Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2017 16:58 - ПО ПОВОД КРАЛИЦАТА НА КРАСОТАТА...
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1256 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПО ПОВОД КРАЛИЦАТА НА КРАСОТАТА...

 

image

 

Много мастило и безсмислена злъч се изля по повод призьорката в конкурса за Мис България. Но, коя ли жена може с пълно право да претендира за титлата? Цялата женска кариера и реклама е построена върху младите женски лица и тела и по тях са потрошени безброй посивяващи мъжки глави. Защото светът на мечтите им е изпълнен с жени за еднократно ползване, със силиконови гърди, ботоксови устни, изкуствени мигли и изрисувани, стъклени очи. Предизвикващи тривиално-виртуална полова възбуда, пораждаща впоследствие посещение за аборт при генеколога. Представяте ли си поема за такава любов?

Младото тяло шепне – „нима съм недостойна”? Да, ти си достойна, но те са недостойни. Защо, и как не им е страшно на девойките? Та тяхното бъдеще ще премине през очите на тези застаряващи мъже. Тежка е участта на такива жени, изпълнена с безнадеждни очаквания.

От тези конкурси са изгонени тези, които дават стила, модата, вкуса към красотата, изящната словесност, която прави политика и направлява живота на мъжете. Защото мъжете са достойни за нещо повече. И аз мисля, че това е жената над 50 – те. На която, бдяща до леглото на болния и мъж крещят в болницата – „Вие да не сте лекар”, а тя отговаря тихо: - „Аз не съм лекар, но се боря за живота на мъжа си повече от всички вие тук”. И за този мъж чуждата медицинска сестра за каквито и да е пари не може да замести любящата му жена. Тъкмо такива жени съхраняват креативните и борбени мъже, хората на конкретните резултати в живота им. Загубвайки ги, биха останали скучните политици и надутите богаташи, от които никой не се интересува

На тридесет години все още са красиви краката им, на четиридесет очите, на около петдесет изчезва талията, до шестдесет присъстват в политиката, а след това всички те изчезват. Макар, че всички тези изчезващи жени създават министри, президенти, пълководци. Те са вече втория ред в политиката, но той е всъщност главния и определящия. Те са тези, които оценяват хумора, литературата, живопистта, музиката, архитектурата и всички съкровища на изкуството, разплащащи се за това посредством мъжете до тях.

А да се определи стойността на мъжа е много просто. Защото всички гледат, коя е жената до него. Защото има мъже, които имат всичко, но не и истинска жена до себе си. Измежду жените трябва да се избират веселите, сред тях умните, сред умните-нежните, сред нежните-верните, а сред верните - търпеливите, търпеливите...

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Браво, джани. Мога да добавя само. . ...
11.12.2017 18:39
Браво, джани. Мога да добавя само ... още едно браво!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245369
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031