Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 19:00 - ТРИТЕ ЗЛИНИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1072 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                     КАТО ДА НЕ СТИГНАХА ТРИТЕ ЗЛИНИ,

    КОИТО НИ СПОЛЕТЯХА, ТА НИ  ВРЪХЛЕТЯ И ЧЕТВЪРТА…

 

   Поводите да напиша този постинг са два. Първият е един размислящ постинг от преди няколко дни, косвено засягащ тази тема, а вторият са спомените ми за Родопа - една обичана от мен планина ведно с населението й, живеещо при най-трудните природни условия в страната ни - преди да се проведе там от нашата ДС проработката на Москва, кодирана като „Възродителен процес”. Правя едно уточнение - тази проработка започна още от 1975 г, като първите потърпевши тогава бъларски граждани бяха от две категории – помаците, някои от които бяха бити, други окошарени трети интернирани в села около Дунава, четвърти – брутално застреляни заради неподчинение на милицията. Въвеждам тагове: Брезница, Корница, Лъжница, където по-късно бяха изградени паметници на жертвите. При втората категория, подлежаща на възраждане, циганите, процесът премина безпроблемно и с придобивки за възражданите - те си смениха доброволно имената по схема, валидна и след 1989 г, описана в стихотворение от един велик наш поет. Тази схема е актуализирана и всеки път при избори бива наактивирвана сред ромовете. Ето как поетът с няколко думи ни  я представя, цитирам един куплет от стихотворението му:

 

                                  „Лято, избори – сефте,

                                   бюлетина, ром, кюфте!”.

 

       Това е най-точното определение на разбирането на циганите какви ползи да извлекат от възродителния процес още тогава, през 1975 г, когато още не съществуваше понятието продажен ромски вот. Поетът не е счел за нужно дори да позва глаголи – този, който чете стихотворението му си ги поставя на липсващото място сам.

 

     А сега по няколко думи за всяка злина, стоварена върху нас след окупацията ни през 1944 г. от съветската армия:

 

     ПЪРВАТА ЗЛИНА, която сполетя България бе сталинската колективизация. Последствията – тя разруши основата на държавата ни, българското село, което хората напуснаха. Така пъпната връв на хората с Родината им - хилядолетна връзка на хората със земята и стоката, от която произтича и привързаността на хората към Родината им бе прекъсната. Пълната промяна в живота на тези хора, откъснати от жизнената им среда и натикани в панели доведе до друга беля, не по-малко жестока за хората и за страната ни - унищожаване на ценностната система на българина, формирала се столетия, запазила го като етнос. Успоредно с това в значителна степен бе уведена и вярата на българина, оказа се че поповете са мошеници, които лъжат и грабят народа. Тези бяха двата фундамента в живота на хората, за да има той смисъл – човекът да се труди и да върши дела според Божия закон бяха заменени с други, нека ги нарека просташки. По време на петвековното турско иго такова нещо срещу нас не бе сторено, хората бяха оставени да си работят имотите, като бяха ограбвани чрез данъци и други измислици с цел финансиране на войните на турската империя, стремяща се към нови завоевания. Така  България се съхрани /през тези почти 500 години/. За 45 години съветските комунисти ни нанесоха несъизмериимо по-големи щети, а мекеретата им в България, които хабер от понятие са нямаха какво става поради безпросветността си, днес се изявяват като пети колони на Путин в страната ни. Не те директно, а наследниците им, защото предателството спрямо Родината се наследява. Последствията от тази колективизация, наричана още масовизация, са ужасяващи и те не могат да бъдат преодолени – българите вече не са българи. Те не обичат държавата си, обидени са заради грабежа и насилията над родителите им от комунистите и от възможностите, които имат за реализация в страната си като хора, в която властва диктатурата на пролетариата, или казано с по-прости думи, безпросветници управляват страната.  А какви са били българите могат да преценят тези, които осъществяват контакти напр. с българите по Западните покрайнини, откъснати преди 100 години от България, но запазили имотите и традициите си, вярата си - тяхната пъпна връв с Родината им, макар придадени към чужда държава. Тези хора са изключително скромни, трудолюбиви, вярващи, добри, не лъжат и не крадат. Дори имотите им не са заградени. Вероятно и ние сме били някога такива преди да ни окупира съветската армия, нашият повторен освободител, този път от монархофашизЪма, както казваше правешкият джуревец и да внедри тук съветския начин на живот.

