Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2009 17:49 - СПОМЕНИ за ЧЕРНОБИЛ
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 37708 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 23.06.2011 23:29


Долния пост не се препоръчва за деца под 18 години, и за хора със слаби нерви!

На днешния ден - 26 Април, през 1986 г., Юдо-Комунистическата власт в Москва, извърши най-голямото престъпление срещу Човечеството. Беше взривен един от реакторите на АЕЦ - Чернобил. Обема на изхвърлените в атмосферата радио-активни частици бе 400 пъти по-голям, спрямо резултата от ядрения взрив над Хирошима!  Дотогава именно Хирошима държеше първенството в тази черна статистика.

И до сега има най-различни версии за причината. Но по заповед от Москва, се е извършвал някакъв "експеримент", при който са изключени и 7-те защитни системи !!!  Уж искали да проверят, колко енергия можели да получат от инерцията, на спрелия вече ротор !

Чернобилската катастрофа бе много важна част от плана на Юдо-Хазарите за ликвидиране на СССР. Тя окончателно подрони вярата на стотици милиони съветски граждани в социализма, и бе психологическата основа за бъдещото разчленяване на огромната страна.

Освен това тя бе точно в центъра, където се събират границите на 3-те най-големи държави, със славянско християнско население - Русия, Украйна, Беларус. Този факт, не се коментира от нито една световна или българска медия. Защо - няма да обяснявам, за да не обидя вашата интелигентност.

Какво си спомням от Чернобилския взрив ... Няколко дена преди това, Ракетната бригада в Марино поле, където служех, потегли с 2 влакови композиции за бойни стрелби на държавния полигон на СССР. Той се намира в района на Капустий Яр, там където се събират границите на Казахстан и Волгоградски и Астрахански район на Русия. Сега това не е никаква тайна. Предишния път когато пътувахме за полигона, влака ни мина през Виница, Днепропетровск и Донбас, а сега ... Сега ни прекараха по брега на Черно и Азовско море. Никой не знаеше защо. По едно време композицията спря, на някакво малко украинско селце. На стотина метра видяхме вагон-магазин. Да ... в тези селца нямаше постоянни магазини. Вагоните-магазини спираха по ред на селските гари за по 2 дена, по някакъв график. Аз слязох и отидох до този "магазин". И там възрастните жени, които чакаха отпред, ми казаха че е гръмнал Чернобил. Това е първия ми спомен.

След около 20 дена, ни върнаха по същия път в България. Помня като влязох в Поделението, пред щаба чакаше зам-командира, който бе оставен за командир в наше отсъствие. Той ме посрещна и каза:
"Знаеш ли, според мен радиацията е стигнала и до тук"
"По какво съдиш ?"
"Ами като хапна череша, вкуса и е като на метално топче"

Семейството на жена ми, имаше оставена за лично ползване, тяхната бивша черешова градина край село Сушица до Карлово. Цял декар ! Всяка година по-това време си взимах отпуската, за да я бера. На другия ден палнах колата ( скромен Москвич осмак ) и закарах домочадието на градината. Огромните 40-годишни дървета, ( както всеки път по това време ), бяха окичени с плод. Откъснах една черешка и я поставих в устата си, без да я гълтам. Но вкуса не бе на череша, а на студено метално топче. Изплюх я.
"Тази година няма да берем череши и няма да правим компоти" - казах аз. Никой не се обади да протестира.

Не така постъпили обаче роднините на жена ми, от друго карловско село - Иганово. Полели те марулите си, от рекичката която идва от Балкана. И марулите станали бели ! Въпреко това взели че ги изяли !!! Откъде да знаят какво е станало в Чернобил, преди дни. После на дъщеря им, извадили щитовидната жлеза ...

image

image

КАРТИТЕ ...
image

image

image

ЖИВОТНИТЕ ...
image

image

image

image

ДЕЦАТА ...
image

image

image

image

image

image



Тагове:   чернобил,


Гласувай:
3



1. gothic - Жена ми тогава е била 10-11 годишна. ...
26.04.2009 18:09
Жена ми тогава е била 10-11 годишна. Преди три години зачена дете, което не мога да опиша как изглеждаше на ехографа, а и не искам да си спомням. За мен няма съмнение на какво се дължи това....
цитирай
2. lambo - Не разбрах, какво стана с детето ти ...
26.04.2009 18:11
Разбира се, ако не искаш не отговаряй ...
цитирай
3. zaw12929 - Не класирайте. Препоръчвам Ви да ...
27.04.2009 01:11
Не класирайте. Препоръчвам Ви да прочетете "Насилието в модерната епоха" от В Проданов. Нито комунистите са убили , хито в чернобил са затрити по вече хора, от тези милиард хора, превърнати в роби от Африка, Европа, когато:овзете ядат хората" затова не се изсилвайте толкова. Тук няма умишлено убийство, а става по вина на работническия колектив и в същото време, всяка техника взема жертви, По 1 милион годишно загиват поради злополуки и десетки милиони стават инвалиди или с психични отклонения. За Вашата омраза потърсете лек- психиятър, за да не получите инсулт от ненужни тревог, защото не сте фактор, да ги решава. По кротко с черната боя!!!!!! Така е напредъка иска жертви!!! Стига с антикомунизма си. На умряло куче нож се вади!! ПО приятни теми намери!
цитирай
4. lambo - до zaw12929
27.04.2009 09:13
Тези приказки, за пияните мужици които лежат из командната зала на реактора, ги слушам отдавна. Но просто, това не е вярно. Разбираш ли? Няма грешка на "работническия колектив"

Има заповядан от Москва "експеримент", да се види как и колко енергия ще се получи от инерцията на спрения вече ротор. Той е бил спрян, тъй като на реактора му е предстояло презареждане.

Но когато скороста на ротора се вдига, или пада под нормата, всички системи за безопасност, автоматично изключват реактора. Затова пък, престъпниците изключили тези системи !!!

В резултат броя на бързите неутрони в активната зона се повишил до такава степен, че даже и спуснатите всички графитни прътове, не могли да ги оберат. И ... топлинен (не ядрен) взрив, изхвърлил огромно количество радиоактивни частици
цитирай
5. bulgarianation - Горбачов
07.05.2009 16:57
още през 70-те години е бил в Щатите и се е подготвяло идването му на власт и съсипването на СССР през 80-те.Клубът Билдерберг и подобни сатанински сдружения контролират много събития в света.Добре,че има Господ,Който и от Чернобилската смърт ни спаси,въпреки че много много са трагедиите и смъртта след тези събития през 1986.
Бях войник тогава,а във Варна на първомайската манифестация хората бяха залети от радиоактивен дъжд.Дори само заради това че скриха фактите,комунистите заслужаваха поне доживотни присъди.Кой да ги осъди,то и съд няма и прокуратура.Заспали и корумпирани мишки.
цитирай
6. анонимен - ламбо е объркал ротора
09.05.2009 04:02
никаква енергия не е произвеждал ротора(за справка един реактор върти 2-3 или повече турбини(роторни).

другия път си потърси филмче със свестен превод.
цитирай
7. lambo - до номер 5
09.05.2009 07:55
Да, Горбачов е участвал в сбирки на Билдербергерите.
Но не трябва да се забравя ролята на архитекта на "перестройката" -
Александър Яковлев
цитирай
8. lambo - до номер 6
09.05.2009 09:58
Версията за ротора не е само в "онзи" филм
Него съм го гледал 3 пъти ...

Още като служих в армията, ни дадоха секретна информация,
че експеримента е бил точно този - да използват инерцията на ротора ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3559439
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031