Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 20:14 - Г-н Премиер, с печалбата от скъпия ток храним Уолстрийт
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 66754 Коментари: 76 Гласове:
21

Последна промяна: 19.02.2013 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Господин Премиер Борисов ... обръщам се към вас по този начин, поради следните 3 причини :
1) Знам че и без друго, по-важните постове на блогърите ви се докладват. По-добре лично да прочетете, поне един от тях.
2) Надявам се да ви предпазя, от опита на съветниците ви да ви заблудят.
3) Читателите ако открият грешки, да ме поправят и допълнят.

Спомням си, че преди 1989 г. във ВМЗ-Сопот работниците взимаха заплати над 600 лв. (без премиите)
Сега г-н Премиер, работниците в Сопот не са взимали заплатите си по 360 лв. средно, от месеци.

Спомням си, че тока преди 10 Ноември бе 2,2 ст. дневен и 1,1 ст. нощен.
Но тока сега е  17,6 ст. дневен и 11,7 ст. нощен. Вижте ТУК.
Почти 9 пъти е поскъпнал, спрямо дохода за това време.

Тоест  цената-потребител, за която вие говорите от 14,6 ст. / квтч е вярна и точна, като средно-аритметично от горните 2 цифри. Но средната цена е още по-висока, защото има и "върхова" енергия, за фирми с над 50 души персонал, и над 19,5 млн. лева оборот. Тази трета тарифа е 19 ст. / квтч., и то преди облагането с ДДС !  Вижте ТУК
.
Нямам достъп до данните на БЕХ и подчинената му НЕК, а и техните сайтове са повече от скромни. Ясно защо. Ние българските граждани, не бива много да знаем, и да си пъхаме гагата където не ни е работата. Ние сме само овце за стрижене. Но все пак, след като прегледах доста сайтове, стигнах до следните изводи, които споделям с вас и с читателите. Дано грешките ми не са решаващи, а ако има такива моля да бъда поправен :

1) КОЛИЧЕСТВО ПРОИЗВЕДЕНА ЕНЕРГИЯ
В сайта "Пазари" от 31 Март 2010 г. намерих следното:
"В същото време произведената електрическа енергия от ВЕИ (възобновяеми е. източници) през 2009 г. се равнява на 3,711 млрд. / квтч., което е 8,7% от брутното производство на електроенергия в България."

Значи енергията от АЕЦ и ТЕЦ е остатъка до 100%, или 91,3%. Сега просто тройно правило.  
Х = 3,711 х 91,3 / 8,7 = 38,944 млрд. / квтч. енергия от АЕЦ и ТЕЦ
Прибавяме и горните 3,711 млрд. / квтч., от ВЕИ и получаваме ценната цифра 42,655 млрд. / квтч.
Тоест през 2009 г. в БГ са произведени, 42 милиарда и 655 милиона киловатчаса. От тях почти 9% са от ВЕИ, 34% от АЕЦ, и останалите 57% от ТЕЦ.
Запомнете тази цифра г-н Премиер - 42,655 млрд. / квтч., годишно производство.

2) КОЛКО ЕНЕРГИЯ СЕ РАЗДАВА БЕЗПЛАТНО ?
Г-н Премиер, отдавна в Интернет се пише, че "безплатната" енергия в БГ, не пада под 6 млрд. / квтч. годишно. Реших да проверя тази цифра.

Количеството продадена електрическа енергия от НЕК през 2008 г. възлиза на 27,557 млрд. / квтч. А произведената през 2009 г. е 42,655 млрд. / квтч. Разликата е 15 млрд. / квтч. В един от докладите на НЕК пишеше, че узаконява "загубите" на ток, така ... при пренос почти 1 млрд. / квтч, а при разпределението 2,4 млрд. / квтч. Сваляме тези "загуби" от разликата 15 млрд., и получаваме "безплатна" ел. енергия от 11,6 млрд. / квтч на година. Два пъти повече от онези 6 млрд.

Къде отива "безплатния" ток ? Ами най-големите крадци са полу -държавните мастодонти като ВМЗ-Сопот, Кремиковци, БДЖ и други подобни.  Както и прословутите цигански квартали, където никой не плаща ток и вода. Но аз смятам, че подобни неплащащи "клиенти"  на НЕК, са и хотелските-комплекси, и замъците на Олигархията.

Ах... как забравих. Проверете г-н Премиер, каква част от "безплатния" ток се изнася, и се продава нелегално в чужбина. Нали именно при такъв опит, бяха застреляни през Ноември 1994 г., на един мост в Истанбул, четирима българи енерго-мафиоти. Забележете, че заедно с частните износители на ток от фирма "Фльорир", е бил и Никола Петев, тогава главен диспечер на НЕК. Убиецът Джабак Атак, след това бе намерен обесен в килията си !
Запомнете тази цифра г-н Премиер - 11,6 млрд. / квтч."БЕЗПЛАТЕН" ток годишно.Цели 27 % от произведената ел. енергия СЕ ХАРЧИ БЕЗПЛАТНО от БОГОИЗБРАНИТЕ.

3) ЦЕНИТЕ
Цените - ах цените ! Определянето на цените от ДКЕВР, е направено по такава сложна методика, че да не може да се разбере нищо. Големите ВЕЦ дават почти безплатна енергия. А техния дял е 9%. Следва АЕЦ - Козлодуй, с около 2 ст. / квтч. А този ток е 34 % от общия.  След това обаче се прави микс, "РАЗПОЛАГАЕМА МОЩНОСТ " на малко над 5 ст. / квтч., заради по-скъпия ток от ТЕЦ, и заради т.н. "топъл и студен резерв"

После идва ПРЕНОСА, който е 1 ст. / квтч. И тока става 6 ст. / квтч.

image
Ето какво казва адвокат Незрет Бабучев на 2 Април 2007 г.
"Установява се, че НЕК изнася български ток за периода (от 1 юли 2004 г.) на обжалваното решение (б.а. С - 010/2004), и е получила от продажбата на ток 330 624 000 лева. За тези пари е продала 5 494 955 000 киловатчаса. Като разделим сумите, виждаме, че всъщност цената на един киловатчас, изнесен в Гърция, Турция и Македония, е шест стотинки. А българите през този период сме плащали киловатчаса по 17 стотинки... "

Значи г-н Премиер, НЕК продава на съседите си ток по 6 ст. - точно колкото струва с преноса. Тоест, без никаква печалба. Просто работа да се върши. И да дишаме пушеците на ТЕЦ-те. За какво ни е тогава Белене ?! Да изнасяме още повече ток, пак без печалба !

След това идва още една стотинка за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, по ниско-волтовите мрежи. Тока става вече 7 ст. / квтч. Добре.

