Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2009 23:08 - Юдо-Хазарския Цар на Бандитска Одеса - Мишка Япончик
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 9892 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.11.2009 11:41



На 29 Юли 1919 г. болшевишкия военен комисар Никифор Урсулов, застрелял командира на 54-ти Червеноармейски Украински Полк, носещ името на Ленин ! Тялото на разстреляния захвърлили на пясъка. Малко по-късно Урсулов бил награден с орден "Червено знаме" за убийството на комполка.

Разстреляния червен комполк бил Мойсей Вольфович Виницкий, по-известен като главатар на одеските бандити, "Краля на Молдованка" - Мишка Япончик.

image
Мойсей - Мишка Япончик

Първа част:
Бъдещия бандитски цар се родил през 1891 г. в Молдованка - известния престъпен квартал на Одеса, който по-рано се е наричал Булгарка ! Поради юдо-хазарската си националност момчето е кръстено Мойше-Яков, после става само Мойсей, а накрая Михаил - Мишка.

Когато е на 6 години умира баща му. Семейството било бедно и малкия Мойсей работел в работилницата на евреина Фабер. Посещавал Еврейското училище на "Болгарска" - улица която пресича Молдованка. Успял да завърши 4 класа. След това става електрик в завод "Анатра". Още тогава получил кличката "Япончик" заради очите си.

image
Родната къща на Мишка в Одеса-Мамма

Когато през 1905 г. в Одеса избухнал анти-хазарски погром, Мишка влязъл в отряда за еврейска самоотбрана, и с оръжие в ръка защитавал Молдованка от черно-сотниците. Обаче изпитал един път силата на оръжието, той вече не се разделил с него. Присъединил се към отряда на Анархистите - "Млада воля". Те нападали магазини, складове, частни квартири. Анархистите давали на обраните граждани някакво документче, на което пишело "Пари за Революцията". Отдолу удряли печат с череп и кости.

image
Юдо-Хазарския Одески отряд за самоотбрана -
Април 1918 г.


Веднъж есерите поръчали на малкия Мойсейчо, да убие заплахата за Молдованка, полицмайстора Кожухар. Младия терорист се инсталирал на един уличен ъгъл, заедно със сандъче за лъскане на обувки. Мястото не било избрано случайно. Точно оттам бил пътя на полицейския шеф. Нееднократно Мойсейчо го молел да му лъсне ботушите. Кожухар обаче постоянно го заплашвал, че ще го обеси на близкия стълб. Веднъж полицая бил в добро настроение и си сложил крака на сандъчето. Мойсейчо започнал старателно да лъска ботуша, като след малко включил детонатора на скритата в сандъчето бомба. После под някакъв предлог се отклонил за малко, уж да вземе нещо наблизо. Полицая останал да го чака с единия крак върху сандъчето. То избухнало и разхвърляло наоколо кървави парчета месо. Това останало от полицмайстора ....

Хванали малкия терорист. Съдът го осъдил на смърт чрез обесване, но после заради това че е малолетен, заменили тази присъда с 12 години тюрма. В тюрмата и в лагерa, Мойсейчо общувал едновремено с пoлитически и криминални затворници. Този "университет" се оказал ключов - след това бандитизма и "революцията" при него винаги вървяли ръка за ръка.
"В затвора попаднал на хора, и станал човек"

По време на Февруарската революция освободили Мойсей. Само след седмица в Одеса нямало по-нагъл и жесток бандит от него - наричан вече Мишка Япончик.

През Септември 1917 г. в Одеса се развихрил невиждан дотогава разгул на престъпноста. Тогавашните вестници ежедневно отбелязвали до 5 убийства и до 30 въоръжени грабежа. Когато през 1918 г. в Одеса дебаркирали войските на Антантата, Мишкината армия от 4 000 изпечени бандити грабела и убивала наред.

