Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2014 23:09 - ВЪПРОС КЪМ БЛОГЕРИТЕ СЪС СИЛНА ПАМЕТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20227 Коментари: 5 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

               ВЪПРОС  КЪМ  БЛОГЕРИТЕ  СЪС  СИЛНА  ПАМЕТ

 

     Аз станах доста голям, но паметта ми в две направления е много силна. За доказателство посочвам пътеписите си за Западния Балкан. По някои от тези места съм бил преди 24 години, но те и сега са живи картини в съзнанието ми.

   Останалите ми памети обаче не са така силни и ето, че сега имам проблем - не мога да си спомня името на филм на Фелини от който отлично си спомням една сцена и имам нужда от помощ. Ще опиша сцената, а ако някой може да си припомни името на филма, имам награда за него – ще го взема с мен някой ден на разходка по планините на България.

   Сцената е гениална. Тя трае минута или по-малко, но ето, аз не мога да я забравя. Тя е художествена проекция в главата на Фелини и символизира връзката между бездуховното пазарно общество в мафиотска Италия тогава и  мястото на медиите в него.

    По-честото цитиране на най-големия медиен бос у нас, Дялан /ият с брадва/ Пеевски отколкото „Господи помилуй” по време на богослужение ми напомни за тази сцена от филма на Фелини, в която той провижда бъдещето на бездуховното пазарно общество, което бълва пазарни боклуци без ценностна система, но и възможностите им - какво могат те да правят. Гледайки как изглежда днес Дялан/ия/ и какви ги вършат медиите му за манипуланито на пазарните боклуци в наложилото се вече у нас пазарно бездуховно общество,  пред очите ми се появи хужествено превъплътеното представяне на този процес в мафиотската и днес страна преди 40-50 години. Сцената от гениалния филм на Фелини е следната:

   Обществото няма ценностна система, състои се от манипулируеми и зависими пазарни боклуци. Те също произвеждат боклуци, но не в точния смисъл на думата. Това са делата им – непочтени отношения между хората, връзки на управляващите с големите престъпници, грабежи на банки, заводи, хора – без капка срам. Употребените вече „боклуци” се изхвърлят в едно сухо дере. Те се натрупват по руслото му, но в него фекалки изливат помия, която се смесва с боклуците и ги понася, скривайки едни и показвайки други. Сценката с мръсната помия, влачеща със себе си боклуците бе ужасно силна. Помията символизираше медиите, на които някой плаща да я изливат върху боклуците, та да се понесат и разсмърдят, за да манипулират с тяхната отврат  хората. Боклуците в тази отвратилна обща маса с помията ли бяха по-отвратителни или медиите, /б. м. помията от фекалките/ чиито платени журналисти, отворили всичките си телесни отверстия за пари са още по-гадни и от тях, не можах да определя. Тук напомням за една критична статия към журналистите на блогъра Джани в последния брой на списание „Свободни поети в Блог.бг”. Комплектът обаче боклуци – носеща ги помия бе страхотен. Брависимо, Фелини!!!!!!!!!!!!

    Бях в Пловдив няколко дни активен гост на Конкурса „Шуман – Брамс”. При Сточна гара преди имаше огромна реклама над шосето, пУТканваща гостите на Пловдив да отидат в някакъв ресторант, където била кльопачката и пиячката на Пловдив. Днес тази реклама я няма, но пък виждам друго – по целия град има павилиони, на които пише Lafka. На американски език такова понятие няма, но пък го има на съветски и означава незаконно, мафиотско магазинче /лавочка/. В тези магазинчета се продава пресата на Дялан /ия / и на маааааааааааааайкя му, но и цигари, алкохол и други боклуци, комбинирани по два артикула и с прИмоция за деня.

   Простащината в страната ни, възпроизвеждането и, мултиплицирането й и дирижирането й от медиите, чиито продукт Фелини преди 50 сравнява със съдържанието на фекалка – ето връзката в действие у нас, ако ползам определението на Брежнев, която е повторение на сцената от филма на Фелини от преди половин век. Това е сценарият, написан отдавна, актьрите са нови. Един от тях – над три центнера, незаобиколим.

   Спомням си едно стихотворение на Руми Симова, . Тя в него казва, че се чувства сама сред примати. И други ще стигнем до този извод. Защото новото време наложи нов модел – колкото повече мязаш на изрод, толкоз повече те уважават…

 

   




Гласувай:
19



1. getmans1 - Планинецо, ...
15.11.2014 23:20
... чудно ми е защо, все журналистите са виновни, замисли се!
цитирай
2. sande - Лафка е преди всичко казармено понятие ...
16.11.2014 19:56
Във всяка казарма имаше лафка. От нея войниците си купуват бисквити, локум, вафли, бръснарски принадлежности, евентуално цигари, кока-кола и не знам какво още. Общо взето - най-насъщното.
Няма да бъде чудно ако е русизъм краснознаменний!

И сега ... цяла България осеяна с мафиотската краснознаменна Лафка!?

Почти стига да ушите ми: "Красная Армия всех силней!"

Добре сме, но ще се оправим.
цитирай
3. tota - Лавка - тълковен речник от нета
17.11.2014 12:59
Лавка - тълковен речник от нета
мн. лавки, ж. Малко магазинче в училище, казарма, обикн. с обслужване през гише. Има ли закуски на лавката?
Лавка - ж. /рус./Продавница, дюкянче към казарма, училище и под.- Български тълковен речник. 1976г. На павилиони, на които пише Lafka. На латиница с "Ф". И това сами по себе си говори.
цитирай
4. apostapostoloff - Пеевски вече НЯМА никакви вестници!
25.11.2014 19:21
Той отдавна ги продаде! Вашата глава явно здраво е промита от другата медийна група- тази на Прокопиев.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Проверих информацията, която получавам за г/н Пеевски.
27.11.2014 19:24
apostapostoloff написа:
Той отдавна ги продаде! Вашата глава явно здраво е промита от другата медийна група- тази на Прокопиев.


Възползвах се от правата, които имам като оперитавен работник с над 30 години в този бранш да тегля класифицирана информация до степен 5 С. Последните данни за г/н Пеевски са, че вече отказва интимни контакти с чалгаджийката Ц. Я и от два месеца скача на ромската певица Гюза от Костинброд с прякор Пепа Змията. Тя сега е на 53 г., висока е 190 см. и тежи 46 кг. Приятелят й е Найден Късметски, подхвърленото бебе покрай яз. Братушково от бизнесмена с прякор Барона и някогашния главен прокурор Татарчев. Днес найден, с прякор Мамута е на 19 години и е шампион по тайбокс в категория над 200 кг. Те винаги двамата са на сцената, докато тя пее и се увива като змия.
Ще изтегля инфорация и за още един блогър с цел уточняване за промита глава ли става въпрос или само за едно отворче от организЪма му, но личността му няма да обявам, нито пък отворчето. Един поздрав от мен за информацията, която за мен винаги е излищна, защото имам ниво 5 С.

https://www.youtube.com/watch?v=PZzle3jjyt0


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180784
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031