Изтече инфо, че в договорите с ЕРД-та, БГ им е обещала 15% ПЕЧАЛБА!  И таз добра. Върху 7 ст. 15% прави още 1 ст. Прибавяме я и нея, и тока става 8 ст. / квтч.

Остана ли още нещо ?! Ааа ДДС 20 % върху 8 ст. и НАКРАЯ тока достига 9,6 ст. / квтч.

Нооооо ... Ноооо ... до 14,6 ст. / квтч., остават още точно 5 стотинки ПЕЧАЛБА, на всеки киловат / час. С други думи, оскъпяват вече скъпия ток с едни още 52% ! Лааскаай ....
Запомнете тази цифра г-н Премиер ... още 52% !

4) КОЛКО Е  ПЕЧАЛБАТА ?!
Дайте да видим най-напред, за каква сума става въпрос.
Количеството продадена електрическа енергия от НЕК през 2008 г. възлиза на 27,557 млрд. / квтч. От тях 4,768 млрд. / квтч., са изнесени на външния пазар. Значи на вътрешния пазар, е продадена разликата от почти 23 милиарда киловатчаса.
23 млрд. по 5 стотинки, прави скромната сума от 1 млрд. 150 милиона левчета пИчалба ! Годишно !!
В горното число, не влизат печалбата на ЕРД-та и ДДС-то !!!
Запомнете и тази цифра г-н Премиер - 1,150 млрд. лв.годишна печалба

5) КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ НАД МИЛИАРД ГОДИШНО ?!
И защо НЕК въпреки това е на загуба ?!!!
Но да продължим с интервюто на Нели Статкова, с адвокат Незрет Бабучев от 2007 г.

Говореше се, че печалбите от тока са обвързани със заема от Световната банка ...
- В предходното решение за електрическата енергия, когато за съжаление съдът се произнесе по целесъобразност, а не по законосъобразност, действително бяха упоменати и Международният валутен фонд, и Световната банка. Но едно споразумение, за да бъде част от вътрешното право и съдът да мотивира решенията си въз основа на него, трябва да бъде ратифицирано със закон от Народното събрание. Щом като няма такава ратификация - не може да бъде нормативен акт, не може да бъде мотив, база за вземането на решения. Това са основни неща. В противен случай, за съжаление, ние си плюем върху нашия суверенитет. Какво е това устно споразумение?!? Да не се изразявам по-грубо, но устно се правят само някои неща от интимен характер ... ! "

Аааааааааа, ето къде било заровено кучето ! Значи ние плащаме по 5 стотинки отгоре на всеки киловат, 52% оскъпяване, за да хрантутим с лихви, онези тлъсти еврейски задници, от МВФ и СБ !! Такава била работата ... Ако българина плати 146 лв. месечна сметка за ток, 50 лева от тях са за юдо-банкерите от Уолстрийт. Те съ ни наядоаа на пари ...

Че действително има такъв заем, личи и от годишните доклади на НЕК, в които пише че компанията редовно обслужвала кредитите си към банките-кредиторки ! Но се премълчава, не само кои са тези банки, но и какъв е годишния размер на платените лихви ... Маймуниииии ...

Господин Премиер, веднага проверете кои и кога са изтеглили заем от МВФ и СБ, на гърба на НЕК, заобикаляйки Народното събрание. Искаме имената. И им предложете да отърват раираните ризи, но само при едно условие. Лихвите, които са обещали на евреите, да си ги плащат те лично.

Написал и изпратил - Георги Ламбуров

Ето я и главата на хидрата :
image
На преден план Галина Тошева - изпълнителен директор на БЕХ
Отзад Мая Христова - Председател на Съвета на Директорите на БЕХ

Борисов : "В същото време БЕХ обявява печалба. На базата на печалбите се раздават дивиденти. Не искам да говоря, че има консултантски договори по 700 лева на час от държавно на държавно предприятие през
консултанти. "

Breaking News : Горепоказаната Галина Тошева от днес вече не е И.Д. на БЕХ. Уволнена е. Тя бе известна в енергетиката като "Главен специалист по бордовете", тъй като участваше в бордовете на всички дружества, за които съ сетиш. Така си е докарвала заплата, от няколко десетки хиляди лева на месец ! (без комисионните)
Но не я жалете. Бившия министър Петър Димитров им е подписал анeкс, че ако ги уволнят предсрочно, трябва да ги обезщетят с 36 заплати накуп ! Ама 36 заплати от всеки борд, в който са участвали. Вие к"во си мислите ?!

Божеее, колко мъка има на този свят, Божеее !!

image
Тук, в този билдинг, са световните лихвари ...



Тагове:   цена,   ток,


Гласувай:
21




1. анонимен - в БГ не се чете, а се говори
08.04.2010 21:34
Защо да се заблуждаваме, каквото и да се напише няма да бъде прочетено - ние българите обичаме да ни бъде казано (на пазара, по телевизора казаха, абе ти чу ли и т.н.). С две думи размърдваме си дупето, когато ни опре яйцето, а до тогава гледаме сеир и ако може премиерот да ни оправи.
цитирай
2. lambo - до Анонимен
08.04.2010 22:32
Крайните изводи от това мое разследване са две :

1) Цели 11,6 млрд./квтч, повече от 1/4 от произведената енергия "СЕ ГУБИ"
Тоест раздава се безплатно на богоизбраните.

2) На всеки платен киловатчас от 14,6 стотинки, 5 стотинки или 34%, са лихви за банкерите от Уолстрийт.
цитирай
3. анонимен - Добре е !!!
08.04.2010 22:55
Добре си го написал, не е лошо да стане достояние на повече хора !
цитирай
4. lambo - до номер 3 - Анонимен
08.04.2010 23:16
Дай ми някакви идеи, за линкове към повече сайтове
И как да рекламирам даден пост
цитирай
5. анонимен - Тъпото, приятелю, е че премиерът ни ...
09.04.2010 00:32
Тъпото, приятелю, е че премиерът ни скочи на ЕРП-тата. А те имат най-малка вина. Много малка част от сметките ни за тока отиват при тях. Пълни глупости са митовете за огромни печалби, които правят и прочее. Изключително глупаво популистко изказване, което дори да му вдига рейтинга(каквато със сигурност е целта му, не вярвам да е чаааак толкова глупав) може да ни коства доста. Едно напускане на такъв голям инвеститор е много лош сигнал за другите големи играчи инвеститори. Никой няма да си налее парите някъде, откъдето имените компании бягат, а премиера плещи врели некипели еври сингъл дей. Вниманието на масата се отклонява успешно - всички са озверели срещу "западните изедници", а нашата родна енергийна мафия си източва държавата. И една забележка - не сравнявай цената на тока за износ, с тази за местна консумация. Тази за износ е на високо напрежение, където загубите са малки, а а тук са на средно и ниско, а и мрежата е скапана. Все едно да сравняваш цена на пакет захар на борсата на едро като купуваш стек и един пакет захар от кварталния магазин.
цитирай
6. lambo - до номер 5
09.04.2010 01:03
1) Прав си, че загубите при пренос по 440 кв далекопроводи са по-малки. Нали и затова в докладите им тази загуба е 1 млрд. квтч., докато при разпределението са отчетени 2,4 млрд. квтч.
И въпреки това, разликата между 6 ст. за износ, и 14,6 ст. за нас е огромна. Това не може да се обясни само със различния процент на загуба при преноса.

