Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 14:36 - Няма да подкрепя Акцията за Хаитянските деца !
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 12780 Коментари: 26 Гласове:
14

Последна промяна: 02.04.2010 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знам каква ще бъде първата ви импулсивна реакция, на анонса ми ...
"БЕЗСЪРДЕЧНА  ТВАР, ЕСНАФ, ФАШИСТ, БЯЛ РАСИСТ ..."

Не бързайте. Нямам нищо против да се помогне на Хаитянските деца. Бих помогнал.
Но не и по тоя начин, не и чрез тези лицемерни, ама много лицемерни люде, които организират концерта тази вечер от 20.00 часа.

От доста време насам по "независимите" медии тече непрекъсната реклама на "Мероприятието" . Ето някои набиващи се заглавия и лейбълчета :

"Строят сцена за концерта - Надежда за децата на Хаити"

"Истински маратон предстои на бг зрителите - Лили Иванова, Валя Балканска, Елица и Стунджи, Б.Т.Р., Маги Джанаварова, Весела Бонева, Дичо, Анелия, Глория, Мариана Попова ще пеят от сърце за пострадалите"

"Бойко вдига телефона за Хаити

Всеки ще може да се включи с дарение а краткия SMS номер 1021 - с всеки SMS на цена 1,20 лв. с ДДС се дарява 1 лв. !!!   А на специални телефонни линии, обажданията ще приемат Бойко Борисов, актьорите Л. Нейков и Р. Мъйнов, Р. Кафалиев, певците Алекс Раева !, Дичо, Т. Здравков, Ивана, Теди Кацарова, Румънеца и Енчев, както лицата от БТВ Новините"

"Децата не са български или хаитянски. Децата са Деца.

Въпросът "Защо го правим за Хаити? Защо не се обърнем към нашата си градинка?" за мен е много обиден", каза Виктория Бехар.  Децата не са български и не са хаитянски. Децата са деца и ние не можем да останем безучастни в една такава невероятна трагедия", заяви категорично изпълнителният продуцент на bTV Новините.

Децата не са българчета или циганчета. Децата са Деца.

Това е отговора, който давам на еврейката Бехар.
- Защо госпожо, въпреки че сте женена за българин, НИКОГА във вашите новини по БТВ, не повдигнахте проблема с разгула на анти-белия расизъм в БГ ?!
- Защо на над 500 000 бели българчета са спрени мизерните детски от 35 лв. ?! Въпреки че родителите им плащат всичките данъци на държавата !
- Защо децата на мургавите паразити, които отказват да плащат данъци и осигуровки, не само  получават детски, но тези детски са по 59,15 лв. + 78 лв. месечно за майката ? И още безплатните ток и вода ! Защо ?! Ние роби ли сме им ?

Затова госпожо Бехар, аз няма да участвам във вашето лицемерно шоу. И в което както виждам, 20 ст. от всеки един SMS ще отидат за ДДС ... Тоест не е съвсем алтруистично.
А колко от събралата се сума ще бъде открадната, докато стигне до Хаити - въображението ни е бедно. Не искам и да коментирам, защо избрахте тази дата - 2 Февруари. Какъв ви е намекът Госпожо ?

Искам и още нещо да ви попитам - защо в "Мероприятието" не участва редовния тамада на такива публични изяви - социалното Президент Седефчо ! Даже и той има някаква гузна съвест, но не и еврейчета-злодейчета като вас.

Накрая господжо Бехар -
кога вие властимащите евреи ще спрете анти-белия расизъм в държавата, и всички деца на България ще получават еднакви детски ?! Както и закуски !




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. gothic - Ламбо, много сложни питания имаш. ...
02.02.2010 15:13
Ламбо, много сложни питания имаш. Госпожата не е готова за тях. Я, както пееха Ъпсурт "питай я некое друго въпросче." :)
цитирай
2. lambo - АМИ АЗ ЩЕ и, ГИ ПРАТЯ НА ИМЕЙЛА
02.02.2010 15:16
Дано след време ми отговори !
МАКАР ЧЕ НЕ МИ СЕ ВЯРВА МНОГО ...
цитирай
3. анонимен - ЛАМБО БРАВО!
03.02.2010 10:49
Случайно попаднах на блога ти, НО СПОДЕЛЯМ 99% ОТ ВИЖДАНИЯТА ТИ ДОТУК ! МОИТЕ УВАЖЕНИЯ! БЛАГОДАРЯ!
Коки
цитирай
4. анонимен - хубава работа....ама
03.02.2010 11:15
а защо просто правителството не гласува една сума за хаити ..... а пак смс - простотии ,а?