 

    ВТОРАТА ЗЛИНА бе унищожаването на поминъка на каракачаните. Ако първият процес беше наречен от хората МАСОВИЗАЦИЯ, то този би могъл да бъде наречен ДЕКАРАКАЧАНИЗАЦИЯ. Каракачаните идваха със стадата си от Гърция и прекарваха лятото в България предимно по Балкана. Бяха двуезични, говореха български и гръцки, мисля, че имаха и паспорти, валидни за двете държави. Някои от тях избраха друг начин на живот, по-лек от скитническия – оседнаха целогодишно в България, но с малки стада, защото няма как да се събере храна за много животни през зимата. В блога си имам постинг за един такъв каракачанин, оседнал в планината над с. Манастирище, чието дете се дави в кладенеца. От мъка семейството се премества на друго място, но името на местността остава – Каракачанското кладенче.

    Набедени за гръцки шпиони, те бяха свалени с милиция от планината, разпитани за шпионската си дейност и въдворени на определени места, без право да ги напускат, най-много по Сливенско. Всякакви възможности да се върнат в Гърция им бяха отнети. Животните им бяха иззети и заклани по кланиците на страната, най-вече в софийската. Стари хора, свидетели на този погром над породистите им животни – каракачанската овца, с вълна като тел, каракачанския кон с малките копита и ангорска козина - са ми казвали, че зад халите имало планини от глави на овце за стотинки, които не можели да се продадат, толкова много били, разваляли се и ги изхвърляли. Тъй като каракачаните отглеждаха предимно овце и на второ място коне, магарета, мулето и катъри за търговия в Гърция и България, арестуваните им коне коне на стада са били заградени по гората от милицията и после застреляни от милиционери. По онова време коне не се ядяха, защото конят е бил част от живота на хората, почитано животно. Недопустимо е било тогава и да се помисли да се яде конско месо. А днес това е бизнес, отглеждат се коне за месо в Италия. Някога имаше конски вагони, возещи по 8 коня, кото биваха мобилизирани за фронта, днес – тирове за коне към кланиците по Европа.

    Резултатът от това пъклено дело – планините опустяха в буквалния и преносния смисъл – ливадите се  покриха с хвойна и вече са непроходими. Тревата не става за паша, в хвойновите гнезда се крият свини. Инфраструктурата на каракачаните по планините вече е заличена. Отбелязвам, че и каракачаните ползваха римски пътища към планините до пасищата си, подобно на монасите, които по тях са достигали до харесани от тях места за построяване на обител. Хората също са ползвали тези пътища за да достигнат до място в планината, подходящо за село с животновъди.  Каменните къщи на каракачаните паднаха, стърчат само стени като тези в градовете на Сирия след бомбардировките на Путин.  Въвеждам един таг за най-голямото каракачанско село в Балкана, което имаше и кмет – над Карлово в местността Кървавата река. Допълвам, че турист, не познаващ това място няма пълна представа за красотата на Южния Джендем.

     Стана така, че се родих в град, през който преминаваха каракачанските стада за Балкана, Калофер, участвах в посрещането на каракачаниите през пролетта с огромните им стада, беше празничен ден. После бях войник в Карнобат, където по селата те бяха въдворени да живият по начин, да не могат да се изявяват като гръцки шпиони.