2) Прав си и за Борко. Не вярвам да е толкова тъп, че да не вижда това, което пиша. Огромните течове не са при ЕРД-та, а в другите две места - над 27 % неплатен ток, и 52% оскъпяване с 5 стотинки. За да се плащат лихвите на евреите.

Ако бъдат прогонени ЕРД-та, ще настъпи анархия и циганите пак ще почнат да крадат, без да се крият. То последното може и да е целта. Нищо не изключвам.
цитирай
7. анонимен - haha
09.04.2010 03:19
Това завоалирана соц-пропаганда ли е? Дай сега да понахраним малко руските задници.
Шегувам се, разбира се. Виждам, че си явно демократ, а не червен парцал, но долавям некви налудничаво-атакистки фрагменти в писанията ти. Странно що ли?
цитирай
8. анонимен - Малеле, ако 1/2 от това е вярно на ...
09.04.2010 08:23
Малеле , ако 1/2 от това е вярно на някой хора разстрел им е малко.
цитирай
9. анонимен - Отлично!
09.04.2010 08:43
Прекраснен пример, защо правят всичко възможно да не видим цялата картинка, а непрекъснато ни завират в детайлите. Защото картинката наистина е страшна. И ще става още по страшна, защото малкото останали производствени мощности остаряват.
цитирай
10. анонимен - Голямата афера
09.04.2010 08:45
анонимен написа:
Добре си го написал, не е лошо да стане достояние на повече хора !

Наистина, трябва да се прочете от колкото може повече българи. Лично аз съм зашеметен от толкова цифри, но основната идея е ясна, написано е много добре, стегнато и конкретно. Хубаво ще е да се показва непрекъснато, а как да стане, ще кажат хора, които имат опит. Това блато трябва да се пресуши до дъно!
цитирай
11. анонимен - българка
09.04.2010 08:56
Браво на този човек! Сто пъти отличен ! Дано само тази информация да достигне до
г-н Премиера и да я прочете! Който може да разпространи линка по всички възможни сайтове няма да е зле! Българинът трябва да разбере кой и за какво го лъже и бърка в джоба му!
цитирай
12. bkk - Много силна статия! Трябва да знаем ...
09.04.2010 09:25
Много силна статия! Трябва да знаем истината!
цитирай
13. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-
09.04.2010 09:29
И кво като стигне до премиера!?На оня му дай клоунади и висене пред телевизията!
цитирай
14. анонимен - БОЙКО Борисов разиграва държавата !!!
09.04.2010 09:33
Непрекъснато коментира неща, от които НИЩО не разбира. И си променя мнението ежедневно, почти. Защото е тъпа мутра и мафиот, слуга на червената мафия.
Сметките ти са НЕверни, др. Ламбуров !!!!! Нито за производството, нито за производствените цени !!! ЕРП-тата освен за пренос правят много други неща !!! Те са за напреженията от 110 кволта надолу до 220 волта. Имат и 10 и 20 кволта мрежи. Поддържат трафопостове, трансформатори, стабилизатори, мрежи, персонал, аварийни екипи, инкасатори и др. ТОВА са ПАРИ, другарю !!!
НЕ бъркай печалба с възвращаемост !!!!
Защо НЕК изнася на 6-7 стотинки ???? Защото това са търгове на които се изнася СЪЩО високо напрежение. За да стигне до дома ни с 220 волта, разходите и загулите са големи !!!!! Ех, другарю .....
цитирай
15. lambo - до Номер 7
09.04.2010 09:36
анонимен написа:
Това завоалирана соц-пропаганда ли е? Дай сега да понахраним малко руските задници. ...


Драги, ето част от статията ми :
"За какво ни е тогава Белене ?! Да изнасяме още повече ток, пак без печалба !"
цитирай
16. анонимен - за тока ясно, а в топлофикациите как ...
09.04.2010 09:54
за тока ясно, а в топлофикациите как ли е.
май и там не смеят да пипнат
цитирай
17. анонимен - Георги Кошев
09.04.2010 10:01
Ей,14-ти!Ти ги изкара тези благодетели бе,галфон!Ти от ЕОН или Чез си?Виж им заплатите и тогава коментирай!А касиерки и инкасатори отдавна ги разкараха и съкратиха.а печалбите в България ли остават,а?Или си мислиш,че чужденеца плаче от умиление пред теб?......слагам точки за да не ти слагам определения.
цитирай
18. анонимен - 2
09.04.2010 10:04
Защо изнасяме без печалба? Ами за да държим ниско нивото на нужда от нови мощности у съседите. Разбира се, доколкото е възможно да се постигне това при пренос на електроенергия на огромни разстояния при ниски загуби!

За какво ни е Белене? За да изнесе пари към Руската федерация и после от там да се върнат комисионните към управляващите (в т.ч. и ГЕРБ).

От кого сме взели заеми за какво ли не, само не и за модернизация? Ами от някого, който сега е неизвестен и най-вероятно ще остане такъв и за в бъдеще, но който със сигурност вече е върнал комисионните и продължава да граби от нас потребителите заедно с управляващите (в т.ч. и ГЕРБ).
цитирай
19. lambo - до номер 11 - Анонимен
09.04.2010 10:11
Ти що се обиждаш толкова, но само за ЕРД-та ?! Ами аз в статията, за тях не съм казал и една лоша дума. Явно че работиш там. Нема лошо ...

Сметките ми били "НЕверни". Ами дай верните, що мълчиш ?! Като те чета, виждам, че си запознат добре с проблемите.

ЕРД-та плащали заплати на инкасаторите ! Ами я кажи колко инкасатори съкратиха, че и въведоха 3-месечното отчитане на тока, именно за да им намалят броя максимално.
Плащали и на друг персонал - аварийни екипи, (разбира се и шефове и секретарки), поддържали нисковолтовите линии и трансформаторите. Амчи това им е работата. И тази поддръжка, която се казва РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, ни струва 1 ст. / квтч, и НЕ ВЛИЗА в печалбата им от 15%. Те ако нямаха такава печалба, нямаше да стоят и един ден тук.