Може да ми изпращате смс на номер 666 и когато станете 10-ти и само 10-ти може и да ви отговоря!
цитирай
5. alex3 - Съгласен!!!
03.02.2010 15:53
Споделям виждането! При хилядите ни проблеми и неволи, които ще остават нерешени още дълги години напред и хората в бг ще мрат и без война и земетресение, някой хора отново намират начин да изкарат пари от нечие нещастие...и пак на наш гръб! У нас всичко е лицемерие, грозно и гнусно, дори и желанието за помощ!
цитирай
6. анонимен - hinkoff
03.02.2010 23:19
напълно съгласен с твойто мнение
аз също писах нещо по темата макар и в малко по друга насока
не си единствен в справедливото си възмущение искам да кажа
цитирай
7. анонимен - 1
04.02.2010 09:42
1. В тоя свят си има правила! 2. Тези правила си важат, без значение дали им вярвате или не. 3. Помагането на хора в беда е добро! 4. Помощта към хора в беда се осъществява единствено лично и на място!!! 5. Всякакви дистанционни схеми на помощ, като събиране на пари и даването им на абсолютно неизвестни индивиди е престъпно деяние, ощетяващо така наречения "дарител". 6. Всеки, който дарява помощ на пострадал е длъжен да се убеди, че помощта му се е усвоила от нуждаещия се по начина, по който му се струва редно. 7. За помощ се счита всяко нещо, което ще помогне на нуждаещия се в беда да се подслони, да се нахрани, да се излекува ако е ранен. Не е задължително да му се дава пари кеш! 8. Присъствието на чужди въоръжени сили и армии на територията на пострадалите се счита за война против тях! 9. Помощта към близък е по-адекватна, отколкото към непознат и много далечен. 10. Истерични призиви от рода "Дайте да дадем!", "Аз дадох пари, пуснах смс", "И те са хора като нас и са много бедни, помогнете с пари!" нямат за цел помощ и с нищо не контролират крайния резултат, което ощетява и дарителя и бенефициента.
цитирай
8. boristodorov56 - Аз също мисля така!
04.02.2010 12:38
lambo, аз също мисля така!

Надявам се някои хора да направят нещо за българските деца преди земетресението у нас - PR - после е лесен.

Ма то си ни тресе от 30 годин - и то даста здраво!

Никой ли не усеща?!
цитирай
9. irka66 - Явно, че страхът ги тресе по - силно от всичко!
04.02.2010 14:30
Страхът да направят нещо добро за собствените си деца! Всички деца имат право да живеят, но за нашите наистина безхаберието е пословично! Жалки, жалки, жалки!
Страхотен постинг!
цитирай
10. zahariada - Съгласен съм напълно.
04.02.2010 14:37
Вместо да се грижат за Хаитянските деца, да спрат да убиват децата на Палестина. И защо държавата не се откаже от ДДС-то като израз на съпричастие? Ние ли ще изнасяме срама им? От +брадъра" го опростиха и до сега не се знае за какво е изхарчен. И защо SMS-ите трябва да минават през български оператор или през дълбоко корумпиреания Червен кръст? В САШ бяхя обявили телефон и сайт на който всичко е обяснено. За гаранцията, де.Крайно време е да изземем тези благотворителни функции на държава и продажни медии. Поздрави за текста!
цитирай
11. анонимен - Не призовавайте хората
04.02.2010 14:41
А онези, които са банкери,менажери и всички останали паразити, изкарващи си хляба с натискането на клавиш.Тях възпитавайте в благотворителност и милосърдие.Защото бедния човек няма да лиши детето си от хляб за да даде на друго.Защо обричате на провал всяка такава кампания предварително с действието си?Защото не можете да се разделите с социалистическите си представи за света, а сега ми се пишете още и на милосърдни.Каква и къде е гаранцията, че онези деца ще намажат филийка за да залъжат глада.Доста нагли станахте!
цитирай
12. haralanov - Аз също...
04.02.2010 16:47
Не бих подкрепил подобна акция.В коментар под постинга на boristodorov56 съм обяснил защо!
цитирай
13. анонимен - Чудя се...
04.02.2010 17:14
Чудя се ,докога за която и да е кауза или трагедия, народа ще бъде обединен във едно гласуване ли,СМС даряване ли да го наречем.А не всеки отделен водещ на шоу или на предаване,всяка една отделна телевизия,всяка една отделна фондация да започва отделна кампания.Ами обединете се бе,направете го заедно /на един номер за смс-и/ обединени от една вдъхваща респект и доверие личност,за да може и хората да ви повярват.И в този ред на мисли се питам :колко ли самолета ще трябва да излетят от България сега... в помощ на бедните деца на Хаити,и дали във единият самолет ще бъдат лекарствата а във другият спринцовките..
цитирай
14. zahariada - Позволявам си да публикувам целия текст!
04.02.2010 17:23

