Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 12:00 - ЗАЩО БАНКЕРИТЕ РОТШИЛД ФИНАНСИРАТ КАРЛ МАРКС?
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 10557 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 05.06.2013 12:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

ЗАЩО БАНКЕРИТЕ РОТШИЛД ФИНАНСИРАТ

 

КАРЛ МАРКС?

 

 

 

В интернет може да се намери твърде интересната информация, че фактически Карл Маркс е бил финансиран от банкерския клан Ротшилд (известно е, че Маркс никога не е работил, за да си изкарва прехраната, но комунистическата пропаганда обикновено се измъкваше с хипотезата, че бил "спонсориран" от Фридрих Енгелс по чисто "приятелски" и "идейни съображения.).

 

Засега привържениците на тази историческа версия не могат да избягат от факта, че достоверни доказателства, в смисъл на документи, квитанции, фактури, разписки, свидетелски показания, няма и едва ли ще бъдат открити.

 

Затова пък има няколко косвени улики, които могат да ни помогнат в разсъжденията относно по-голямата или по-малка правдоподобност на такава хипотеза. Която, ако е достоверна, има, естествено, твърде далечни последици...

 

Една такава косвена улика е  обстоятелството, подчертано наскоро от руския икономист професор Валентин Катасонов (автор на наскоро излязлата обемиста монография "Капитализмът" - в 1000 стр.), че нито в "Капиталът", нито в другите съчинения на Маркс има някакви сериозни "класови обвинения", нападки, сарказъм, критични анализи на дейността и други подобни негативизми срещу банкерите (лихварите). И това на фона на хилядите споменавания на "класи", "класова борба", капиталисти", "експлоатация" и т. н. - всеки, който преди 1989 г. малко от малко е разлиствал безкрайно досадната книжнина по "диамат", "истмат" и "научен комунизъм", може да си припомни цялата тази терминология. Самият "Капитал" е такъв "критичен анализ" на дейността на капиталистите, но... само на един тип капиталисти: фабрикаджиите. Предприемачите. Индустриалците. Собствениците на фабрики, заводи, индустриални предприятия. Тоест: на онези, които са в пряк досег с работниците, "експлоатираните", "пролетариата". И фактически, на онези, които организират създаването на материални ценности - от конци и игли за шиене до параходи и локомотиви.

Продължение...  



Гласувай:
17


Вълнообразно


1. nikikm - Браво!
05.06.2013 16:01
Впечатлен съм!
цитирай
2. bultangra - Карл Маркс- Кашел Мордехай, ето ...
08.06.2013 18:35
Карл Маркс- Кашел Мордехай, ето защо,чифути!!! Евреин-марано!
цитирай
3. danailvdimitrov - както няма разграбени банки при нито една революция....
08.06.2013 19:59
само опустушени държави...иначе защо един еврейски банкер финансира един потомък на стар равински род? Въпросът е почти риторичен.
цитирай
4. shtaparov - Комунизмът унищожи и няколко ба...
27.07.2013 12:21
Комунизмът унищожи и няколко банкери,но само онези,които не бяха "от нашите" сиреч от юдеите,понеже комунизмът в своята най-дълбока същина е форма на юдаизъм. Негова основна задача бе унищожаването на дребния и средния бизнес в интерес на едрия (банкерство,лихварство,комар,енергетика и пр.),за да станат всички хора в света роби на банките (пардон,на банкерите). Най-злобно и тотално бяха унищожени онези проспериращи до тогава общества,в които царуваше гръбнакът на дребния бизнес- селското стопанство и занаятчийството,понеже те пречеха на подмолните гризачи,организиращи комунистическите революции,да наложат тоталната си власт над човечеството. Доказва го случилото се в Източна Европа: стотици милиони хора,които по-рано си живееха щастливо макар и сравнително мизерно,понеже си имаха почти всичко и то БЕЗ ПАРИ,сега са роби на банките (т.е. на банкерите,които до един са чужденци!) и им дължат хиляди милиарди евра,а всяка световна финансова (сиреч банкова) криза удря първо тях,понеже банкерите веднага прехвърлят своите загуби на гърба им! Затова банковата система трябва да бъде тотално ликвидирана и забранена,като нейните функции бъдат заместени от електронно начислявани кредити и работата на банкерите да бъде поета изцяло от машини,които под строга държавна протекция да разпределят печалбите и загубите в интерес или в ущърб на цялото общество,без значение бедни или богати! Като не забравя да завиши многократно дела на богатите разбира се- те са ДЛЪЖНИ (!!!) да плащат сметките на по-бедните си събратя,а не да се ослушват и да се измъкват като гастролиращи взломаджии!
цитирай
5. dokumentalni - "И още се говори за централ...
27.01.2015 13:21
"И още се говори за централизация! Кредитната система, имаща
своя централен пункт в така наречените национални банки и групи-
ращите се около тях едри парични търговци и лихвари, е гигантска
централизация и тя дава на тази класа паразити приказна сила не
само периодично да съсипва промишлените капиталисти, но и по
най-опасен начин да се намесва в действителното производство —
а тази банда не знае нищо за производството и няма нищо общо с
него. Актовете от 1844 и 1845 г. са доказателства за растящата сила
на тези бандити, към които се присъединяват финансистите и бор-
совите спекуланти." - Капиталът, том 3, стр. 87 от електронния вариант. Целият том 3 е посветен на банкерите и ги прави на 2 стотинки. Нарича ги "бандити", както виждаш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748367
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031