К'во съ праиш на разсеян ?!
цитирай
20. анонимен - Юдеизмът, а не обикновенните Евреи са бич за Човечеството
09.04.2010 10:42
Това за юдеите е вярно, че цоцат яко. Запомнете, най-много от така нареченета "славянска група народи". Още след разпадането на Кубратова България. Това си е исторически факт. Тогава с роботърговия на българи от трите остатъка на Кубратовата федерация: Волжка, Оногурска ( Киевска) България и поробената от тях за 270 години Хазария, използувайки Печенегските орди, като ловци на хора. През Турско робство - роби от Дунавска България, използувайки Турската власт. В същото време правя разлика между обикновенния Евреин и алчния Юдеин, за чииито деяния плащат обикновенните евреи. Спомнете си Холокоста.
цитирай
21. анонимен - не съм съгласен
09.04.2010 11:01
с това че разликата отива за да "хрантутим с лихви, онези тлъсти еврейски задници, от МВФ и СБ и банкерите от Уолстрийт" . Значи позаинтересувай се първо какво представлява МВФ И СБ и после хвърляй тези чисто популистки приказки ..второ не виждам какво общо имат банкерите от Уолстрийт и горепосочените институции и трето дори и да имаме някакви заеми към тези институции едва ли са те причината за този скъп ток .Иначе си прав че в България тока е безумно скъп , но печалбата отива в джобовете на СОБСТВЕНИЦИТЕ на ЕРП-тата и въпроса е защо се допусна да ни обират 3 уж "европейски " компании по най - балъшкия начин ( т.е. с помоща на държавата) и още един въпрос имам след като тази приватизация бе направена в името на либерализация на пазара ( т.е. да се появи конкуренция ) защо 5 г.по - късно такова нещо няма и дефакто монопола си остана само с лека промяна разделен м/у три компании..Според мен това е един от важните въпроси който трябва да се дискутира...
цитирай
22. анонимен - кларита
09.04.2010 11:03
Аз знам едно - когато съм безработна и плащам здравна осигуровка като самоосигуряваща се, когато токът ми е 50лв на месец, а парното - 200, когато за лекарства и за храна парите ми не само, че не достигат, ами изобщо ги няма, значи някой краде! Краде за себе си, за да си купи вила с басейн в Испания, например. И, ако преди юни 2009 кълнях с "Господ да ги убие!", сега апелът ми е:" Давайте, г- да управляващи! Във вас ми е надеждата!"
цитирай
23. анонимен - БРАВО НА КОЛЕГАТА LAMBO
09.04.2010 11:20
lambo написа:
Ти що се обиждаш толкова, но само за ЕРД-та ?! Ами аз в статията, за тях не съм казал и една лоша дума. Явно че работиш там. Нема лошо ...

Сметките ми били "НЕверни". Ами дай верните, що мълчиш ?! Като те чета, виждам, че си запознат добре с проблемите.

ЕРД-та плащали заплати на инкасаторите ! Ами я кажи колко инкасатори съкратиха, че и въведоха 3-месечното отчитане на тока, именно за да им намалят броя максимално.
Плащали и на друг персонал - аварийни екипи, (разбира се и шефове и секретарки), поддържали нисковолтовите линии и трансформаторите. Амчи това им е работата. И тази поддръжка, която се казва РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, ни струва 1 ст. / квтч, и НЕ ВЛИЗА в печалбата им от 15%. Те ако нямаха такава печалба, нямаше да стоят и един ден тук.

К'во съ праиш на разсеян ?!



ЕДИН ОТ МАЛКОТО ХОРА КОИТО НЕЩО КАТО НАПИШАТ - ПОСЛЕ СИ ЗАЩИТАВАТ ТЕЗАТА И СЕ АРГУМЕНИТРАТ ПРАВИЛНО И ТОЧНО И ЯСНО.
аз от токове не разбирам, ама сметките ти ми изглеждат логични.

Обаче МИ ПИСНА ОТ РАЗНИ ДРАСКАЧИ - ПОДОБНИ НА ДОСТА ОТ КОМЕНТИРАЛИТЕ ПОСТА - КОИТО МИ ЗАГАТВАТ РАЗНИ РАБОТИ, КОИТО СА ЧУЛИ НЕДОЧУЛИ, НЯКАКВА ТЕЗА ЧУТА НА ПАЗАРА И МИ Я ЗАЩИТАВАТ ТУКА СЕЕДНО СА ОТ МАСОНСКАТА ЛОЖА И ЗНАЯТ РАЗНИ РАБОТИ ДЕТО НИЕ НЕ И, СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВЯРВАМЕ.
АРГУМЕНТИРАЙТЕ СЕ С ЦИФРИТЕ БЕ ХОРА, ЩО НАПРАВИХТЕ БЛОГА НА ЧОВЕКА НА ПАЗАР?
цитирай
24. kostadin - Отлично, Ламбо! Неприятното е, ...
09.04.2010 11:27
Отлично,Ламбо!
Неприятното е ,че такава информация не им е нужна -нито на предишните, нито на сегашните подайгъзници.Всички властимащи стриктно изпълняват плана "Ран -Ът"
цитирай
25. minchomin - Ламбо, поздравявам те! Много ...
09.04.2010 12:25
Ламбо, поздравявам те!
Много правилно си постъпил с фактите от цифри. Остава само да са вярни. Отдавна имах съмнение, че главен участник в този геноцит за българина е самата държавна машина на елит и чиновници, под прикритието на комисисията за енергийно и водно регулиране. Още преди 5-6 години професорът, бившият председател на комисията каза по Пловдивска телевизия, без всякакво чувство на вина, а той явно не разбираше какво говори, че ел. енергията от циганските квартали като Столюпиново в гр. Пловдив и други такива се плаща от редовните платци, тъй като не могат да си вземат парите. След това нещо изключих телевизора за да не го гледам повече. По тази причина аз не плащах вода на ВиК Карлово определено време, но мене ме осъдиха да я платя с всички други разноски по делото. А когато не платя токът, по различни причини, с няколко дена закъснение ме прекъсват и плащам за включване. Истината е такава, че само обикновеният Български гражданин не подлежи на никаква защита от ДЪРЖАВНАТА МЕЛАЧКА наречена РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Единственото, което според мен, може да се направи за да продължи Бойко тази кампания на довършване на този процес е да има подкрепа от населението за елиминиране на всякакви атаки срещу него. Затова е необходима всенародна подписка. В случай, че той сгреши и обърне резбата за да тръгне в друга посока, това да бъде и срещу него.
цитирай
26. анонимен - за разходите
09.04.2010 12:29
Здравейте,
искам само да добавя, че има някакви разходи от страна на ЕРД, и после се добавя печалбата.
Т.е. не просто всичките им разходи за персонал, отстраняване на аварии, шефа с многото секретарки и т.н., ами и ако изкарат документи че са ремонтирали нещо и то минава като разход.
Затова казват - трябва да вдигнем още цената на тока, защото има разходи, ето вижте, и показват документи на ДКЕВР че например фирмата Х, дето е на сина на шефа, е правила ремонти и са и платили 100 милиона.
Крайно време е да се либерализира пазара, да се даде достъп до "последната миля" на всякакви оператори, и цените да се определят от пазара, а не от чиновниците.
Ако ще и от Испания да го внасят, все ми е тая.
И нещо друго, потърсете си в Интернет информация колко застреляни има, задето са се месели в нечии енергийни интереси.
Та дори и Луканов.
цитирай
27. zahariada - Вместо коментар.
09.04.2010 12:33
Когато, разбивачът на икономики Симеон Дянков кацна в България, едно от първите неща, което каза е, че в енергииният сектор се краде и печалбите са несъразмерни с световнитее стандарти. Той обяви, и тука беше прав, сигурно се е изпуснал, че по целият свят печалбата в енергетиката се движи между 22 и 25%. В подкрепа на думите си съобщи, че за изминалата 2008 год. печалбатао на НЕК е около 40 млн. Годишният оборот на компанията е между 3,5 и 4 млрд.лв. Ако сложим 20%, това прави между 700 и 800 млн.лв.После забрави! После, на въпрос, отговори, че там имало геополитика и било сложно.