 

     ТРЕТАТА ЗЛИНА бе т. н. Възродителен процес. Подгониха турците от България, без да има причина. Самите турци, сред които ходя по туризъм са ми казвали да не се чувствам виновен за този процес, защото той е бил проведен по заповед на Москва. Изгониха турците от България, като ги принудиха „доброволно” да попълнят документи, че отиват на екскурзия в Турция и ако не се върнат нямат претенции за имотите си тук и за трудовия си стаж, за който в едно обозримо бъдеще биха имали право на пенсии и здравни осигуровки.  С това претенциите ни за обезщетение на тракийските българи вече са несъстоятелни, защото тези два процеса са подобни. Това го каза Ердоган на  Бойко при посещението си във Варна. От БСП, партията, защитаваща народа от грабежите на сегашните управляващи забрави за тези бели, които сторихме на българските турци и продължава да настоява за компенсация на тракийските българи. Само няколко изречения извън темата:

      Тезии тракийски българи дойдоха в България ведно с трудолюбието си уменията да работя със земята, с животните. България им даде земи, засели ги на определени места, цитирам Перперек, за десетина години те постигнаха много. Но дойде сталинската колективизация, те отново изгубиха всичко, напуснаха новите си имоти и отидоха в големите градове, започвайки живота си от начало…      

      Последствията за България обаче от изгонването на турците от България са много тежки. Това бяха нашите работници. Сега тези работници работят в Турция, по Европа, но не и за нас.

     Това възраждане /б. м. по същество изверване/ настрои лошо помаците срещу нас, които сме българи като тях. Поради тази причина те попаднаха в капана от лъжи на ДПС, която проми мозъците им, настрои ги срещу нас и ги държи в капана на принудата. С турците в България това не можа да стане, защото те се усетиха на време, а за да стане това с помаците причини има много, някои от тях съм ги описвал в блога си. Цитирам хиперджамията-медресе в Мадан, медресето в Сърница, което вече зафункционира. ДПС е измамна партия, разработка на ДС,която проституира с мюсюлманите на тема т. н. възродителен процес. Почти всички биринджи на ДПС са били сътрудници на ДС, сега те работят за БСП, респ. за Путин. Тази „партия” се пише за противник на този процес, представя се лъжовно за поборник срещу него и гарант на правата и свободите на мюсюлманите. По същество обаче тази лъжепартия е подкрепник на БСП и в един тандем с него работи за превръщането на България в торянски кон на Путин в ЕС. Част от биринджиите на ДСП са хипермафиоти и от тези позиции, с парите които разполагат, те могат да съборват банки, да купувт политици и съди, да командват от задкулисието на къде да върви развитието на страната. И аз като поетът с безглаголното стихотворение не помествам името на архимафиота, прикрит олигарх с работен кабинет в Бояна, който влияе на политиката на страната и работи за Путин. Чухме го да се застъпва за Русия и да критикува Турция, когато Турция свали бомбардировач на Путин над Сирия. Проблемите на ДПС за мюсюлманиите са им през оная работа, няма да назовавам коя част на организЪма им. Ще отбележа обаче, че в Родопите има специализирани турски мутри, които се изявяват като търговци, изкупвачи, прекупвачи, доставчици на стоки, имат камиони, с които пътуват до Турция, а в България – богати домове, всичките тези са емисари на ДПС. Навсякъде по населените места в регионите на ДПС има и местен феодал, /б. м. паша/, както е и в доста неселени места в България, цитирам Братята в Дупница и Федята в Перник, дето наскоро прокуратурата го гепна в игра с боклука. Мастити фигури от ДПС, дори и нетурци са едни от най-първите олигарси на България. Да не знае някой за Догана, за бушона му Пеевски? Вторият в рамките на един мандат на парламента, при това непълен, е декларирал доходи за тези три годиини в размер на 70000000 лв. Аз бих го попитал, каква част от тези пари са негови.