ПРИКАНВАМ ВСИЧКИ, КОИТО СА ПОТЪРПЕВШИ КАТО МЕН ДА СИГНАЛИЗИРАТ С ЖАЛБА В КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА Е-MAIL: info@kzp.bg!

Ето и моя случай, възникнал на 02.02.2010 г. по време на излъчването на живо по БТВ на кампанията за набиране на средства за пострадалите от земетресението в Хаити.

Желаех да даря еднократно според възможностите си 1,20 лв (с ДДС) със sms на телефон 1021. Неколкократно изпращах sms на телефон 1021 от своя телефон, поради причината, че получавах обратно известие от Мтел в статус „Неуспешно” и преценявах, че съм изпратила своя sms неуспешно и не съм дарила желаната от мен сума от 1,20 лв с ДДС.

След поредния sms-доклад за „неуспешно” съобщение се отказах да изпращам sms и реших, че мога да даря своите 1,20лв с ДДС като звънна на телефон 1021. Направих това също нееднократно поради следната причина. След набиране на 1021 се чуваше гласа на Ани Салич, която уведомяваше да изчакам свързване с оператор, а после казваше, че свързването с оператор е невъзможно, тъй като всички доброволци са заети и трябва да опитам отново. Това нейно изказване ме подведе, че няма да мога да даря 1,20 лв , докато не се свържа с оператор.

Поради тази подвеждаща от Мтел и БТВ информация за изпратените от мен sms-и и извършени телефонни разговори счетох, че не съм успяла да даря желаната от мен сума.

Днес, 03.02.2010г, когато проверявам текущата си сметка разбирам, че е таксувано всяко изпратено от мен “неуспешно” съобщение и всяко набиране на телефон 1021, в резултат, на което сметката ми е 10,05 лв без ДДС. Преди гореописаните събития сметката ми беше 0,99 лв без ДДС.

Не мисля, че дори и в името на подобни благородни каузи, Мтел и БТВ постъпиха коректно спрямо мен и желая от тях да бъде потърсена отговорност! Предполагам, че не съм единственият заблуден потребител, от който по такъв грозен начин са взети повече пари, отколкото е възнамерявал и имал финансова възможност да дари.

Ще търся правата си на потребител докрай!

http://zahariada.blog.bg/
15:30 - Боби Цанков е като крадец на цветя от парка в сравнение с М-тел и БТВ!
цитирай
15. lambo - Колежке блогърке Захариада
04.02.2010 17:49
Вашия случай по един недсвусмислен начин показва, че еврейчетата от БТВ и Мтел, използваха заложеното по рождение у нас човешко състрадание, за да ни ограбят с колкото се може повече пари.

Защото за Юдеите няма друг бог освен те - Парите.

Те самите казват ...
"Кой каквото и да ти говори, ти си знай, че всъщност става въпрос за пари"

И сега виждам колко навременен е бил поста ми, за да ви предпазя да не участвате в тази измама.
Но не съм успял ...