Всички полицаи в Одеса получавали втора заплата от Мишка и си траели. Той публично се разхождал всеки ден по "Дерибасовка" в ярко-кремавия си костюм, с дружина тело-хранители.

По едно време контра-разведката на Деникин решила да премахне бандита. По заповед на генерал Шилинг арестували Япончик. Още не успели да закарат Мишка до контраразведката и цяла Одеса разбрала за това. Пред килията на Япончик пристигнала дълга кавалкада от файтони. На тях седели бандити с връзки гранати в ръце. Дежурния офицер на Деникин се принудил да пусне Мишка, който пък на тръгване му показал "Руский палец" ...

Сега вече Мишка обединил всички бандити, които били около 20 000 в половин милионния град. Търговци, съдържатели на публични домове и ресторанти, си плащали като попове ежемесечните "откупи" - сега силови застраховки.
image
Театрална постановка с главен герой Беня Крик
За първообраз служи Мишка Япончик

Мишка се лекувал от гонорея при известния одески лекар Матусис. Една вечер на квартирата на лекара бил извършен въоръжен грабеж и му обрали всичко. А на другата сутрин главатаря на бандитите съвсем спокойно отишъл на преглед.
"Сволочь, босяк - посрещнал го доктора - И у тебя еще хватило нахалство прийти сюда !"
Мишка погледнал към голите стени, с петната от свалените картини, видял и разбитите шкафове и веднага издал дива заповед всичко да се върне. След няколко часа бандити от цяла Одеса започнали да носят откраднатото, като непрекъснато се извинявали:
 “Профессор, вас? Не может быть! Мы дико извиняемся”...
Разбира се, сред върнатите вещи, имало и такива, които не били на професора ...

Втора част:
"Благородния бандит" контролирал търговията с крадени вещи и жива плът, наркобизнеса и т.н. Обичал да се прави на Робин Худ - например 10 000 рубли, взети като откуп срещу отвлечената дъщеря от собственик на ювелирен магазин, Мишка дал на безработните пристанищни хамали. От името на "краля Мишка" често в Молдованка се раздавали на бедните пари, продукти, дрехи. Разбира се това били дрехи от обирите, които не могли да продадат ...

Готвейки въоръжено въстание в Одеса, болшевиките закупили оръжие от империята на Япончик. Запазена е следната докладна:
«Неоценимую услугу нам в доставке оружия оказал М. Япончик, продав за разумную сумму штабу “лимонки” и револьверы».

На 12 Декември 1918 г. на митинга на социалистите, бил издигнат призив, да се разгромят полицейските участъци. При штурма на затвора, работниците били подпомогнати от 400 въоръжени с браунинги и лимонки бандити, начело с Мишка. Най-напред те освободили своите "братья". Но освободените бандити не искали да отидат в Одеса с раирани дрехи. Някак си под достойнството им е ... Изход скоро бил намерен. Спрели минаващия трамвай и съблекли пътниците - "дибидюс". След това бандитите се пременили с цивилни дрехи, а пътниците били заставени да облекат раираните одежди, съпровождани от весел кикот.
А началника на затвора изгорили жив преди това.

Бандитския разгул в Одеса продължил дотогава, когато шефа на специалния отдел към 3-та червена армия, стария болшевик Фьодор Фомин, обявил на бандитите истинска война. В някои дни, без съд и следствие, били разстрелвани хванати на место-престъплението до 40 бандита !

Мишка Япончик разбрал, че наближава и неговия ред и направил неочакван завой. Той се явил пред Фомин и помолил да създаде червено-армейски полк ! По спомените на Фомин Мишка казал:
«Мы грабили лишь буржуа. Мы совершали налеты на банки, ночные варьете и клубы. Но со старой жизнью покончено! Я хочу предложить вам испытать моих ребят. Они поступят в Красную Армию и будут воевать. Вы не пожалеете. Тем более, что у моих людей оружие есть, и в деньгах я не нуждаюсь».

