Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2017 06:51 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 406 Срам или безсрамие 3
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 2505 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2021 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 406
Срам или безсрамие 3

 image


Ако, проблемът е, заради политиците –

всички сме убедени в тяхната ограниченост и продажност, но това не дава, никому право да ги сравняват с народа! Те са и си остават най-интелигентната извадка от най-неграмотната, и нелоялна част от него - дребен и характерен, миризлив отрязък, за който песни се пеят и вицове се разказват! 
Те са срама му!
Но, нима, подобните им - от запад и изток са по-други, и по-умни?!

Защо у нас от десетилетия се насажда чужда култура?
Кой стимулира унищожението на автентичното ни богатство, защо не се защитаваме!? Може би, агресорите го сравняват със своето и след това, умишлено го пренебрегват?!
Защо използват политика при неговото унищожение?
*
Чували ли са тия и техните адепти за 40-те неравноделни такта в българския автентичен музикален фолклор или за уникалните шевици, или за многогласното пеене?
Имат ли, подобна, хилядолетна, автентична култура? Съществува ли някъде другаде такава по широкия свят? 
Ако я няма – няма, за какво да говорим и е редно всеки да си знае мястото!

Чували ли са за металознанието и металургичните умения, създали един от първите технологични скокове в човешкото развитие, притежавани от живелите по тези земи тракийски народи, за неповторимите им художествени умения, за техния мистичен творчески заряд, положили основите на всичко, нужно на човека?
Ако, не са чували – отново няма, за какво да говорим!   

Защо не опитат нашата хилядолетна, невероятно сладка и ароматна кухня или да я сравнят със своята!? Има ли подобна, сред останалите бели народи?
Ако няма друга подобна, наистина - няма, за какво да говорим!
Освен, за недорасло следствие от нейното влияние.

Защо не се запознаят и не проучат митологията, и религиите, излезли преди хилядолетия от главите и духа на живелите тук хора?
Познават ли мистиката  на своето и на останалите преображение?

Познават ли писмеността на траките, послужила за основа на всички, древни и съвременни бели народи?
Ако не знаят – няма, какво да сравняваме и коментираме!

Или ще се потвърди аксиомата, че всяка открадната и присвоена история, повтаряна столетия – става твоя, неоспорима истина, която всеки безсрамно разпространява като своя!
Кое дава основание на гърци, руси и украинци да ни учат на религиозен морал или какъв да е пътя към него? Вероятно, изкривената им история - дава възможност да ни съветват?
Та, повечето от белите народи са се формирали хилядолетия по-късно и това се потвърждава от вярната историография, и от
мъжките Y-хромозоми на траките, оставили завинаги своя отпечатък по тези земи, без да се потвърждава измислената ни принадлежност към рода на славяните.

Докога ще се крие и ще се изопачава историята на траки и българи,
докога други ще се гордеят и ще се легитимират с културните й постижения?
Защо историците не напишат, най-накрая, вярната сравнителна история на белия човек, за да престанат кражбите и заемките от историята на тракийския / българския народ?

Има ли, някой друг претенции към семката и гена на траките? Кои принадлежат към най-многочисленото тракийско население, според  Херодот?
Не е ли крайно време обожественото тяло на тракийския етнос да се отърси от полазилите го и не принадлежащи към него други, не толкова знаменити като траките нa Замолксис, Одрис и Котис, на Севт и Ситалк, на децата след тях?!

Докога гърци, сърби, турци и руснаци ще крадат от нея - едните, ще си приписват Олимпийските богове, културата и религията, а другите -  земята, бита и неговото влияние?
Дали, някои от наследилите ги приличат на красивата Диана или на божествения Аполон, на митичния Дионис, или може да пише и пее като сладкогласия Орфей, или е жизнен като бързоногия и умен Хермес, или е силен като ковача Хадес?
Та, всички те съществуват, далеко преди тяхната поява!
А, както знаем на териториите на древна Елада, не е имало, нито гори, нито рудници. 
Да не говорим за металознание или познания за материалите, за уменията при корабостроене! Нали, самите „елини“ – островните пирати-пещерняци, презрително са наричали, живеещите край вода траки-пелазги – ихтиофаги,
хора, които са се хранили главно с риба и чиито монограм / ихтис = риба /, след време, става монограм на Исус Христос!!
Защо не говорим за тях, а ги заместваме с пиратите, присламчили се към автохтонното тракийско население?
И какво още, ще сподели всеки, познаващ проблемите на разноезичието - трайно обсебило тези територии, след идването им, живо и днес?

Виждали ли сте, другаде, подобна божествена човешка красота и омайни гласове, толкова неподправен, самороден талант, освен тук – живеещ с хората, около Дунав, Бяло и Черно море!?
Срещали ли сте другаде мистерията на танцуващите върху жаравата на огъня, нейде в сърцето на Странджа, Сакар и Бакаджиците или неземните звуци от гласовете, родени в Родопа - край Широка Лъка, Беглика или Гела!
мп  

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380373
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031