Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2010 13:09 - ВЕЛИКДЕН в КАРЛОВО - БЪЛГАРИ, КАРАКАЧАНИ и ТУРЦИ ЗАЕДНО
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 5095 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 04.04.2010 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както винаги и тази година, двете църкви около паметника на Левски в Карлово, бяха пълни с вярващи. Хората идваха с искрено смирение, лицата им излъчваха нещо светло, което не можеш да забележиш в делничния ден. Купуваха свещите си, кой по 20, кой по 50 ст., кой по лев. Взимаха светлината и на излизане се кръстеха отново.

Малък град сме, познаваме се почти всички. В църквата до Гимназията, където ходя на всеки Великден, срещам мои познати - българи, каракачани, турци. Да и турци ! Синът на едни съседи, млада майка с мъжа си и детето - палеха свещи и се кръстеха. Кога са приели истинската вяра - не знам. Скоро почина най-известния турчин в града - Емил. Седмица пред това той прие Православието, и погребението му стана по християнски обичай.

В църквата обаче и след това на площада, не видях нито един циганин ! Нямаше никой даже и от малкото мургави - които се правят на християни. Страх ги е от "Башовете". Защо ?! Значи за какво ги хрантутим с помощи и детски, за какво сме ги освободили да не плащат ток, вода, данък-сгради, такса-смет и всичко друго, каквото се сетиш ?! За да се правят на други, на ислямисти, да създават партия "ОТОМАН" ! Да крещят като дрогирани в Столипиново пред Бареков - "НЕ СМЕ ЦИГАНИ, ТУ-У-У-РЦИ СМЕ-Е-Е ". Омръзна ми да повтарям - ако веднага не се спрат привилегиите им, те ще се размножат толкова много, че - бедно ви е въображението, какво ще се случи с нас, белите .

Площада около паметника на Левски бе напълнен до откат. Израза "стари и млади заедно", обаче този път не вървеше. С всяка година забелязвам, как броят на възрастните хора на Великден намалява. За да се стигне до снощи - не повече от 5% ! Всичко друго - ученици, младежи, млади двойки, млади семейства с децата.

Свещенника и хора пееха от самия паметник. Не ми хареса обаче пеенето им. Можеха да се постараят повече. Защото бяха в дисонанс с тихото вдъхновение, озарило множеството. Но най-неприятното предстоеше. След словото си, свещенника каза че кметът бил помогнал финансово за празника и му дава думата.

На микрофона изведнъж се показа кметът Найденов, комунист-атеист, който никога не е бил вярваш християнин. Нещо повече, от две години той редовно е на сбирките на юдеите-ротарианци в града. От които нито един разбира се, не дойде на християнския празник. Забранено им е. Така и сега не се знае какъв е кмета Найденов - атеист, християнин или юдей ?! Или по-всяко време е в едно от тези си превъплащения, стига да има моментна изгода. И понеже на Великден се бяхме събрали християните - ТОЙ ! започна да говори за Сина Божи, за Светлината, за Благата вест, за Възкресението, за Краткия ни земен живот и т.н.
"СЛУШАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ"

Как не го бе срам ?! Да използва най-светлия празник, за да си прави автореклама ? И знаете ли защо ? Амо щото наближават местните избори, а той пак е мераклия да повтори мандата. Тя тая работа требе да е мно-о-ого сладка ...

Хората просто МУ обърнахме гръб и започнахме масово да напускаме площада. Но той не спираше да говори. Някъде зад гърба ми остана гласеца МУ, който накрая започна все по-силно да трепери ...


Тагове:   Великден,


Гласувай:
8



1. panazea - Христос Воскресе!
08.04.2010 21:43
Мир между хората!
Някои имат полза да не се разбираме,но това не сме аз и ти!
Нито съседите ти турци!
Друг дърпа конците, но ще си получи заслуженото!
Бъди честит!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3569281
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930