Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2021 20:38 - "Туитър" изтри над 70 хил. профила, свързани с конспиративни движения
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 992 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Социалната мрежа "Туитър" съобщи, че след размириците на Капитолия миналата седмица е преустановила достъпа до над 70 000 профила, свързани с крайнодясното конспиративно движение QAnon, предаде "Асошиейтед прес".

Компанията каза, че с оглед на събитията във Вашингтон, където тълпа от привърженици на президента на САЩ Доналд Тръмп опита да щурмува сградата на Конгреса, предприема действия срещу поведение в интернет, "в резултат на което някой би могъл да пострада извън мрежата".

В много от случаите едно-единствено лице е поддържало редица профили, поради което и броят на засегнатите регистрации в социалната мрежа е толкова голям, отбелязаха от "Туитър".

"Тези профили имат отношение към разпространението в голям мащаб на опасно съдържание, свързано с QAnon, и са се занимавали основно с пропагандирането на тази конспиративна теория в социалната мрежа", посочи компанията.

Започналата в петък голяма чистка в "Туитър" на профили, свързани с QAnon, е част от по-широкообхватни рестриктивни мерки, включително да бъде забранен достъпът на Тръмп до социалната мрежа поради опасения от провокиране на ново насилие, отбелязва "Асошиейтед прес".

 

В резултат определени потребители на "Туитър" ще загубят последователи, в някои случаи хиляди, заяви компанията.

Конспиративната теория като цяло се основава на непочиващото на факти схващане, че Тръмп води тайна кампания срещу врагове от "дълбоката държава" и мрежа за сексуален трафик на деца, оглавявана от сатанинсти, педофили и канибали. От "Туитър" са предприемали подобни рестриктивни мерки срещу QAnon и преди - например през юли, когато бяха премахнати над 7000 профила.

Компанията обяви още, че от днес ще започне да ограничава разпространението на публикации, нарушаващи политиката й на гражданска почтеност, което ще става чрез забрана за коментирането, харесването и споделянето им в социалната мрежа. Тази политика забранява манипулирането на избори и разпространението на подвеждаща информация за резултатите от тях. При многократно нарушаване на тези правила компанията е предвидила преустановяване на достъпа до съответния профил за постоянно.

Дневник




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. vandela007 - Целият
16.01.2021 15:30
Свят се е побъркал! Едни профили ще изтрият, други ще се появят. Една социална мрежа ще забранят, друга ще се появи. Човекът е много креативно животно!
Тръмп!!!
Едни го хвалят, че не подкрепя финансово СЗО, че разобличи шепата глобалисти, които искат да управляват света; други го упрекват, обвиняват и санкционират, че разпалва размирици в САЩ!
В целия свят е бъркотия, човек не знае кое е истина.
Но има една истина, която не е в медиите, не е в интернет, не е събитие, а е една Личност. Исус казва: "Аз съм Пътят, ИСТИНАТА и Животът".
Тази "пандемия" промени света и той никога повече няма да е същия. На това, което се случва сега, му казват "новото нормално". Звучи ужано, но за съжаление ще става все по-трудно. Тези, за които Тръмп говори, реално съществуват. Болните им мозъци творят само зло. Но Бог няма да търпи дълго. Всичко, пророкувано в Библията ще се сбъдне. Този свят ще има край - това е лошата новина. Добрата е, че има спасение и Спасител - Исус Христос. Той обича всички хора, дори тези, които творят зло, но ще спаси само онези, които Му повярват.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20119946
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031