http://zahariada.blog.bg/politika/2010/01/26/disproporciite-v-nasheto-obshtestvo.480098
цитирай
28. анонимен - за разходите
09.04.2010 12:37
Забравих нещо, част от разходите са заради инвестициите на НЕК, примерно дето са плащали за Цанков Камък, където построиха най-скъпия път в Европа.
11 милиарда евро на км!
Гърците строят магистрала за 7 милиона средна цена, като в най-скъпите участъци, през планините, с тунели и мостове достига 15 млн.
Тук пътя е 11 млн, в съседна Гърция магистрала е 15, после да ми разправят че няма корупция, защото няма доказателства.
И консултантските услуги да не забравяме, на този 1,5 млн, на другия 1 млн, то се натрупва.
цитирай
29. lambo - Има и такава клауза в секретните договори с ЕРД-та
09.04.2010 12:46
minchomin написа:
... Още преди 5-6 години професорът, бившият председател на комисията каза по Пловдивска телевизия, без всякакво чувство на вина, а той явно не разбираше какво говори, че ел. енергията от циганските квартали като Столюпиново в гр. Пловдив и други такива се плаща от редовните платци, тъй като не могат да си вземат парите.


Че ... държавата (тоест ние) плаща на ЕРД-та, т.н. "НЕСЪБИРАЕМИ ВЗЕМАНИЯ"
цитирай
30. lambo - Няма нужда да търся, помня някои неща
09.04.2010 12:53
анонимен написа:
И нещо друго, потърсете си в Интернет информация колко застреляни има, задето са се месели в нечии енергийни интереси.
Та дори и Луканов.


Да, Луканов бе застрелян, след като се разбра че не контролира Виденов, и Газпром не можа да сложи ръка, върху българските газопроводи, чрез смесеното дружество "ТопЕнерджи"

А помниш ли ония 4-ма български енерго-мафиоти, които бяха застреляни на един мост в Истанбул. Бяха изпратени от Шеваршидзе. Опитали са се да продават в Турция, краден ток (неотчетен) от България и Украйна.

А убийството-катастрофа на депутата Краси Чернев, Председателя на Парл. комисия за разследване мафията в Енергетиката. Той бе убит в събота на 5.12.1992 г., преди в понеделник да внесе документите за кражбите на Овет Таджер и 7-те му фирми. Ето как бе убит Чернев. ВижТУК:

http://www.karlovoinfo.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=30&func=view&catid=8&id=24333
цитирай
31. nikolay4o - ok
09.04.2010 14:42
Целия пост (дори да допуснем,че сметките са неверни ,което немога да твърдя) показва една будна народна съвест ,коментиращите - кои критици ,кои защитници на поста - също ! Но според мен най -важното е резултата ! Какво като си го постнал тук ,всеки който има желание и се замисля относно - как държавата го краде ,може да напише примерно 15 подобни поста за всеки отрасъл в нашата държава(не се краде само в енергетиката)! Няма краен резултат!!!! 5 или 10 % от населението мислят и се ядосват като теб ,мен и т.н - но няма резултат ,кервана си върви .... Докото не станем(не осъзнаем,че сме) гражданско общество което трябва да си отстоява правата и не излизаме на площадите при всяка очевадна пладнешка кражба,нещата ще са си все такива за съжаление! Другия основен проблем е че управляващите нямат страх,правят си каквото си искат накрая някой като теб ги изкарва на показ с явни далавери ,от там следва една оставка ,2 - 3 оправдания че е напълно невинен по медиите и нищо ,само дето е с няколко милиона напред и вече не е министър ,голямо важно ,нали е милионер и то на наш гръб!
цитирай
32. анонимен - Брат,
09.04.2010 15:12
ти разцепи мрака с тоя пост. Браво, почвам да го поствам като линк където намеря.
цитирай
33. анонимен - За nikolay4o
09.04.2010 15:59
... и все пак нека си припомнят хората ,защото крадеца, разчита времето да затрие следите му
Костадин
цитирай
34. haralanov - Здрасти!
09.04.2010 21:52
Отличен постинг!
цитирай
35. анонимен - За тока и ЕРП-тата
10.04.2010 01:35
Ако държавата, когато беше 100% собственик на ЕРП-тата, беше поддържала електромрежата в добро състояние, ако по-малко се крадеше и по-качествено се работеше, без да бъдат поставяни "наши" некомпетентни хора, сега това нямаше така да се отразява на джобовете на българския гражданин. Идват европейски компании и сварват мрежа в лошо състояние, нужни са инвестиции. Клиентите очакват качество на обслужване, безаварийност или бързо отстраняване на аварии, а това изисква инвестиции. Компаниите инвестират, представят доказателства за направените разходи, ДКЕВР ги признава и това влиза в цената на тока. До момента цялата печалба, всички дивиденти не са взети 2/3 от компаниите, 1/3 от държавата, а са реинвестирани в мрежата. Т.е. освен включените в цената инвестиции, компаниите инвестират и своята печалба, за да дадат тласък в качеството на мрежата. Но това не се гледа. Иначе всички сме с претенции: към цените, но тогава трябва да сме готови на повече компромиси с качеството. Преди блока, в който живях, често на нова година оставаше без ток, вече такъв проблем няма. Но такива неща ще трябва да приемаме. Или че като пуснем жалба или молба тя няма да бъде отговорена за 5 дни, а за месец два или никога. И в крайна сметка: приказките за национализиране са благоприятни за ония, които си спомнят с носталгия как от държавните ЕРП-та се е крадяло безогледно! Нека всеки си даде равносметка сам за себе си.
цитирай
36. lambo - За сведение - трия писаното на латиница
10.04.2010 08:49
Не е заради съдържанието
цитирай
37. анонимен - Чак пък Уолстрийт...
10.04.2010 09:46
;-)
цитирай
38. анонимен - Tova e doskriminacia
10.04.2010 09:47
lambo написа:
Не е заради съдържанието


