Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 19:13 - Кунева-Пръмова мажи и шикалкави в Карлово
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 8678 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 17.11.2012 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 " Зад красивите думи, винаги се крият големите лъжи "

   На 26 Октомври, от 19 часа в камерната зала на Читалището в Карлово се събраха около 120 души за среща с Миглена Кунева. И аз бях там, и аз участвах. 
   Не си спомням точно, но около 2 месеца преди това имаше ПАК насрочена среща с нея, за сформиране на местната организация на "България на гражданите" и избор на ръководство. Но групата граждани, които се бяхме събрали на посоченото място в посоченото време, бяхме неприятни сюрпризирани - Мигленчето не дойде !

През това време вместо да бъдат избрани, били НАЗНАЧЕНИ ръководителите на ДБГ ( Движение България на Гражданите ) за Карловската община. И знаете ли кой е назначен за местен лидер ? Току що пенсиониран офицер, зетя на полковник Ганчев. Кой е полковник Ганчев ли ? Ами мой колега от Ракетната бригада в Марино поле до Карлово. Беше накрая кадровик на поделението и секретар на партийната организация. След пенсионирането си полковник Ганчев бе и лидер на БСП -  Карлово. Женен е за съветска гражданка, от високо номенклатурно семейство. Та именно тяхната дъщеря води, ново-НАЗНАЧЕНИЯ лидер на ДБГ - Карлово.

След като представи гореописания местен лидер, МК ( Меглена Кунева ) направи едно съвсем кратко встъпително слово. Познатите клишета - хората да имат наблизо болница, да знаят за колко време ще пристигне колата на бърза помощ и т.н. Културно, меко, възпитано, с красиви думи. Нито една оценка, камо ли критика към управлението на ГЕРБ и ББ. Нито една дисекция на страшните проблеми пред нас - демографската катастрофа, увеличаващата се безработица, тоталния отлив на чужди инвестиции, циганския бандитизъм по селата и т.н.

След това започнаха изказванията и въпросите. Тя отговаряше след всеки 3-4 изказвания. Един я засегна на чувствителната струна - госпожо Пръмова
- Никога не съм била Пръмова. Още от самото начало реших да запазя бащиното си име. Иначе като Войняговска снаха, имам най-добри спомени от хората в това село, където съм била 2 пъти  ( по памет )
   Обаче докторската си дисертация е защитила под името Миглена Щилянова Кунева-Пръмова !

  На мен НЕ ми дадоха думата да се изкажа, въпреки че постоянно вдигах ръка. След срещата Кунева седна да поговори с тези, които желаят. Чинно се наредих и аз на редичката. Накрая пред мен остана само една млада жена. Познавам я по лице и се заслушах. Жената се оплакваше, че с увеличението на пенсионната възраст и стаж от ГЕРБ, не може да се пенсионира. Няма никаква работа за специалноста и.
- Какво да я правя тази диплома сега ? Къде да си я пъхна ?
питаше тя, като се обръщаше назад и си показваше дупето.

Кунева спомена нещо за точковата система. Намесих се. Обясних и, че точковата система отдавна е премахната от ГЕРБ и това прави пенсионирането по-трудно. Започнахме спор и аз и разказах как в Турция, срещу 5 000 работни дни с осигуровки можеш да се пенсионираш рано. И че по-този начин навреме се отварят работните места за младежта.
- Но турците са млада нация ( Кунева )
- Те затова са млада нация ( Аз ) 
Няколко секунди мълчание ....
- И ние се познаваме от предния път, когато бяхте в Карлово
- О, спомням си разговора ни, там долу на площада  - и тя посочи с пръст

Сега вече успях да и задам въпроса, за който всъщност бях дошъл :
- Бихте ли поели обещание по медиите, за премахване на Подоходния праг от 350 лв. БРУТО ?  
Няколко секунди колебание и :
- Не знам, сега не мога да отговоря, трябва да се посъветвам с експертите си

Такаааа ... няма да гласувам за Кунева и ДБГ ! Ще гласувам само за този лидер, който пряко по медиите обещае горното. Ако има такъв ...

ИМА РЕЗУЛТАТ ... ИМА ПРОМЯНА >

12.11.2012 г. " Експертите по социална политика на Движение България на Гражданите предлагат да се ПРЕМАХНЕ прагът за получаване на месечни помощи за деца и всички български семейства или самотни майки с по-високи доходи да получават не социални помощи, а детски надбавки за отглеждане на дете при опростена процедура за кандидатстване" 








Гласувай:
11



1. анонимен - Щастливец !
29.10.2012 20:21
Да бъдеш "на една ръка разстояние" до МК-П е рядка чест и не на всеки се отдава да я получи.
Но въпросът не е зададен както трябва, много е "частен", затова и тя се е „изплъзнала”.
Правилният въпрос, от който няма мърдане е : дали тя би поела обезателство и би внесла в Парламента предложение за промяна на ЗАКОНА ЗА КОРПОРАТИВНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ .

цитирай
2. lambo - до Андрешко
29.10.2012 20:46
На тръгване тя ми каза, че след втората среща, се надява между нас да има и трета
Но трета разбира се, няма да има, защото няма за какво

Моята социално-демографска програма досега съм я предлагал ЛИЧНО на двама лидери - на Сидеров и на Кунева. И двата пъти отказ.

Сега ще я предложа на следващия лидер - Кабаиванов, с когото лично се познавам от доста години. Ще видим той какво ще отговори

Скоро тук ще публикувам и тази Програма
цитирай
3. chavdar01 - "С БКП НАПРЕД"!
30.10.2012 07:40
КУНЧЕ,КУНЧЕ-Е-Е, И ТИ СИ ПРОТЕГНАЛА КУНКИ ЗА ЖЪЛТИЧКИ!
цитирай
4. apostapostoloff - Недейте така, защото
30.10.2012 17:23
тя е бъдещият ни Министър Председател. Една жена в трамвая ми каза, че цели 17 баламурника ще гласуват за нея!
цитирай
5. bojil - Тази бивша дружинна ръководителка ...
10.11.2012 07:43
Тази бивша дружинна ръководителка сигурно се е опасявала,че хората ще усетят миризмата на алкохол,затова навреме се е отдръпнала. Имала е и още по-важна причина: да не зарязва приятелската именяшка софра на някой изтъкнат овчарин,
например на име Димитър.
цитирай
6. deadshot - A вярвате ли, че ако докопа властта, ...
30.04.2013 11:35
A вярвате ли ,че ако докопа властта , наистина ще премахне прага ? Аз съм убеден , че няма !
цитирай
7. lambo - Вярвам, че няма да премахне прага
30.04.2013 21:34
Защото не тя, а някакви експерти са дали такова мнение. Тя нищо по този въпрос ЛИЧНО не е обещала ... И в Програмата и от 31 точки, такава точка липсва
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3569434
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930