Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2018 13:34 - България - сметището на Европа
Автор: barfly22 Категория: Политика   
Прочетен: 1826 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 28.12.2018 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Като подарък за Коледа преди няколко дни на пристанището във Варна пристигнаха тонове боклук  от Западна Европа. 

България е едно бунище с американски военни бази, за които никой не плаща нищо. И понеже в България останаха предимно бедни и необразовани хора, пенсионери и цигани, за да надуят печалбите западноевропейските компании продават по-скъпи и некачествени храни, отколкото на собствените си пазари. Става въпрос за един и същ продукт, който се оказва по-евтин и качествен в Западна Европа и по-скъп и некачествен в България. Преди България да бъде приета в Европейския Съюз Франция лично иска гаранции, че ще се направи всичко възможно българското вино да не се допусне на общоевропейския пазар, за да не се конкурира с френското. Общо-взето към днешния ден, заради подобни инициативи наблюдаваме парадокса една аграрна държава да внася 70% от хранителните продукти. Ако трябва да съм по-точен - 

Месо и месни продукти - 84% внос
Зеленчуци - 78% внос
Плодове - 77% внос
Риба и рибни продукти - 76%

И имайте предвид, че данните ми са от БСК от преди няколко години. Сега сигурно е малко или повече още по-трагично. Накратко можем да кажем, че след като България беше приета компромисно заради геополитическите интереси на САЩ и Запада в ЕС ние бяхме по-скоро ощетени, отколкото облагодетелствани от членството си в ЕС. Чисто икономически, поглеждайки цифрите това е така. Останалото са приказки за "европейски ценности", които не пълнят празните хладилници на българите и не подобряват живота им. А и са толкова абстрактни и нелепи, че дори в Западна Европа са вдигнали ръце от брюкселските бюрократи. България получава най-малко пари от еврофондовете. Само няколко години след приемането ни в ЕС мантрата как ще завалят милиарди от ЕС към България и икономиката ни ще разцъфти се сгромоляса. За 2007-2013г. бяха договорени 6,7 млрд. евро, а до края на 2012г. България получи едва 2,5 млрд. от тях. За разлика от еврофондовете членския внос се внася в началото на всяка година и той представлява 1% от БВП на държата, в нашия случай - 600 млн.лв., което означава, че досега сме внесли 6,600 млрд. За периода 2014-2020 на България отново бяха разписани най-малко пари от всички държави-членки в съюза. Всичко това било заради "корупцията". Само че според доклада на ОЛАФ само през 2013г. откраднатите средства от еврофондове в ЕС са над 323 млрд.евро. А България получава най-малко пари, съответно дори да окрадем всичко, което получаваме под формата на еврофондове не ние крадем най-много. Звучи парадоксално заради лошата репутация на страната ни. Според икономическите анализи досега България е загубила за икономиката си над 15 млрд., а в близкото бъдеще прогнозите са за общо 29 млрд. евро. И всичко това се дължи на примери като затварянето на четирите блока на АЕЦ Козлудуй като условие за приемането ни. Което днес никой не крие, че е било чисто политическо изнудване, за да се приеме една неконкурентна и оглозгана държава, готова за икономическо колонизиране. А най-лошото е, че дори малкото средства, които стигат до България от еврофондовете са предназначени основно за ремонти на пътища, от които се облагодетелстват, строейки некачествено, фирмите, приближени до тези, които са на власт в дадения момент. С тези пари не може да се построи нещо, което да подобри живота на хората.

Няма смисъл да се задълбочава...равносметката в цифри е повече от красноречива, България затъва все повече икономически, но затова далеч не е виновен само Европейския съюз. Много добър пример е компанията "Дънди Прешъс", която източва българското злато на стойност 1,5% за държавата ни. В същото време не ни "разрешават" да търгуваме и приемаме инвестиции от държави, преки конкуренти на американците като Китай, например. И какво правим - разпродаваме земята на безценница и изнасяме чинии за кенефи. В това сме водещи износители. 

Ето ги и снимките от пристанището във Варна. Те са от 23 Декември:

image



image


image


image





Гласувай:
1



1. germantiger - ...
28.12.2018 14:03
А АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ ПАДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЗАРАДИ ДРУГАРИТЕ НАЗНАЧЕНИ ЗА КАПИТАЛИСТИ ПРЕЗ 1989

то какво било - лошите западняци били виновати

ако българите бяха на мястото на западняците... ох малеле

не боклуци, а европа щеше да живее на сметището и да се храни в тоалета
цитирай
2. germantiger - +
28.12.2018 14:06
друже, ти нали си в германия, по-точно казнао в ментегермания

тия фотоси някой твой другар или камерад ти ги услужи или са свободни в нета?!