ot 12 godini jiveia d Avstralia i niamam kirilitsa
цитирай
39. lambo - Ами много добре, като живееш в Австралия
10.04.2010 10:02
Пиши колко е средната заплата там, и колко е средната цена на тока.
Да направим сравнение с тук
цитирай
40. анонимен - Като заяждане...
10.04.2010 15:18
Нека да сме по-образовани от престъпниците-като не обичате думата ,,число", може да използувате мн.число на ,,цифра"...
цитирай
41. kostadin - 40. анонимен
10.04.2010 15:24
Абе защо не си отвориш читанката по математика за отделенията?
цитирай
42. lambo - до 41
10.04.2010 15:39
Какво имаш предвид ?
цитирай
43. анонимен - bravo
10.04.2010 16:01
BRAVO LAMBO,BRAVO.....МНОГО ДОБРЕ СИ СЕ ПОТРУДИЛ,ДАНО БАТ БОИКО ДА ГО ПРОЧЕТЕ И ДА ИМА ЕФЕКТ,БРАВО.ТО4НО ТАКА ТРЯБВА, ДА НЕ ИМ МАЧИМ
цитирай
44. kostadin - Редно е да прави разлика между число ...
10.04.2010 16:22
Редно е да прави разлика между число и цифра или цифри
цитирай
45. анонимен - Браво Ламбо
10.04.2010 16:24
Олекна ми. Имало и свестни българи.
цитирай
46. анонимен - ОБЩО ВЗЕТО И ЦИФРИТЕ И ЧИСЛАТА СА ...
10.04.2010 17:09
ОБЩО ВЗЕТО И ЦИФРИТЕ И ЧИСЛАТА СА ДОСТА БЛИЗО ДО ИСТИНАТА. СЕГА ОСТАВА ОНЕЗИ ТИКВИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ПРОЧЕТАТ (АКО МОГАТ) НАПИСАНОТО И ДА СИ РАЗМЪРДАТ МАЛКО ГАНГЛИИТЕ. АМА ЕДВА ЛИ...
цитирай
47. анонимен - Те го знаят от 20 гдини Костадин
10.04.2010 19:17
Те го знаят от 20 гдини
Костадин
цитирай
48. lambo - 27 Февруари 2009 г. - изявление на шефа на ЧЕЗ - БГ, Любош Павлас
10.04.2010 20:02
"Очакваме, че няма да се повтори ситуацията от миналата година, когато от общото увеличение от 14 процента, само 1 процент остана в ЧЕЗ", каза Любош Павлас."
цитирай
49. анонимен - HAЛИ
10.04.2010 20:20
Може би не съм точна, но когато уволниха инсасаторите, не ни намалиха цената на ел.енергията, но след дълто упорстване , когато решиха отново да ни върнат месечното отчитане ни предупредиха, че ще увиличат цената.
Масово магазини, магазинчета и различни обекти дават известна сума при откриване ,след което сметките им не надхвърлят 25-20 лева, а сметките в апартаментите ни са 90-120 лв. при парно отопрение.
цитирай
50. анонимен - alien
10.04.2010 20:35
hahaha.,interecno za6to mi iztri mnenieto!!tova o6te pove4e dokazva kakuv ci "drugqrio"-poru4kov pi6e6t guzoblizec!!!kolko ti pla6tat za tiq propagandi oniq,aaa???ne ci prav za mnogo ne6ta!!!-toka trqbav da e mnogo,mnogo pod tezi ceni-ama ne v procenti,a v puti!!! i v levove!!!qcno e koi,kak i za6to e izto4il na6ite pari,a ti ci trii kolkoto icka6 mnenieto mi-pak 6te gi pi6a i 6te gi puckam,qcno li ti e,za da pro4etat i vidqt(ako nqma da q razberat i povqrvat)za6toto vie cte kupili i cte napravili i medii i vectnici i ima kazvate kakvo da pi6at,kak da go pi6at i kak da go predctavqt,ama cega vi ce napulvat otnovo ga6tite,kakto pred 97' godina,nali-ahahahha,6toto togava treperehte,znaehte,4e doide li Koctov-krai c va6te dalaveri,a pri o6te edin mandat-i v zatvora!!jalko-togava ucpqhte da go precakate,tui kato toi ne e cviknal c va6ite igri i intrigi,kato 4ecten 4ovek,demokrat!!kakto i dqnkov-i toi aha,aha za malko da popadne v kapan4eto,koeto mu prigotvihte,ama nee!!!cqlata ictoriq c purvankata be6e imenno zaradi belene!!za6toto dqnkov ne icka da dade pari i zelena cvetlina na rucnaka-komunicti4eckiq botu6 cvur6va ve4e,nie nqma da cme tehniq catelit pove4e!!!bulgariq ne icka ruciqq!!bulgaria i dqnkov ICKA EVROPEICKI INVECTITOR ZA BELENE,za da ce cpre izvivaneto na ruce ot rucnaka-koito da ni durji c ikonomi4eckata i energiinata ci hvatka i da ni izviva kakto ci icka rucete za ceni i t.n.(cetete ce c ukraina kak poctupi!!)no tui e camo edin mnooogooo,ama mnoooogoooo,mnogo maluk fakt i dokazatelctvo,az pomnq mnogo dobre,kakto i purvankata NE icka proekta nabuko,za6toto togava cuvcem 6te otide kum evropeicko razviutie i 6te ce oturve ot ruciq bulgariqq,a tova e protiv ruckite interec,koito camo ce gledat i cpazvat-ne ce gledat interecite na bulgarckiq grajdanin,a na rucnacite,kumunictite i oligarcite,koito okradoha parite ni,i re6enieto za dupkata v biudjeta e edno-da ce vurnat izto4enite miliqrdi,4rez imotite na oniq,parite im v 6veic bankii,koli i vi4ko!!!ot djoba ni!
цитирай
51. анонимен - alien
10.04.2010 21:12
i pla6tame po tolkova pari ne za da "hrantutim" MVF i CB-kakto kazva6,a za da pla6tame jivota na takiva kato tebe,komunicti,oligarci,rucnaci,"biznecmeni"-ne moga da razbera,i kak o6te gi clagate tiq za "biznecmeni"-te ca PRECTUPNICI,dokazani,i narodut gi znae vi4kite-no vie i VA6ITE KUPENI medii produljavat da gi naru4at "biznecmeni"-pokoiniq doktora,pavlov,kiulev-te biznecmeni-ahahahahha-okradoha parite ni,4e celiqt ci jivot(koito clava Bogu Bog re6i da prekucne,poradi edni ili drugi pri4ini i ni cpecti koi znae o6te kolko har4ove po tqh!!),4e nie im pla6tame vci4ko-ot toka,do hranata,za drehite,kolite i imotite-da ne govorim!!!jivotut im e c na6ite pari,c na6ite pari ci pla6tat(ili po to4no NE pla6tat) danuci i kakvo li o6te ne-VCI4O!!!za tova cenata na toka e taka-za da mogat da izperat parite,okradeni ot nac,da mogat v cu6toto vreme o6te pove4e da ni okradat kolkoto moje pove4e,tova ne6to trqbav d aprikliu4i i mu ce vijda kraq v blizkite godini,a Evropa ni pomaga za da ce cpravim c tqh,i blagodarenie na neiniq natick ce razkrivat tezi ne6ta,a o6te koko 6te ima da ce razkrivat,koito cm kazal o6te predi godini.....ama vie pak otidete i glacuvaite za cilio,puliuo,pak ci govorete "ami to ni6to ne mojem da napravim" i pak pocle laite!!laite po cebe ci i tupiq ci bezmozu4en glac,koito cte pucnali v urnite!!!za6toto camo edin mandat trqbva6e o6te na koctov za da cme cvetlinni godini ot ruciq ve4e i cvetlinni godini napred-edna naictina evropeicka durjava!!!i go pliuha,pliuha-i o6te go pliuqt,za6toto o6te ce ctrahuvat ot nego,kogato edna luda maika ubi deteto ci-traktora vednaga mobilizira takcitata(ot negovata firma),koito mobiliziraha drugi,i taka pak-4rez kkupenite i napraveni medii-manipuliraha i izrudiha horckata miul(ako vuob6te ima takava) i aaaiide-pred parlamenta(idealen 6anc da butnat pravitelctvoto na koctov,4e ve4e ce vijda6e kak 6te hvur4at glavite im!!),ama ottogava do cega kolkoto mn drugi po brutalni clu4ai ima6e,ama da ce zaformi takava pataklama......
цитирай
52. анонимен - Отношенията между Полша и Русия са ...
10.04.2010 22:12
Отношенията между Полша и Русия са много по-стари и започват, още когато в тези земи християните са били православни.Колко православни са си отишли ,докато католицизма завладее тези земи?Не изпадайте в ролята на пагали ,повтаряйки някои наистина ужасни случки от историята,без да сте я изчели цялата.Винаги е съществувала подмолната дейност на римският папа срещу православието.Войната винаги носи и ще носи нещастие за народите и богатсво за организаторите им .Колко от вас знаят ,че войните в Югославия са организирани и режисирани от частни фирми .После ни се говори тези били виновни онези не били.Тези дни и бат ви Бойко се изтъпанчи да каканиже лъжи -че талибаните развъждали мак и американците се борели срещу това.Та точно талибаните спряха производството на наркотици.Историята с вечната дружба сега се повтаря в нов демократичен аринжимент.Смешно когато в борбата за демокация се посочваше ужасната роля на Вършавският договор ,а сега трябва да сме участници в кланета на хора ,с които даже нямаме и граница,но имамеобщ ген.Интересно защо 20 години след соца още се оплакваме ,че тази пришка ни пречи да се развием.Япония е настигнала другите капиталистически страни за50 години... е вече минаха 20 и...става по- лошо След 20 години непрекъснато слизане в социално отношение, сега отново ни учат ,че трябвало да се сплотим и работим за жълти стотинки заради следващите поколения.Мисля ,че повече няма луди ,които да бачкат за да може след време, някой властимащ да се нагуши с нашият труд.Те това е жалкото и ние сме обречени на изчезване като народ от собствените ни самозванни политици.Демократичният принцип е победа на 51% от гражаданите имащи право на глас,но у нас и това не се спазва.Не позволявайте да ви смразяват с другите хора,защото целта на елита е да разделят и владеят.
Котадин
цитирай
53. анонимен - Скъпи прост фатмак,
11.04.2010 07:51
lambo написа:
Пиши колко е средната заплата там, и колко е средната цена на тока.
Да направим сравнение с тук


