Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2007 14:09 - ПЕРИОДИЧНО и НЕУМОРНО, ЗЛОДЕИ нападат АМЕРИКА
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 14903 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 11.09.2011 09:44


   24 април 1846 г. 
Мексиканска конница се опитва да залови малък американски патрул на генерал Захария Тейлър, нахлул на територията на Мексиканската провинция Тексас. Американците дават 11 жертви ...
Започва страшна истерия в печата и Конгреса на САЩ с искането ....

„да бъдат наказани убийците на нашите момчета” 
И .. целта е постигната !
Въпреки съпротивата на част от Конгреса, на 13 май 1846 г. САЩ обявяват война на Мексико. Страната току що се е освободила от испанското владичество – 1821г., и е отменила робството в 1829г.

   Младата държава все още няма модерна армия, и модерно оръжие.  Изходът от битката е предрешен. През август 1847 г. е превзета столицата Мексико. Носителите на цивилизацията разграбили и опустошили националната светиня, дворецът на Монтесума. Каквото не могли да отмъкнат, унищожили го ...

   На 2 февруари 1848 г., Мексико е принудено да подпише мирен договор. Страната губи почти 60% от територията си, около 3 100 000 кв.км. Тексас, Оклахома, Невада, Юта, Уайоминг, Аризона, Ню Мексико, Калифорния стават американски. 
Но ... насита няма. Заплашвайки пак с война, САЩ принудили Мексико, след няколко години да им „продаде” зоната между реките Рио Гранде и Колорадо. Само след няколко години „освободителите”
връщат робството в горните щати, с изключение на Калифорния.
Генерал ТЕЙЛЪРimage

 
image

   Превземането на Мексико-Сити - август 1847 г.

   
   15 февруари 1898 г.  
   Нощното небе над кубинската столица Хавана,

изведнъж се озарява от кърваво-червен блясък. Взривил се е стоящия в пристанището американски броненосец „Мейн”. Притичалите хора видели само останките на потъващия кораб, и няколко останали живи от екипажа. Над 260 американски матроси загинали в съня си ... Но какво е правил „Мейн” там?

Той бил изпратен в Куба месец преди това, да „защитава американските интереси”. В страната се водила гражданска война между сторонниците за независимост, и войските на Испания и техните кубински съюзници.

   Столицата Хавана била изцяло на страната на Испания. Още на другия ден след взрива, САЩ връчили на Испания ултиматум. Американците изпратили комисия, която заключила че испанците са поставили мощна мина. Когато през 1911г, Мейн бил изваден, се оказало че корабът е взривен от вътре на вън ... На 21 април САЩ започнали война, която била обявена чак след 3 дена.

   С помощта на въстанниците, янките бързо разбили испанските войски, най-напред в Западна Куба. След разгрома на испанската ескадра на адмирал Сервер, капитулирали последните испанските части около Сантяго, старата столица на Куба.

   Едновременно с това бил завладян и Пуерто Рико пак през август ... Той и досега е американски !

   Но и това не било достатъчно. Западната ескадра на адмирал Дюи завладяла Гуам, след това дебаркирала на Филипините, и на 13 август 1898 г. янките влезли в столицата Манила. Същия ден Испания капитулирала.

„Освободителите” заменили испанското владичество с американско ... Филипините, Пуерто Рико, Гуам станали американски колониии, само Куба била обявена за независима, но чрез т.н. „въоръжен контрол”

 image
                Броненосецът Мейн

  image
      Броненосецът Мейн след взрива ...

   7 май 1915 г.  
Неочаквано е торпилиран, 4-коминния английски лайнер Лузитания до южните брегове на Ирландия. След взрива на немското торпедо, избухва втори много по-мощен взрив в трюма, който за броени минути изпраща на дъното огромния кораб. 
От 1959 човека на борда загиват 1198, от които над 115 са американци.