    Това изверване доведе и до още два допълнителни проблема. Първият е екологичен, защото турците бяха превърнали полупустинята Източни Родопи в градина. Сега тя наподобява почти пълна пустиня, осеяна с непаднали още каменни зидове на къщи. Никой няма да дойде да живее повече тук, изверването превърна един огромен регион в ничия земя.

    Обезселването на тозии регион на страната в резултат на изверването пък доведе до претенции на Ердоган, че този регион бил турски. Аз съм писал в блога си кога идват турски животновъди, осядат по тези места и защо точно по тези места. Само че постингите ми не се четат, те не издържат на конкуренцията на популистите, които съзнателно препълват нета с национал-популистски безсмислици алажириновски, а също и на конкуренцията на напопулизираните, при които не само постингите им, но и нито една дума в тях не прави смисъл. Защото постигите им са поръчкови, нямат логика, преобладава запроституирването по казус. Стана въпрос за популизъм

 

    и ето че достигнах да ЧЕТВЪРТАТА ЗЛИНА, която сега гази България и вероятността да я доунищожи е реална. Това популизмът, метастаза на комунизма, измислен от Марксу въведен на въоръжение от интернационала, в името на който милиони хора /към 200/ загубиха живота си до сега, държави с минало и велика история се превърнаха в държави-боклуци или държави-примати. Как си отива комунизмът от Сирия виждаме всички.  Популиизмът у нас не е като този в Западна Европа, където той също търси почва в страните, за които неителигентността на хората им не е определяща тяхна черта, а е от типа националпопулизъм, клонче от дървото на руският „политик” Жириновски. Това издава руската връзка с нашия популизъм, вероятно разработен във ФСБ, подобно на възродителния процес някога в КГБ. Същите „идеи” пороповядва и синът на Жириновски, подобно на дъщерята на един Льо Пен, който генно предаде популизма си /б. м. заразата/ на дъщеря си, политпроституираща на тема популизъм.

    Бит по три линии, които посочих бегло и поне по още 100 от комунизЪма, българският народ изгуби дентичността си, вярата си, той стана отново зависим от същите хора или пък от децата им – някога партийните функционери, днес – богатите, защото ограбиха по време на прехода страната ни. Това е новото лице на комуниистическите биринджии. Отчаяни е за бъдещето си, видно от ниската раждаемост, несигурни е в ежедневието си пред хората изведнаж се появи перспектива за спасяването им - неизпълними обещания на популистите, които за време, по-кратко дори от 800 дни ще ги реализират, ще решат проблемите им, всичките!!! Горките хора, които вярват на тези измамници…

    Ше се отклоня малко, за да насоча прожекторите към понятието ПОПУЛИЗЪМ ,  ползвам думи на президента ни. Той като прави звуци от медиите за такиви работи призовава, насочване на рожекторите. При правенето на звуци от медиите – аз не съм го слушал – той е подсочил и конкретен виновник, Цветанов, който разбирал от апартаменти и още един  път ни е сезирал върху него от Монтана, че бил неграмотен или необразован, не помня точно. Срещу такива управници президентът ни иска да бъдат насочени прожекторите…

     Популизъм е понятие, което означава демагогия. По същество популистите обясняват разрешаването на неразрешими въпроси ако дойдат на власт, невъзможни промени, които те ще извършат за доброто на хората, нещо като интернационалистите на времето, обещаващи едно хилядолетие щастие на пролетариата, ако той ликвидира реакционната маса в обществото, интелигнцията, ако избие богатите и вземе богатството им. За да процъвти популизма в някоя страна, хората в нея трябва да бъдат напопулизирани /опростачени/ за да могат да го поемат. Опростачването по света е реален факт, като то има два пътя – едииният е съзнателното му провеждане, който  се водеще в бившите соцстрани, другият е самоопростачването, което идва като резултат на забогатяването на хората в някои държави. Сит търбух, за наука глух, каза друг един наш поет. Поетите са голяма работа, ако не са разработени да работят за мафията чрез таланта си. Ситият търбух се опростачва сам. В зависимост от степента на опростачване на хората в съответната държава, популистите имат по голяма или по-малка популярност в нея. Ще посача някои държави, при които популизмът е проблем и става все по-голям – Австрия, Италия, Испания, за съжаление и Холандия поема по този път, бившите соцстрани, от които на първо място е България, но засегнати от популизма са и Полша, Чехия. В Унгария популизмът е от проститутски, по-висш тип отколкто в останалите бивши соцстрани.