в т.нар. "цивилизован свят" никой не задава въпроса "каква ти е заплатата" ;)
цитирай
54. lambo - В т.н. "цивилизован свят"
11.04.2010 08:06
никой не работи за 100 - 200 евро на месец, както в БГ провинцията
Тук в Карлово, има шивашки фирми, които дерат работничките си със 120 лева на месец. Ако щеш вярвай. Затова младите масово емигрираха
А такива като Галина Тошева, с няколко десетки хиляди на месец (без комисионните), разбира се, че не емигрират. Те само ходят на екскурзии в чужбина, по няколко пъти на годината, а в Гърция ... може и всяка седмица. К'во им пречи.

И пак ти повтарям. За твое голяяямо съжаление никога не съм бил фатмак. Всички други звания, до полковник от запаса, само буквата "Т" не ми е била на раменете.
Айде, време е за апчетата ...
цитирай
55. kostadin - Ще ми се да излезе и още една истина. ...
11.04.2010 09:32
Ще ми се да излезе и още една истина.Обикновино ни насъскват срещу мързелиите и крадливи цигани .От показаното в тази тема се вижда ,че някой друг лапа тлъстите хапки от нашата баница.Някой е заинтересован от етническото неразбиратество Този някой е мистър банков капитал.
цитирай
56. kaleidoskop - Някои мисли по този повод
11.04.2010 09:44
Първо - браво Ламбо! Дори изчисленията ти да не са до стотинка точни, те много ясно показват каква е далаверата и къде изтичат паричките ни. Дано да има ефект от великолепния ти постинг.
Сега моите мисли.
Живея в столицата. Почти не минава ден, в който у нас вкъщи да не спира тока. Може да е за пет минути, но спира и ми прецаква всичко, което съм работил на компютъра. Но това си е мой проблем. По-лошо е, когато някой заседне в скапания асансьор, защото спрял тока. Ако е за 5 минути... бива, но за един или два часа? Е, така е от години вече. За какви инвестиции говорят някои от коментиращите материала ти? Може би за инвестиции на шефовете и техните закрилници в собствените им банкови сметки?
Друго - писна ми от антикомунистическа риторика. Хора, разберете най-после: прилагат ни много старата хватка "разделяй и владей". Комунисти срещу демократи, пенсионери срещу работещи, болни срещу все още здрави, пушачи срещу непушачи... Да продължавам ли? Ами затова ще продължават да ни смучат и от изток, и от запад - докато се дърляме помежду си.
Ламбо, благодаря ти за вниманието, ако си прочел тези мои несресани мисли. И не обръщай внимание на хулителите - те толкова си могат и само това си могат.
цитирай
57. анонимен - Отлично!
11.04.2010 09:47

СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО

Аз съм стар пожарникар.
На локумите съм цар.
За мене, всичките са крали.
Спец съм по атомни централи.