Било му разрешено да сформира полк от 2 000 души, само с хазарска националност. Армията на Мишка била оригинално зрелище. Отпред на гривест кон яздел сам Япончик, след него адютантите, после два еврейски оркестъра и накрая пехотата - бандитите с цилиндри на главата ! Накрая влачили 2 оръдия. Когато в "полка" пристигнал полит-комисаря А. Фелдьман да им чете партийна литература, той бил посрещнат с бурен смях.

III част:
Скоро обаче дошъл края на играта. Издали заповед полка на Мишка, да се отправи на фронта. Командването му, започнало да взима рушвети, срещу освобождаване от мобилизацията. На 15 Юли 1919 г. се състояло извънредно заседание на Губкома на КП(б)У, от една точка - какво да се прави с полка на Виницкий. Решили да го включат към дивизията на Йона Якир ... и на фронта.
 
image
Йона Якир - фанатичен юдо-хазар, роден в Кишинев през 1896 г. През 1918-19 г. като член на РевВоенСъвета на 8-ма Червена Армия, издава заповед, за процентно унищожение на мъжкото християнско население в Донска област !!!
Разстрелян на 12 Юни 1937 г.

Преди тръгването в Одеската консерватория се състояла «Вечер прощания с Одессой-мамой». В залата били разгънати дълги маси, огъващи се от отбрани вина, фазани и гъски, в ябълки и трюфели. А Одеса умирала от глад ...

На следващия ден, полка трябвало да се товари на влаковата композиция. Бандитите отвсякъде крещяли че не искат да се качват, защото контра-революцията в Одеса още не била изкоренена ! Разбирай, имало още богаташи за тарашене. Три пъти товарили полка във вагоните и три пъти "войните" бягали по домовете си. Накрая с адски труд, ешелона тръгнал с около хиляда "бойци", но до позицията заедно с Мишка пристигнали едва седемстотин!

След два дена Мишкината войска приела първия си бой на Крижополе. Операцията на 54-ти полк била блестяща. Хората на Япончик атакували петлюровците с лимонки, които хвърлили право в окопите. Врагът побегнал. След това бандитите изгонили петлюровците и от Вапнярки. Взети били около 400 пленници.

В чест на победата бил устроен пир, по време на който бойците на Мишка се натръшкали кьор-кютук пияни. Петлюровците се възползвали от махмурлука, ударили, освободили пленниците си и пробили фронта. 

На място пристигнал Котовский. Комбригът решил - морално-неустойчивия полк да се разоръжи и да се отправи в Киев, да учи военното дело. Но на сутринта, Мишкиното войнство отказало да се качи на влака за Киев, и самоволно се натоварило на поезда за "Одеса-Мамма". При това бандитите захвърлили на перона Червеното знаме ... Бандитския ешелон бил спрян на спирка Вознесенка от чекистите. Япончик, жена му и адютанта му, се спуснали към будката на стрелочника, за да разберат защо е спрян влака. Първия куршум убил Мишка, след това били застреляни и останалите. Част от хората на Мишка били избити. Тези, които успели да избягат, се разпръснали без вест по белия свят.

Един от оцелелите бил началник-щаба на Мишка, бандита Майорчик, тоест юдо-хазаря Меир Зайдер. През 1924 г. Зайдер убива Котовски, като мъст за смърта на "Краля".

image
Наличието на много хазари в Одеса, има своето историческо обяснение. Както виждате, точно там е минавала западната граница на Хазарския хаганат, покрита с много гарнизони. Най-важния от тях е бил Херсон, недалеко източно от Одеса.
И досега Херсон е столицата-крепост на най-ортодоксалните юдо-хазари. От Херсон е и майката на Сергей Яков - бившия ни Премиер.






Гласувай:
2



1. анонимен - Чудесна информация!
12.08.2009 00:33
Но откъде се снабдяваш с всичко това?
цитирай
2. lambo - Който търси, намира ...
12.08.2009 10:51
...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3559694
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031