оцосур е какво ? прощавай невежесвото ми ?!

винаги съм мислил, че проблема на България е човешкия червен боклук начело нея

но аз като българофоб по-добре да не се обаждам

ПС
остана ли нещо германско в германията?
левите са либерасти, а десните са руски подлоги, средните са в будна кома
цитирай
3. germantiger - финално
28.12.2018 14:09
тъй тъй - мериканосите наистина са зло, ес също в бол параметри и политики

та както си написал инвестиции от китай ли?

чудя се дали ще подхванеш темата за евразия и русия или кога?

предполагам и с много свестни руснаци и рускини си се запознал в онова германията

очаквах и за тях скоро да споделиш

лично на мен са ми през кура рускините лятото, а китайците... хора с малки пишки свевтовни лидери ?! ?! ?!
цитирай
4. barfly22 - germantiger, разбира се, че е така. ...
28.12.2018 14:25
germantiger, разбира се, че е така. Аз не съм подходил емоционално, нито съм задълбал. Запада не е виновен, че има политици, които поне в това отношение, все още гледат и се водят от собствените си интереси. Виновни са тези продажници, които взимат комисионните и допускат всичко това в България. И стигаме до въпроса - да, българите сами са си виновни. Не е луд, който яде баницата...а на България не трябва да се поверява нищо отговорно, касаещо цяла Европа, това е държава, в която пенсионерите и висшистите ровят по кофите, каква отговорност да се даде на такъв бездушен и некадърен народ? Европа си е взела поуките, Русия също. България е като бездомно куче, което е върти опашката и се чуди къде да се присламчи, за да я хрантутят и покровителстват. Не може в първия момент, в който съюзниците ти започнат да губят войната, ти вече да се мъчиш да се присламчиш към очертаващите се победители. Винаги с победителите и накъдето духне вятъра...тези, които управляват Европа знаят що за "съюзници" са българите. Затова - само бой и цоцане. Също става и когато Брежнев умира и кранчето с безплатните ресурси спира - другаря Живков почва да сондира почвата как да влезем в НАТО (представяте ли си, неофициалната съветска република, най-верния сателит, надушва разпада и като плъх иска да избяга от потъващия кораб). Та, да, прав си, че проблема на България е "лошия човешки матриал' ", както го нарече бившия охранител на Т.Живков. Но аз чисто икономически обрисувам последиците от членството ни в ЕС. Не че ми дреме особено, аз съм изгубил надежда за България, именно заради това, че проблема на тази държава е самия народ - а от всичко това е единственото непоправимо. Великите държави преживяват също тежки периоди, но имат народ и база, на която да се издигнат отново. Ние винаги сме били посредствени мижитурки, които се хвалят, че 20 г. са били на "три морета" - т.е владели са някакви територии, но не са имали нито пристанища, нито флот.
цитирай
5. barfly22 - За Германия...
28.12.2018 14:28
Знаеш моята позиция. Аз обичам Германия и по-скоро германците. База Рамщайн и Макдоналдс няма да заличат Германия, сигурен съм и съм оптимист. Аз виждам хората тук и си споделяме, че Германия в момента е много зле и не е суверенна, но мисля, че Германия ще преживее и това. Варна е моят роден град, затова и се афектирах, че се карат отпадъци там. Но това е без значение, когато се построи заводът в София и там ще се товарят боклуци. Всеки народ си заслужава съдбата.
цитирай
6. barfly22 - Боклук при боклук отива...
28.12.2018 14:32
Боклук при боклук отива...
цитирай
7. barfly22 - Бавария...
28.12.2018 14:34
е последната надежда на Германия. Тук традициите са живи, но на хората им е писнало да хрантутят цялата останала Германия и къде на шега, къде сериозно говорят за напускане на клоаката бе-ре-де
цитирай
8. radostinalassa - Дано не докарат боклуци и тук
28.12.2018 18:22
Преди 2 години ги горяха наблизо и беше голяма смрад. Кметът ще изхвърчи, ако се повтори.
цитирай
9. radostinalassa - 6. barfly22 - Боклук при боклук отива...
29.12.2018 13:12
Това е велика мисъл. Трябва да се върнеш тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: barfly22
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 33209
Постинги: 14
Коментари: 74
Гласове: 14
Архив