    Популизмът в другите старни си е техен проблем, макар той да ни бъде даван за пример от нашите популисти, на първо място препоръчваният ни модел е унгарският националпопулизъм.

 

    Опростачването на хората у нас бива налатано от всички възможни места и посоки, мисля, то вече не може да бъде спряно. То се води от социалните мрежи и телевизията, но и все по-опростачващи хората стават и рекламите. Ако го нямаше този опростачен електорат у нас щеше ли Нинова да има такава подкрепа?   Подкрепата й идва от опростачените, които са гарови и селски пиянища, безделници, с ниско образование или никакво, които не работят и не търсят работа, преживявяйки ден за ден, от престъпници или бивша номенклатура, съкратени военни, бетонни глави, останалите все още червени бабички, които не различават светло от тъмно, промитите мозъци, продажен платен електорат, продажни контрапротестиращи. Мисля, че парите за тези подкрепници на БСП/ДПС идват от руското посолство. Към тези хора отправя посланията си и трол №1 на Путин в България, президентът ни. Тези опростачени хора са необходими на президента ни, на Нинова. Към кого, ако не към тях, посланията им биха могли да достигнат? Затова колкото повече опростачени, толкова по-добре за президента ни и за Нинова, инвестициите, вложени  в този опростачвателен развъдник се възвръщат много бързо. Този процес върви у нас така успешно, както развитието на айти технологиите в Япония и РК и у нас вече има едно ново съотнешение, при което опрастачените винаги побеждават поради по-високия си брой от останалите неопростачени.  Един пример:

     Избори, в урната пускат гласовете си пет инелигентни човека, които ако управляват, могат да направят нещо позитивно и сто опростачени, които си избират опростачен като тях. Така опростачените определят какво да се направи от придобилите власт /опростачени/, които ще работят за напопулизиирване на още и още МАСИ, както Ленин наричаше хората, а интелигенцията – реакционна маса.

         Опростачването е нещо страшно. То е необходимо на управляващите популисти /опрастамени/ за да бъде електората им манипулируем, да избира управляващите си отново и отново, ще дам един пример. Преди изборите за президент в Русия кореспонденти питаха няколко души за кого ще гласуват. След преглътване на обидата, как може такъв въпрос, те оттговаряха гневно: За Путин, естествено!

    Какво е мястото на хората в България, които могат нещо да направят за страната си, да измислят как да продължим пътя си достойно, без да ни загатват, че водим политика на проституиране с мястото ни в ЕС, а не проевропейска, че нямаме стратегии за развитие, давам пример с отношенията ни със Сърбия и въпросът със Западните покрайнини. Отнети са ни земи и хора, ние нямаме стратегия как да си ги върнем, тъпите сърби обаче имат стратегия как да продължават да ги държат незаконно към тях. В историята има пример за опит принизяване степента на важност на просташките гласове. В САЩ на времето е имало щати с хора с по-висока култура и такива с по-ниска, затова един глас, подаден във Флорида се е равнявал на 30, подадени в Лос Анжелес, където са живеели тъпите мексиканци. Този метод остава до днес, виновните да няма промяна в товзи казус са републиканците, които ако се наппави промяна никога няма да управляват. Това правило е и причиината за успеха на кибератаката на Путин при избора на Тръмп за президент. У нас ако гласуват един професор и един циганин, резултатът ще бъде 1:1, в Русия ако гласуват един професор и един пропоец, резултата пак ще е 1:1. Имам предвид истински професор, а не номенклатурен, който е станал такъв,  оти е бил доносчик.