Все пак аз ще съобщя където трябва, какво са направили с вас, защото имам чувството, че масово са постъпвали така ...
цитирай
16. zahariada - Благодаря ти!
04.02.2010 18:05
Колега съм. Поздрави!
цитирай
17. kombakova - Съгласна с автора!
04.02.2010 21:47
Абсолютно точно!Кога Ани Салич тръгва за Хаити?На 52 години съм.Преди 40 години ни събираха като деца пари. По лев за изграждане на спортна зала в която да спортуваме.Помня ,че от целия град се събираха няколко години пари.Тогава ние пионерчетата провеждахме и допълнителни акции да помагаме залата да се изгради по-бързо.Събирахме ли събирахме,отчитахме на дружинни ръководители.
Изминаха 45 години, ни зала ни пари!Оттогава не вярвам на никакви акции.Затова, ако нещо трябва да направя с моите ученици го правим лично.За коледа купихме на момиче от многочленно семейство елха с играчки и я поднесохме преди Коледа.Заедно запалихме свещички в църквата за здраве.
Запомнихме усмивката и радостта в очите му!Така уча децата да помагат,лично!
цитирай
18. gothic - Абсолютно точно!Кога Ани Салич ...
05.02.2010 11:24
kombakova написа:
Абсолютно точно!Кога Ани Салич тръгва за Хаити?На 52 години съм.Преди 40 години ни събираха като деца пари. По лев за изграждане на спортна зала в която да спортуваме.Помня ,че от целия град се събираха няколко години пари.Тогава ние пионерчетата провеждахме и допълнителни акции да помагаме залата да се изгради по-бързо.Събирахме ли събирахме,отчитахме на дружинни ръководители.
Изминаха 45 години, ни зала ни пари!Оттогава не вярвам на никакви акции.Затова, ако нещо трябва да направя с моите ученици го правим лично.За коледа купихме на момиче от многочленно семейство елха с играчки и я поднесохме преди Коледа.Заедно запалихме свещички в църквата за здраве.
Запомнихме усмивката и радостта в очите му!Така уча децата да помагат,лично!



Хм, аз съм на 43 и си спомням и други неща - събиране на помощи за революциите в Никарагуа, Ангола и нам къде си още. Но в мен се породи и един друг въпрос. Колцина от "загрижените" (повечето от които изключително добре материално осигурени) направиха ЛИЧНО дарение? Както Бекъм, Клуни, Тимбърлейк и други? И колко от тях биха прибрали да отглеждат някое осиротяло хаитянско детенце?
цитирай
19. sparhawk - За мен в
05.02.2010 15:18
такъв момент не е хубаво да се търсят отново националистки призиви. Станала е трагедия и хаитянчетата имат нужда от помощ, макар, че аз предпочетох смс-кампанията пред концерта, тъй като съм с особено мнение за българските звезди.
Но децата наистина на първо място са си деца.
цитирай
20. lambo - Колега Sparhawk - Смисъла на поста е ...
05.02.2010 16:21
Анти-белите расисти, които незаконно са спрели детските на над 500 00 бели деца, в собствената им държава, нямат моралното право да са начело на такава милосърдна акция !
цитирай
21. zahariada - И още.
05.02.2010 20:11
Нямат право да облагат парите, които даряваме с ДДС. Ние не купуваме сирене. Това не е услуга, която държавата прави.
цитирай
22. mileidi46 - :((
05.02.2010 23:37
Pozvolix si da sloja link na Va6iqt posting v moq....za6toto mnogo mi xaresa ...i ne mojex da go kaja po-dobre!!
nadqvam se da ne sam Vi obidila,4e ne poiskax razre6enie
Mislq,4e kolkoto po-ve4e xora go vidqt...po-ve4e 6te se zamislqt!!
Priqtna ve4er!
цитирай
23. paulo78 - do zahariada/и lambo/
08.02.2010 18:43
Уважаеми блогъри,въз основа на подаденият сигнал за измамата с СМС-и ,аз реших да проведа едно малко разследване като попитах г-жа Салич за нейното мнение по въпроса/та нали даже и престъпниците имат право на защита в Съда/. ~~~ Г-жо Салич ,позволявам си да ви изпратя един материал които прочетох в Интернет,от една Г-жа.Понеже получих подобна информация и от други мои приятели ,желая да науча вашето мнение- докога мобилните оператори ще ограбват добрите хора докато те се опитват да помогнат на хората в беда.~~~Отговорът бе сжеткавичен:Здравейте!

