Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 20:03 - СЪЧКИ СЪБИРАМ, ПРЪЧКИ НАМИРА-а-а-а-а-м
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 6872 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 04.08.2010 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Имаме ново 20 ... Вместо изведнъж с 3 годинки, трудовия стаж за пенсиониране ще се увеличава плавно. Каква е разликата, ще кажете ... все тая.
Ааа не е все тая. Защото "плавното" не се знае докога и с колко ще продължи. Както казва народеца "Оная работа, рамене няма" ...
В ЕС, където всички институции са под пълния контрол на Ротшилдови и другите хазарски банкерски фамилии, се говори вече за 70-годишна възраст на пенсиониране !

"Плавното" намъкване на пръчката обаче, ни го е извоювал синдикалния бос Тренчев. Кой беше Тренчев ли ? Ами оня, дето още като ученик в Стара Загора, бе написал оная сърцераздерателна молба до ДС, да го назначи за доносник. Така  ... събираме 2 и 2. Щом ДС иска увеличението на стажа да става плавно, то ще е с повече от 3 години. Помнете ми думата.

Но това не е единствената "добра новина". Току що намалената осигурителна вноска, няма даже да годиняса. От началото на 2011 г. тя ще бъде увеличена с 2%. Честито ! Така уж щели да съберат допълнителни едни 400 милиона лева. Да може - обаче ако и последните работещи не емигрират от България. Тая сметка правите ли я бе Тотьо ?!

И друго. Скоро ти Тотьо увеличи  от 3 на 6 месеца правото на работодателите, да водят на 4-часов работен ден работниците си. А те ще се възползват масово от това. Как смяташ гусин министре, така няма ли да се намалят драстично социалните вноски ?! Само питам де ...

А сега най-важното. И Борко, и Тотьо и доносника не споменуха нищо, на каква възраст ще се пенсионират "трайно-безработните" цигани, и техните УЖ "самотни майки" без нито един ден трудов стаж. Но за сметка на това с по 10 до 23 чаавета. В медиите - тези чифутските слуги, преди време бе изфабрикуван нов лукав евфемизъм - "над 1,5 милиона икономически НЕ-активно население". Така, вземаме тази цифра.

Всички знаем, че на циганите със закон им е забранено да плащат, каквото и да било в тази държава. Всички знаем също, че те през целия си живот, без прекъсване  получават пари от гърба на данъкоплатците. Но все пак кога ги пенсионират ?! Вижте ... аз смятам че ... 
циганската пенсионна възраст е 18 години ...

Защо ? Почему ? Warum ? Why ?
Ами до 18-годишна възраст ги водят деца и получават детски, а след това стават пълнолетни и преминават на помощи. Тоест на пенсии ...
Продължаваме разсъжденията си нататък. Следиш ли Тотьо, следиш ли Борко, следиш ли канарче ? Някъде попаднах на данни, че от 2,3 милиона пенсионери, както фалшиво ги водите официално, само 1,6 милиона са трудовите пенсии.

Значи броят на пенсионерите по трудов стаж, (които се пенсионират на 63 години), и броят на циганите (които ги пенсионирате на 18 години) е еднакъв. Така ... събираме 63 и 18 и делим на две. Получава се приблизително 40.
Тоест ако циганите и белите работят заедно и ВСИЧКИ, повтарям ВСИЧКИ плащат социалния данък, населението може да се пенсионира на 40-годишна възраст, при 20 години стаж.

Разбрахте ли сега, къде е заровено кучето Борко, Тотьо и ти Червено канарче ? Знаете-е-е, много добре знаете вие това, дърти пръчове ...

Та като стана въпрос по-горе за пръчката. Цял живот събираме като съчки годинки стаж, но накрая ...
"пръчки намира-а-а-а-а-м"






Гласувай:
10


Вълнообразно


1. lado - Плавно, бавно и с мазохистична н...
23.07.2010 20:30
Плавно, бавно и с мазохистична наслада - някои, като този горе, а други - стоически.
цитирай
2. анонимен - Възмутена са от Тренчев. Били на...
24.07.2010 12:06
Възмутена са от Тренчев. Били намалили процента на осигуровките ,но не се абаряса ,че увелечиха двойно минималния осигурителен праг. Колко хора спряха да плащат ,не че не искат ,а не могат. Как се плаща върху 420лв., като ти дефакто изкарваш 300лв.?защо всичко се прави, като се взима пример от София и от заплатите на тези,които не изкарват с труд 1ст.?
Не е ли крайно време да се сменят нещастниците от уж профсъюзите.
цитирай
3. haralanov - И на това му се намира колая...
24.07.2010 18:40
Изобщо не ми дреме,че щели плавно да увеличават възрастовата граница за пенсиониране!Мен ми е ясно,че до 70г. няма да доживея.Затова в един момент просто ще спра да плащам осигуровки.На съд ли ще ме изправят?Има начини човек да си вади хляба почтенно без да налива от собствените си пари там,където не трябва.
цитирай
4. zooamigo - Ламбо приятелю
29.07.2010 00:16
Не знам как да кажа - натрупването на напрежението май плаши хората повече от необходимото. Не знам! Радвам се обаче , че сме заедно тук! Ние вероятно ще създадем механизъм за ранно (навременно) пенсиониране чрез техните(на овчарите( система овце-овчари-собственици на стадата) методи! Нещо като - "бил съм неплатен отпуск". Има формула и ще я предоставим!

Да си жив и здрав!
цитирай
5. анонимен - Реално у нас няма синдикати
21.09.2010 11:06
Всякакви там персони като Тренчев и сие са всъщност назначени от години да ни замазват очите, и да подтискат недоволството ни с факта че ето на те са синдикатите и те са решили еди какво си, всички лица във всяко управление периодично се сменят, а тия помияри са там от началото на прехода, и не виждам как биха си отишли.А иначе идеята е от ясна по ясна-няма пенсионери, няма проблеми, но винаги има едно но, кой нормален човек би плащал осигурителни вноски, при положение че ще се пенсионира след 65, даже след 70, а дали ще ги доживее, и какво ще стане с вноските му ако не доживее, ето това е ключовият въпрос.
Лично аз не внасям нито стотинка и нямам намерение при това стечение на обстоятелствата, каквото и да измислят като задължаващ закон все ми е тая - да ме целунат...знаят къде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3558774
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031