж се издигнал към тавана на болничната стая видял тялото си отгоре и как лекарите се опитват да го спасят. След това се почувствал обхванат от невиждана струяща  бяла светлина  и той знаел – това е Христос!

Апостол Павел е казал: “Това, което вие толкова много цените, външната форма на физическото тяло, в бъдеще изобщо няма да изчезва; защото Христос възкръсна като първият от онези, които побеждават смъртта. Физическата форма на тялото не е изгубена, чрез Възкресението Христово тя отново е върната на човечеството.” Всички се нуждаем от нетленното тяло, дадено ни от Христос, за да постигне Азът, Азовото съзнание своето пълно разгръщане.

Връзката с Христос трябва да бъде създадена в живота ни на Земята. И ако имаме идеал с добри цели и служим  на Христос с всичките си дарби, способности и талант - Той ще пренесе    в духовния свят плодовете на нашите добри дела  и след смъртта ни.

Всеки от нас се нуждае от Христовия импулс на алтруистичната, общочовешка любов. Той е истински морален импулс, будител на нашата съвест. Той дава морална сила, сила за живот, която пронизва хората, когато те го съзнават. Ако човек има  истинско духовно познание за Христос - развива в своята душа мир, сигурност и преданост. Животът се изпълва с ентусиазъм, въодушевление и вътрешна хармония. Те се превръщат в устойчивост, здраве и щастливи дни във външния живот. Христовото Възкресение ни дава увереност и премахва страхът от смъртта, защото знаем, че там ни чака благодатта на Възкръсналия Христос!

Ние трябва да си изясним, че най-важното, което Богът Христос ни е дал не е Християнската религия и проповедите, а че е жертвал за нас нетленното си Възкресно си тяло!

Човек приел Христовия импулс, който се чувства лично свързан с Христос би могъл да каже следните свещени слова:

“От Бога съм роден”

“В Христос умирам и възкръсвам

Чрез Светият Дух ще живея отново”.

 От тридесетте години на двадесети век и в следващите 1500 години, всички хора ще развият духовни сетива /ясновидство/ и Христос ще стане видим не във физическо, а в етерно тяло.

  А ето и думите на самият Христос от Евангелието на Йоан:

“Аз съм Възкресението и животът: който верва в мене и да умре, ще оживее” /гл.11,ст.25/.

                                          Доц. д-р Иванка Кирова, к.м.н.

 

 

 

 




Гласувай:
3



1. tres1 - едно малко уточнение
16.02.2017 19:19
Едва в Четвъртата Гръко-Римска епоха за първи и единствен път в човешката история Слънчевия Бог – Христос се въплъти в специално подготвеното през поколенията идеално тяло на Исус от Назарет.
1. Няма такава епоха Гръко-Римска защото Гърция се появява доста време след рухването на Римската империя.
2. Нека не забравяме Орфей - предшесващият Яхве/Христос/ аватар. От къде творците на библията черпят информация - от по-древният орфизъм. Когато Орфей се появява при траките те имат множество различни божества. След това постепенно се преориентират към слънчевото божество. Това разказват и древните елински писатели - Орфей отива в Египет, където хората почитат много божества, но след посещението му там, религията им става монотеистична и пак с първообраз на бога слънце.
3. Дали тялото на Исус е било идеално е спорно, но ако той е бил наистина безсмъртен защо е трябвало да умира и то така зрелищно? "Появата" му след това всред неговите ученици също е много спорна, но ред други неща посяват зрънцата на надеждата и вярата у хората, а това са чудесата които той извършва без да ги наставлява или агитира.
4. Относно духовните сетива, които хората ще развият или вече развиват неможе категорично да се твърди, че душата ще направи материалните ни тела безсмъртни, нито че телата ни ще допринесат за безсмъртието на душите ни. Това, че душите участват в кръговрата наречен прераждане е било известно и преди Христос, но въпросът е не само къде, кога и с каква цел ще става това, а и до колко сме готови с нагласата си за него ние самите.
цитирай
2. krumbelosvet - Уви, не съм ясновидец,
04.04.2017 15:53
и в много неща не съм уверен, но поне Господната Молитва не забравям, и почти, уви, ПОЧТИ съм се убедил, че помага на грешните ни души и тела. И на домовете ни, страдащи от примесването на пошо и добро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 895199
Постинги: 849
Коментари: 119
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031