Не знам защо и как е възникнал този проблем, но ще предам писмото Ви на хората, които би трябвало да имат отговор.

Съжалявам ако се чувствате подведен, но това вероятно се е получило поради някакъв технически проблем.

Аз вярвам, че всеки е направил своя избор и е дарил само АКО желае! ~~следва продължение~~
цитирай
24. paulo78 - до zahariada/ и Lambo/
08.02.2010 18:48
А ето го и отговорът на Мобилтел:Преди всичко бихме искали да подчертаем, че Мобилтел подкрепи каузата на УНИЦЕФ и бТВ „Надежда за децата на Хаити” с техническото й обезпечаване, въпреки кратките срокове, поради дълбока вярва в хуманността й. Приветстваме широкия отклик, който тази инициатива предизвика сред българските граждани, макар това да доведе до пик в изпращането на кратки текстови съобщения и позвънявания на кратък номер 1021.

Мобилтел НЕ печели от изпратените съобщения или направени обаждания за благотворителни каузи на съответния кратък номер. Във връзка с благотворителния телетон «Надежда за децата на Хаити» бихме искали да отбележим, че Мобилтел беше единствената компания, която дари от свое име допълнителна сума в подкрепа на каузата. Нещо повече компанията ни е с последователна социално-отговорна политика и спазва стриктно нормите на коректния корпоративен гражданин, защитавайки интересите на своите клиенти.

Многократно Мобилтел е препоръчвал своевременно, преди пикови натоварвания на мрежата (например големи празници като Коледа, Нова Година и Великден) да се избягва изпращането на едно и също съобщение няколко пъти. Дори да не е получен веднага доклад за доставено съобщение, това не означава, че то не е прието от системата. Забавянето на потвържденията за доставен SMS се дължи на това, че те не са приоритетни за системата в пиковите моменти и може да се забавят. Ако няма отчетено отхвърлено съобщение (message rejected), то значи съобщението „пътува” и докладът ще бъде доставен по-късно. Нещо повече, въпреки забавянето всички клиенти на Мобилтел са получили доклад за успешно доставени дарителски съобщения в рамките на деня след телетона.

Що се отнася до таксуването на обжаданията до кратък номер 1021, Мобилтел извършва тарифиране по обявената предварително фиксирана цена веднага след осъществяване на връзката. Логиката на обслужване е предварително синхронизирана с УНИЦЕФ и бТВ. Текстовете на съобщенията са предоставени на фирмата доставчик ИМС от сценарния екип на предаването като готов звуков файл (приложение).

Всяко входящо гласово обаждане чува следното съобщение:

„Вие дарявате надежда за децата на Хаити. Благодарим ви за помощта. Моля изчакайте, за да разговаряте с добороволците на нашите телефонни линии”.

Следва музика в продължение на една минута. Ако през това време се освободи линия на някой от доброволците, обаждането се прехвърля към нея. Ако в рамките на тази една минута няма свободна линия обадилият се чува следното съобщение:

„Всички линии в момента са заети. Ако имате възможност позвънете отново на 1021 за да разговаряте с доброволец от „Дарете надежда за децата на Хаити”. Благодарим Ви.”




цитирай
25. paulo78 - до zahariada/ и Lambo/
08.02.2010 18:57
Разбира се,отговорът на Мобилтел e напълно стандартен. Не искам да си помислите ,че аз повярвах на него,но все пак реших ,че всеки има право да си направи своите изводи ,а не те да бъдат диктувани от Вас.
цитирай
26. mem - Този концерт не го гледах
22.02.2010 11:51
Хвърлих едно око докато вървеше събирането на пари за децата в Могилино. Впечатлението ми беше, че само от цената на роклите с които се появяваше Ани Салич можеше да се пристрои едно крило към дома. Да не говорим за другите. Цинично ми изглеждаше демонстрирането на толкова блясък.
Напълно съм съгласна, че държавата не полага никакви грижи за децата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3555808
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031