   Именно това е целта на Чърчил, тогава командващ английската флота. Въпреки задължението да се посрещат и пазят пътническите кораби, той не изпраща крайцера Джуно. А Чърчил е четял шифрограмите на немските подводници, и е знаел за предстоящата атака. Преди това руския флот потапя в Балтика немския крайцер Магдебург, и водолазите измъкнали от командната рубка секретните шифри. Русия ги предала на Англия.

   Чърчил искал да се създаде настроение в неутралните дотогава САЩ, и те да влезат във войната. И успява. В американската преса започва страшна кампания срещу Германия, и макар и след 2 години САЩ обявяват война на Берлин.

   Причината за големия взрив са нелегално превозваните в трюма 3 800 сандъка с боеприпаси, което било нарушение на неутралитета на САЩ. Сандъците формално са на някакъв Фрезер, който дотогава бил несъстоятелен длъжник !

   САЩ изчакали Първата гражданска война на Европа, да опустоши целия континент и чак тогава изпратили 2 милиона войници във Франция  .... Изтощена Германия капитулирала, а Америка станала новия световен лидер ...
Потъването ...  image

image

               Вечния дом на Лузитания ...

   7 декември 1941 г.  
Военната база Пърл Харбър (Перленото пристанище) на Хавайския остров Оуаху, изведнъж е нападната от японски самолети снабдени и с торпеда. След първата атака идва и втора. Някои от японските командващи настояват и за трета, но адмирал Тюити необяснимо отказва, след като вече е подавена американската ПВО !

Но и само с двете атаки резултата е страшен - потопени са 7 бойни кораба, още 8 са извадени от строя. На земята са унищожени над 350 самолета. Над 1 000 матроса са изпепелени, при страшния взрив на линкора Аризона. Общо базата дава 3 500 убити и ранени. Японците само 55 ...

   Как се е случило това? Нали американския президент Рузвелт е бил предупреден преди 2 дни, за "изчезналата" японска ескадра ! Къде са били радарите на базата!

Още на 1 декември японските мисии в САЩ, започват да унищожават кодиращите си машини.

    И най-вече ... защо всички самолетоносачи на САЩ са изведени от базата далеч на запад, и така спасени ???!!! За погибел са оставени, вече ненужните остарели линкори. Именно чрез самолетоносачите, след това Америка разсипва флота на Япония и я принуждава да капитулира.
   Мозъкът на операцията адмирал Ямамото, почти цял живот е живял и учил в САЩ. Да не си мислите че намеквам нещо ... Непоправим комарджия, той отново загубил в крайна сметка. 
И Америка отново спечелила в крайна сметка ...
адмирал Ямамото image

image
             Взривяването на Аризона ...

 

   4 август 1964 г.   
Американския ескадрен миноносец "Медокс" е обстрелян от катери на Северен Виетнам, нарушавайки непризнатата от Вашингтон 12 милна зона. Заедно с него е и миноносеца "Т. Джой".

Какво правят чак тук американските бойни кораби? Разузнават виетнамските радио-технически станции за следене на кораби и самолети. По такъв начин подготвят безопасноста, на последващите рейдове на американската авиация.

Така започва прочутия „Тонкински инцидент” Създаден е официален повод за война. Още същия ден самолетите на „Тикондерога” и „Констелейшън” правят 64 бомбардировки над Северен Виетнам. Чак след 3 дена, на 7 август е гласувана „Тонкинската резолюция” с почти пълно мнозинство в Сената !

Цитат :
" се взе решение съгласно което конгреса одобрява и поддържа, решимоста на президента в качеството му на главнокомандващ, да предприеме всички необходими мерки, за да отрази всяка въоръжена атака против въоръжените сили на САЩ и да предотврати бъдещи агресии ... "
    Така започва Виетнамската война, продължила до 1975 г. и коствала на Виетнам почти 4 милиона жертви, отравяне и обезлесяване на ј от територията на страната, огромни разрушения и страдания.

    В хода на войната САЩ и СССР постоянно изпитват в реални условия, най-новите си оръжия и стратегии.

    Този път обаче САЩ си тръгват с подвита опашка, опитали вкуса на поражението ...
image

   Самолетоносачът Тикондерога с екскорта си

image

         Това преди е било виетнамско градче !!!  