   Популизмат е четвъртата злина, която сполетя България, но тя още не е осъзната, срещу нея не се води борба, а докато такава се започне, популизмът /опростачването на хората/ ще взема все по-застрашителни размери и обратен ход не ще бъде невъзможен. Този процес е нещо като приемането от Фауст на препоръките на дявола да се отдаде на магията и вълшебните заклинания, за да успее в стремежите си. Фауст се отказа от тях, когато придоби най-високат си мъдрост, като заплати за това със загубване на зрението и после на живота си. Доказвайки, че честният човек дори в мъглав стремеж, съзнава къде е пътят към доброто.

   Завършвам постинга със субективното си мнение, кой е опростачвател №1 на България, това е Слави Трифонов. Тези дни във вестниците има описан един рекордьор, мисля във Венецуела, изнасилил и убил 148 момченца, който след 22 години затвор излиза на свобода. Слави е по-велик от него според мен, защото той опростачи цяло поколение. Най-опростаченият сред популярните личности пак според моята субективна преценка е Каракачанът, Когато говори неща, които не правят смисъл, когато прави звуци, когато само стои като паметник и не мърда на специалистът му става ясно, че такова опростачено нещо не е имало, нема и нема да има.

   А на кого са нужни опростачените, ще поясня с 2 въпроса:

   - Ако опростачени в България нямаше, към кого щеше да отправя „посланията” си Нинова?

  - Ако опростачени в България нямаше, кого би намерил да го подкрепи в каузата му президента ни да превърне България в троянски кон на Путин в ЕС?

 

     Накрая, две премъдрости:

     1. Всеки народ заслужава ръководителите си, казал го един много мъдър човек.

     Хората пък казват:

     2. Проста народ – слаба държава, това се твърди в ткръчмите по Софийско.

 

     Финалът оставям отворен. Дано носачът на най-високия приз на Центъра за най-смислен постинг от основаването на Блог. бг до сега и носачът на приза на Центъра за най-добър постинг за 2017 г. в същата електронна медия прочетат този постинг. Той би им бил от доста голяма полза. Няма да кажа обаче, че би им послужил и за поучение, за да запазя в тайна ползата за тях след запознаването им с него. На тези двама най-изтъкнати изявявачи в Блог. бг – горещи центрови привети.

    Чета редовни постингите Ви и убежденията ми вече замязват на Вашите, видно и от този мой постинг. 





Гласувай:
6



1. russofil - Чудесен пост. За пореден път!
08.05.2018 21:39
Ти си един от малкото блогъри, които с интерес чета. Въпреки, че имаме доста различия, като за "що е то капитализъм" на пример, аз се възхищавам на познанията и прекрасните ти анализи за причинни и следствени връзки затриването на "българския край", и заключенията за главната роля на русофилските гниди в този коварен руски сценарий.

@russofil
цитирай
2. lulchev - опростачвател №1
09.05.2018 11:27
Мисля, че е справедливо първото място трябва да се подели между Сл. Тр., часовите вестници и "Труд". Вярно, те са вече минало, но посятото от тях ще пребъде.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Вие сте изказал абсолютната истина - посятото от тях ще пребъде!
09.05.2018 13:31
lulchev написа:
Мисля, че е справедливо първото място трябва да се подели между Сл. Тр., часовите вестници и "Труд". Вярно, те са вече минало, но посятото от тях ще пребъде.


Виждаме ги опростачените навсякъде около нас, обратен път да станат тези жертви на опростачвателите отново нормални хора, просто няма!
Цитирам педиин вестник, България днес, който издават на ,л. Кириил и Методий 66 в сградата на руската мафия ТИМ. Препоръчвам Ви да си купите един вестник и да прочетете нещо от него, каквото и да е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182881
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031