Много скъпи язовири
предишните са построили.
За да се спeсти пара,
предлагам да са без стена.
цитирай
58. анонимен - Неподражаем.
11.04.2010 09:52
МАРЛОН БРАНДО

Електората, много тачи,
харизматичните водачи.
Да имат героична визия.
Да са във всяка телевизия.

А, Бойко, на това е цар.
Изглежда, като господар.
Усмивчица една игрива,
очичките, едва присвива.

Накланя, лекичко главата,
Със чар, побърква женорята.
Народа, скача като луд.
"Да живее Холивуд!"
цитирай
59. анонимен - Б.Г.
11.04.2010 09:54
ЧАРОВНИК

Сред големците на Европа,
на Банкя личния гарсон,
изглежда толкова изтънчен,
като африкански слон.

И тъй като език не вдява,
тържествено ги поздравява,
със потупване по рамо.
Контузии, да няма само !
цитирай
60. анонимен - зелената енергия?
13.04.2010 11:19
Искам да изразя учудването си, когато в сметката ни за тока "цъфна" перо "зелената енергия", което на практика оскъпява тока. Може и по тази тема да помислим - кой, защо и колко... И - поздравления, Ламбо! Има още нормално мислещи хора. Които мислят с главите си, а не със стомасите.. и другите органи!
цитирай
61. анонимен - поредната имитация
14.04.2010 08:37
Бойко се изрепчи на ЕРП-тата, но ДКЕВР заяави, че намаляване на цената на тока няма да има? От целия театър който се разиграва на държавната сцена едно не става ясно - крадците ще връщат ли парите или не? Защото ако Бойко само ги сочи с пръст, а те нищо не връщат, значи не са крадци! За сведение - социалните много чевръсто се активизираха за някакви неправилно взети големи пенсии и получателите им ще трябва да връщат парите!
Ако ББ не направи така, че всички крадци, за които ежедневно приказва по медиите, да върнат парите - ще си остане един празнодумец и празен фишек!
И за сетен път ще се потвърди народната поговорка - голем облак, дъжд нема!
цитирай
62. kostadin - Ами ако сте православни ще трябва да ...
14.04.2010 14:11
Ами ако сте православни ще трябва да ви е известна максимата:
- По делата им ще ги познаеш!
цитирай
63. lambo - КАКВО направи СИДЕРОВ срещу ТОЗИ ГРАБЕЖ ?!
15.04.2010 15:39
В предишното 40-то НС, от 7 Юли 2006 г. до 25 Юни 2009 г., цели 3 години -
ТОЙ е член на Парламентарната комисия по Енергетика.
Не стига че нито един път не е поискал проверка на НЕК, но изообщо не е ходил на заседанията.

Да оставим това. Градския МУ от Ямбол - Сашо Дончев, шефа на "Овергаз Инк", редовно си МУ плаща, за да си мълчи за ограбването чрез скъпия газ. Сега газта ПАК поскъпва, и Сидеров ПАК си мълчи.
цитирай
64. анонимен - Провери сайта на Национален Статистически Институт!
18.04.2010 23:23
Ламбо,
аз скоро се занимавах с петролната криза и се рових в сайта на НСИ
видях че по косвени методи си извлякъл някои цифри
моля, сравни ги със статистиката, виж там и методологията
аз също мога да го направя, но в момента съм леко в "мозъчна мъгла"
искам да се провери има ли разминавания между статиската и данните получени по "косвен" път, да се види и методологията на НСИ
имам чувството че НСИ май лъжат за някои работи, дано да греша
цитирай
65. zabylgarite - Ламбо
21.04.2010 15:58
поздрави брат.Браво.
Жив и здрав!
цитирай
66. анонимен - За Ламбо
21.04.2010 17:52
Че ти от национал социалист, какво искаш?
Човека се е докопал до кокълче и си живурка Всичко друго е приказки от хиляда и една нощ.
цитирай
67. анонимен - Гледайте America: Freedom to Fa...
08.07.2010 09:19
Гледайте America: Freedom to Fascism и ще ви се изправи косата на къде вървим
цитирай
68. анонимен - браво ламбо
12.07.2010 18:18
на тия стригане бой и ебане и е малко затова и сол да рупат без вода
цитирай
69. анонимен - Ламбо, стига спам!
13.11.2010 23:11
Стига си спамил информационните сайтове с постове към блога си. Има достатъчно боклук в тях, че разни нереализирани и псевдо журналисти да ги пълнят със спам.
цитирай
70. lambo - до номер 70
15.11.2010 21:40
Написаното и данните точно в тази тема, ги няма никъде в тези инфо-сайтове

Така че това не е спам. Ако ти е ясно въобще, какво значи спам
цитирай
71. анонимен - Няма обикновени евреи
27.01.2011 11:24
"В същото време правя разлика между обикновенния Евреин и алчния Юдеин, за чииито деяния плащат обикновенните евреи. Спомнете си Холокоста. " Холокоста е еврейска измишльотина.По времето на т.н. гонения на евреите са били избити много повече немци,поляци,руснаци,украинци отколкото евреи.
цитирай
72. borsi - Русия ще строи АЕЦ в Бангладеш за 2 млрд. долара, а в България за 6,4 - 9 млрд. Евро
27.02.2011 08:32
http://borsi.blog.bg/novini/2011/02/27/rusiia-shte-stroi-aec-v-bangladesh-za-2-mlrd-dolara-a-v-bylg.694767
цитирай
73. анонимен - Някой спомена "зелената" енергия
29.06.2011 15:39
Ето хората са разписали схемата - 800лв за мегават от "зелена" енергия и 12 (дванадесет!!!) лв. от АЕЦ Козлодуй.

Пълният текст е от вестник "Сега":
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5939&sectionid=5&id=0001201
цитирай
74. анонимен - Аз не искам да сьм анонимен
04.07.2011 18:01
Поздравления.
цитирай
75. анонимен - backlink services
16.08.2011 06:10
Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely return.
цитирай
76. nedovolen - Хей, Ламбо! До пред последните к...
18.02.2013 23:05
Хей, Ламбо! До пред последните коментари четох статията ти като нова. А тя била преди две години! Пусни я пак! С коментара на Захариада.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3555773
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031