   
11 септември 2001 г.  
Този ден, нито един от няколкостотинте евреи, които работят в Световния Търговски Център (СТЦ) – Ню Йорк не идва на работа !!! Останалите служители са учудени и озадачени. Но много скоро, и то по много ужасен начин те ще разберат причината ...
08,46 - огромен Боинг се блъска в Северната кула
09,03 - друг Боинг 767 се блъска и в Южната кула

09,38 – още един Боинг се блъска в Пентагона

10,03 – четвърти Боинг пада в полето 240 км., СЗ от Вашингтон.

   Служителите-неевреи в СТЦ които са в етажите над ударите попадат в огнен капан. Ни надолу, ни нагоре. По ТВ се виждаха хора, които размахваха дрехите си за сбогом, други които предпочетоха да се хвърлят от огромната височина. Над 3 000 невинни жертви не-евреи, изгоряха в огъня на ислямския фанатизъм. Но само ислямистите ли са виновни? Веднага започнаха да изникват въпроси:

- защо РВД не е открило и докладвало за отклонилите се 4 огромни Боинга ?

- защо НОРАД също не е открил 4-те самолета и не е задействал стандартната процедура ?

- защо цели 19 минути до идването на втория Боинг, ВВС на САЩ не са вдигнати по тревога ?

- защо няма снимки на самолета ударил Пентагона, който е с нон-стоп видео-контрол ?

- защо удара „изчаква” продажбата на СТЦ през февруари 2001г. за 3,25 млд.$ ?

- защо планът за войната с/у Афганистан е подписан от Буш още на 4.09.2001 ?

   Останалото го знаем. След изгонването на талибаните от Афганистан, производството на опиум, което бе почти унищожено, сега бие всички рекорди.

   Нефта на Ирак, също бе завладян от фирмите на Чейни и Буш. Борбата с/у тероризма ще продължава към Иран и цялата Каспия, където са 40% от световните запаси на нефт и газ. Започна веднага проекта „Набуко”, който трябва да транспортира тези суровини за Европа, заобикаляйки Русия, доставяйки по-този начин огромни печалби за горе-споменатите фирми.
         image
                 Удара върху южната кула ...
image

                           Остатъците ...

   Извода е ясен. Периодично и неуморно, различни злодеи непредизвикано нападат Америка. Но и Америка не им остава длъжна ... Е, и винаги с доста голяма печалба, of COURSE!

Добавка: Снощи гледах филм по Discovery за 11.09.  Оказа се че два изтребителя F-16 са били вдигнати след като първия Боинг е прекъснал свръзката и е изключил транспондера си.
Изтребителите летели 8км.!!! зад Боингите и не им попречили с нищо! ... end I ask ... why ?!



Тагове:   Америка,


Гласувай:
2



1. mom4eto2 - Извода е ясен, но много малко хора ...
13.09.2007 15:21
Извода е ясен, но много малко хора достигат до него! И като прибавим тези, които блокират съвсем съзнателно всички логични изводи в името на пълната кесия.... Картинката става доста обезкуражителна!
цитирай
2. venercheto - ва с 11 септември си е тяхна работа. ...
10.10.2007 06:31
ва с 11 септември си е тяхна работа. Гледайте филма SICKO- работата е от ясна по-ясна като ти го обяснят.
цитирай
3. lubitel - . . . by Michael Moore
17.10.2007 12:14
SICKO по-скоро е за здравно осигурителната система в САЩ. venercheto - Бъркаш филмите!
Fahrenheit 9/11 е за небостъргачите и Буш
цитирай
4. анонимен - хахаха Бравос, момче. :)
24.04.2008 18:24
Изтребителите летели 8км.!!! зад Боингите и не им попречили с нищо!
... end I ask ... why ?!


