Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 14:11 - Къде е заровено кучето, в случая "Ахмед Башев" ?
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 11177 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2009 14:43


Случая започна скандално. Най-напред Яни Янев и Димитър Абаджиев, обвиниха публично по медиите, кмета на Гърмен Ахмед Башев и учителя по Религия Мурад Бошнак, че насилствено насаждат Радикален Ислям в Общината. 
image
Янев и Абаджиев на прес-конференцията

Друг път такива сигнали минаваха даже без трепването на Държавата, но не-знайно защо в този случай реакцията бе мълниеносна. Двамата набедени бяха яко завързани с пранги в ранните сутрешни часове, след показно разбиване на вратите им и отведени за разпит в ДАНС - София.
image
Ахмед Башев в кабинета си

След това обаче те бяха освободени без обяснения, и без предявено обвинение срещу тях. Цяла седмица вече Ахмед Башев е Любимец  №1 на Медиите ... Разкарват го к"т мечка ту в  БТВ,  ту в БНТ и НОВА ТВ. Навсякъде кметът, бивш доносник на ДС, и бивш член на БКП и ДПС, разправя едно и също:
- той и семейството му са светски хора
- Бошнак преподава Религия само по учебната програма
- да ... те са мюсюлмани, но не са радикални ислямисти
- носиите са местни и се носят от стотици години
image
Рибново - птичи поглед

image
Рибново - сватбена носия

Моето лично мнение е, че Башев макар и да послъгва, като цяло е прав. В момента Кметът не е нито по-добър, нито по-лош от преди. И населението в Рибново и Гърмен е същото, както и преди.  Значи има нещо друго, което е предизвикало тази показна акция на ДАНС ...

Какво ли ще е това друго ?!  Ясно ... че акцията се прави само 3 месеца преди Изборите. Явно че става битка за гласове. Според Башев, по този начин Янев иска да спечели онези към 400 гласа на християните в Гърмен. Да, така е. Ще ги спечели Яни, а не Атака. Но това е твърде малка причина, за подобна акция и особено за изключителния и мащабен медиен шум след това. Значи има далеч по-голяма цел ... Каква ли ще е тази много по-голяма цел ?!  Откъде идва атаката срещу Башев?

На миналите кметски избори, един депутат от ДПС и неговата мафия, не подкрепят Башев отново за ДПС-кмет на Гърмен. Въпросната дружинка иска да завладее за себе си района на Западните Родопи и предлага за ДПС - кмет, своята пионка Галип Мехмедов Мисирков. Башев не се примирява, и се явява на изборите, като независим кандидат, чрез ИК. И за ужас на ДПС печели още на първи тур. За Башев гласуват 5 000 души или 55%, а за Галип само 3 500, или 38%. Явно, че точно сега, преди изборите трябва да се накаже непослушния Депесар, да се уплаши и да се върне в ДПС.
.
Но и това не е най-голямата цел. Най-голямата цел е да се покаже на другите местни депесарски феодали, кой командва в тази държава, под чий контрол е ДАНС. И изо-о-о-общо да не им минава през ума, че и те могат да обърнат гръб на ДПС, както направи Башев. Става въпрос, най-просто казано, да се спре започналия процес на разпад вътре в ДПС. А от тази цел по-голяма, здраве му кажи ...

Като знаем много добре, невероятната злопаметност и отмъстителност на Доган, аз лично не завиждам на Башев ...
image
Злопаметен и Отмъстителен

А защо за тази цел Доган използва Яни? Та не си ли спомняте, че именно 4-та съветници на горе-споменатия "патриотин", гласуваха преди време Шефката на ДПС Петрич - Атушка Маркова, да стане Председател на Общ. съвет там. Малко след това Яни и дружинката му бяха поканени в Догановото Министерство на земеделието, за да получат като благодарност, някаква кълка...
image
Юнак Яни

Защото на този свят (за онзи не знам) винаги за кълката става въпрос. И размерът, както знаем, има значение ...

Но да се върнем към темата. Не случайно Башев бе арестуван в отсъствието на Станишев. На последната си поява в БТВ Башев потвърди, че с шефа на Предизборния щаб на БСП - Румен Петков са състуденти от Пловдивския университет и приятели !!!
image
Глъвътъ ...

Та какво друго предполагам аз? Ами ако БСП чрез Румен Петков е водила разговори с Башев, за евентуална подкрепа на предстоящите избори ?!  Та става въпрос за около 10 000 гласа от Община Гърмен, които "по право" се полагат на ДПС ...



Гласувай:
0



1. antonov - Браво!!!
25.03.2009 16:12
Крушката си има опашка!
цитирай
2. lambo - Още един извод
25.03.2009 18:02
Щом ДАНС играе за Доган, значи и там командва Турската агентура.
Затова Доган, който отначало посрещна на нож създаването на ДАНС,
сега не казва и една дума срещу него ...
цитирай
3. lambo - Яни играе за Доган
04.04.2009 10:34
Вчера на 3 Април 2009 г. Я.Я. (Яни Янев) е внесъл Предложение в НС, прагът за коалиции с 2-ма участници да бъде 8%. А за всеки следващ участник по 1% отгоре. Така за "Напред" бариерата ще бъде 9% !

По този начин "СДС-ДСБ" и "Напред" няма да влезат в следващия Парламент.

Доган с помощта на БСП остава на власт ...

Само седмица, след като написах този пост, изводите в него се потвърдиха напълно. Само седмица !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3559105
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031