хахаха Бравос, момче. :) Трябвало е да изпепелят боингите с мирни пътници, нали? :)

Напоследък сериозно се чудя има ли нещо по-тъпо от гражданин на посткомунистическа страна в самия край на Югоизточна Европа. ))
цитирай
5. анонимен - "4. анонимен - хахаха Бравос, момче. :)" е хаврут, който се прави на грък.
25.07.2008 11:39
4. анонимен - хахаха Бравос, момче. :)
24.04 18:24
Изтребителите летели 8км.!!! зад Боингите и не им попречили с нищо!
... end I ask ... why ?!


хахаха Бравос, момче. :) Трябвало е да изпепелят боингите с мирни пътници, нали? :)
------------------------------------------------------------------
това са били военни самолети нахакани с експлозиви, не е имало никакви пътници. А за филми, гледайте Zeitgeist, Loose Change 2nd Edition Recut, America: Freedom to Fascism, и един много интересен филм Who Killed the Electric Car? (2006).
цитирай
6. lambo - до Анонимен
18.10.2008 17:07
Не ти излиза азбуката. Оправи се
цитирай
7. vmitkov - Георги,
28.10.2008 18:57
Преди САЩ да влязат в Първата световна война, са били длъжници на Европа със 7 милиарда долара, което е било страшно много пари за времето си. Тогава САЩ са били зле както в икономическо, така и в научно-техническо отношение и са били далече след Европата. Ръководните кръгове в САЩ са осъзнавали всичко това, но не са могли нищо съществено да променят. И Първата световна война им идва като дюшеш. Проблемът им, обаче, е бил, че народът не е бил заинтересован да участва в някаква си война, която е на другия край на света.

За да променят това, управляващите са наели двама видни психолози, които са организирали психоатака върху общественото съзнание. Започнали са снимки в Холивуд как германски войници разпарят коремите на бременни французойки - нещо, което изобщо не е съществувало в Европата. И ред други такива ужасии са показвали по кинопрегледите навсякъде в САЩ. Така общественото съзнание е било програмирано (а на практика измамено), че САЩ трябва да се включат във войната.

Резултатът от участието на САЩ в Първата световна война е, че вместо САЩ да дължат на Европата 7 милиарда долара, вече Европа дължи на САЩ 21 милиарда долара. Което след войната пък води до небивал подем както в икономиката, така и в жизнения стандарт на САЩ. Този жизнен стандарт, който са имали в САЩ преди 1929 г., в Европа е достигнат едва в средата на 60-те години на 20-ти век.

Сега за Пърл Харбър. Американците са знаели за предстоящото нападение на Япония над Пърл Харбър, но са си затраяли - пак поради същите причини, поради които САЩ са се включили по-късно в Първата световна война - американският народ е считал тази война за чужда и далечна и не е искал да участва в нея. Поради това управляващите в САЩ са пожертвали няколко хиляди американски войници (твърди се, че загиналите са само 2000 - дори по-малко отколкото загиналите в кулите-близнаци) и няколко стари кораба, за да предизвикат недоволство в народа и да го принудят той да поиска да се включи вече във Втората световна война. Както споменаваш, американците предвидливо и пресметливо са извели от Пърл Харбър самолетоносачите - това е явно доказателство за истинските причини и намерения на управляващите в САЩ.

Тук искам да припомня, че всъщност Втората световна война е започнала доста отдавна. Япония е окупирала части от Китай още през 33-34 г. (доколкото си спомням историята). Хитлер е завладял Австрия и Чехословакия малко по-късно - през 1938 г., а през зимата на 1939-1940 г. Сталин напада Финландия и след 100 дена и 250 000 загинали руснаци прекратява войната.

Тъй че 7 декември 1941 г. е доста закъсняла дата, на която САЩ се включват в тази нова световна война. Вече близо половин година Хитлер се намира в СССР и Червената армия точно на тази дата го спира пред вратите на Москва и започва контраофанзива.

В резултат, обаче, на японското нападение над Пърл Харбър американският народ отново е измамен и принуден да участва в тази нова и още по-кръвопролитна световна война.

Същественият въпрос тук е: ЗАЩО?

Отговорът се крие в принципа: "Кой каквото и да ти приказва, винаги става дума за пари!"

Примери:

Фирмата ОПЕЛ произвежда камиони и леки коли за нуждите на германската армия. Но фирмата Опел е 81 % собственост на Дженеръл Мотърс още от 1928 г., а от 1932 г. вече на 100 % е собственост на GM. Тъй че - колкото повече военни нужди има Германия, толкова повече пари ще прибират НЯКОИ американци, тоест GM. Освен това, по-късно, GM произвежда и за американската армия камиони под името Студебейкър - камионът, който дълги години се поризвеждаше и от "великия" СССР под името Молотовка. Тъй че - колкото повече война, толкова повече пари от производство на камиони. И GM смучат яко, ама много яко - и от САЩ, и от Германия, и от СССР (щото са продавали Студебейкъри и на СССР).

Друг пример: Когато американските ВВС бомбардират град Кьолн, където се произвеждат танкове за Вермахта, цялото население на града бяга и се крие точно в танковите заводи. Защо ли? Ами защото всъщност американските ВВС бомбардират мирното население, за да го тероризират (такава е била политиката на САЩ и военните им през цялата Втора световна война към всички противникови страни). Докато танковите заводи не се бомбардират не заради друго, ами защото всъщност те са били американска собственост. Какво като произвеждат танкове, които стрелят по американски войници (особено след август 1944 г.)?

И накрая за уж терористичната атака на 11.09.2001 г.

ДА, това е терористична атака, но ДЪРЖАВНА, организирана от правителството на САЩ атака, за да се измисли нов противник, срещу който да се воюва след като САЩ победиха Източния блок и останаха без явен противник. Пък и какво по-добро от скрит противник - хем той не съществува, хем с него можеш да оправдаваш всякакви щуротии.

Защо не са намерени никакви останки от самолета, който уж е атакувал Пентагона? Ами защото Пентагонът не е атакуван от самолет (и то пътнически), ами е атакуван от крилата ракета. За това и следствието после е намерило един единствен реактивен двигател и то не какъв да е, а именно такъв, който се използва в ракетите КРУЗ (може и Томахоук да е била - все е тая). Освен това никакъв, дори и военен самолет не може да пробие дебелите бетонни стени на три пояса сгради на Пентагона. За който не знае, ще съобщя, че Пентагонът се състои от няколко (мисля 4 или 5) пръстена от сгради, които са отделени един от друг с вътрешни дворове по цялата си височина и дължина и са свързани помежду си само с етажни напречни коридори през определени разстояния. Разбира се, всеки пръстен е във формата на петоъгълник - за това и цялата сграда се нарича Пентагон, тоест петоъгълник. Всеки пръстен има вътрешни и външни дебели бетонни стени. Така ракетата КРУЗ като е пробила три пръстена, всъщност е пробила 6 дебели бетонни стени - нещо, което може да направи само тя със специална бойна глава, предназначена за пробиване на дебели бетонни стени. Но за да няма жертви, ракетата не е била с боен заряд. В резултат отвън се вижда само една дупка, която е малко по-широка от диаметъра на ракетата КРУЗ, но за сметка на това е доста дълбока. Ако е имало и боен заряд - щял е да хвръкне във въздуха поне половината от Пентагона, плюс маса народ е щял да загине.

Доказателство, че е било крилата ракета, а не самолет, е фактът, че двигателят е намерен ВЪТРЕ в Пентагона. Ако Пентагонът е бил ударен от реактивен пътнически самолет, то двигателите му са щели да останат извън сградата, защото при удара си в бетонната стена ще се откъснат от крилата на самолета. При това ВСЕКИ съвременен реактивен пътнически самолет има ПОНЕ ДВА двигателя, тоест няма нито един пътнически самолет САМО с един двигател, който естествено ще е разположен надлъжно в тялото на самолета. Така ВСИЧКИ пътнически самолети са с двигатели разположени ВЪРХУ КРИЛАТА на самолета. Поради което и те ще останат ОТВЪН външната бетонна стена на Пентагона.

Да не говорим, че ВСЕКИ пътнически самолет всъщност е с доста мека конструкция и при удар в дебела бетонна стена най-много да гътне първата стена и да заседне още в първия пръстен на Пентагона. Докато САМО крилата ракета и то с бетонобойна глава може да пробие цели ТРИ пръстена на Пентагона и да се намъкне вътре цялата барабар с двигателя си. Тук военните са се издънили като не са направили тази сметка - че ще оставят явни следи.

И като се има пред вид кой в САЩ командва ракетите КРУЗ, може сами да си отговорите дали тези атаки са осъществени от арабски терористи или са реализирани от самите военни на САЩ под грижовния поглед на Джордж Буш младши.

Има още факти за този терористичен акт, които са скрити - най-вече от американското общество. И понеже американците продължават да вярват на лъжите на Буш, аз (в по-голямата им част) ги считам просто за тъпанари. Не че и нашия народ не го лъжат нашите управници, но ние поне не им вярваме.

Ето още някои факти. Двата самолета, които удариха кулите, не са били пътнически, а военни транспортни самолети, на които са били изрисувани прозорци и външно са били пребоядисани, защото военните самолети на САЩ са или сиви, или тъмнозелени. В самолетите изобщо не е имало хора - те са били радиоуправляеми - нещо, което изобщо не е проблем за военните.

В един филм, който се разпространява в Интернет, има изказване на един от проектантите на кулите. Човекът казва, че двете сгради така са проектирани, че да устоят на удар и на най-големия самолет. Което всъщност и става. Кулите са рухнали не защото са ударени от самолети (и то в горната си част), а защото няколко дена по-рано в подземните етажи (а също и в горни етажи) са били заложени взривове. И то така, че да рухнат точно върху себе си без да засегнат околните сгради. Това е цяла наука, която се практикува навсякъде по света. Оцелели хора свидетелстват, че са чували непрекъснато взривове вътре в сградите, които не могат да са от газова инсталация. Освен това на същия филм се виждат някои взривове, които изскачат извън сградите и са заснети от външни случайни камери. Служители в кулите свидетелстват, че са били изгонвани от спецслужбите от някои помещения, които по-късно са гърмели.

Само две-три седмици преди да гръмнат кулите, новият им собственик е бил предупреден да ги застрахова. Той скоро ги е бил купил и ги е застраховал за 3 милиарда долара. Нали се сещате, че той също е евреин, както и предупредените служители-евреи?

Защо НОРАД - система, която следи АБСОЛЮТНО всеки самолет или ракета, които летят над територията на САЩ - не е засякла двата самолета? Ами просто защото не е имало нужда - всичко е било предварително известно!

Хайде със здраве и умната! Ако не с умната, то с русата!
цитирай
8. анонимен - до всички
26.02.2009 17:29
най-добре е да се построят нови "близнаци", но да има регулиране на "ваздушния коридор" - всеки самолет който се отклони от коридора да бъде предупреден да се върне към курса си иначе ще бъде унищожен
цитирай
9. nerazzurri - Еее, стига с тая омраза!
10.09.2010 22:57
Как се извъдихте такива специалисти и разбирачи и откъде сте пък толкова информирани - Путин ли ви дава информация?!? Май само, което ви изнася, на него вярвате, а???
То бива омраза към американците, ама като ти гледам снимката, ми е ясно колко струваш и те съжалявам, болшевико!
цитирай
10. анонимен - до всички
24.09.2010 11:29
анонимен написа:
най-добре е да се построят нови "близнаци", но да има регулиране на "ваздушния коридор" - всеки самолет който се отклони от коридора да бъде предупреден да се върне към курса си иначе ще бъде унищожен


да, да !!! регулиране на "въздушния коридор" с 5мб криптирана връзка!!!
мога да кажа какво ще стане, ще се роди детето чудо в някоя пещера и ще го разбие за 30 сек. за нов "терористичен акт" хахаха
цитирай
11. анонимен - vsichko e asno-voyna protiv sob...
13.12.2010 14:24
vsichko e asno-voyna protiv sobstvenia narod! i tia mi govoriat za svobodai sreshty talin
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3558812
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031