Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 18:44 - Мажоритарния вот може да обърне мача, в полза на Доган.
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 19633 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2009 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не случайно ДПС / бсп въведоха точно на тези избори, мажоритарния елемент. Идеята е да се възползват от разделението в дясно, и монолитното единство както в ляво, така и при ДПС-електората. Когато десните избиратели гласуват за 4-5 кандидати, а левите и Доган само за един, то съвсем ясно е, какъв ще бъде резултата. Още повече при този модел - мажоритарен вот с просто мнозинство. Може да се спечели с 1 глас отгоре, и с не повече от 18-20%. Няма втори тур, където да стане обединение на десните. Казано накратко тази система може да се опише, с оня прочут български израз:
"Късно е чадо, мандалото падна !"

Особено голяма полза ще имат турко-ислямистите от ДПС.
В смесените райони - Силистра, Разград, Търговище, Кърджали, Шумен -  там гласовете на българите изгарят.
Нещо повече - в спорни райони като Благоевград, Пазарджик, Смолян, Бургас, Русе - ДПС може пак да вземе победата, като се възползва от разделението на българските гласове между 1 лява и 4-5 десни партии. Разбира се, точно в тези спорни райони Доган ще пренасочи изборните туристи и вътрешните екскурзианти ...

А ето и графично положението:
image
image
Вижда се трендът, как БСП и ДПС губят пред ГЕРБ и Атака.
БСП губи Монтана, Плевен, Ловеч, Добрич,
Сливен, Пловдив-окръг, Пазарджик, Перник, 23 сф ИР.

ДПС губи Бургас, Хасково, Смолян, Благоевград.
В Смолян ДПС има + 2 000 гласа, в резултат на превземането на Община Девин, на местните избори 2007 г.
Но в Хасково Доган има - 2 000 гласа, в Добрич ДПС е назад с 3 500 гласа, пак с 3 500 гласа по-малко в Бургас.
Но най-голяма е загубата на Доган в Благоевград -
няма ги 8 000 гласа !!! Въпреки предварителната атака срещу Ахмед Башев с помощта на Яни и ДАНС. Чрез бруталното разбиване на вратата и оковаване в пранги, размирника бе уплашен и се върна в ДПС. Заедно с неговите гласове от Община Гърмен. Затова цигането се люти сега на помаците там:
"Ще мина из района като хала !"

И ето какъв е отговора на ДПС / бсп, на този негативен тренд ... Нещо като онази игра -  "Народна топка"
image
Вижда се, че в 21 бр. ЕИР (Едномандатни Избирателни Райони) ДПС не издига свои кандидати. Така дава възможност на своите да гласуват за БСП и заедно да победят кандидата на ГЕРБ, за да остане Доган на власт. В същото време, БСП издига мажоритарни кандидати, във всички смесени райони ! Защо така ?! Ами именно, като цепи по този начин гласовете на българите там, дава възможност пък ДПС да бие кандидата на ГЕРБ. И Доган остава на власт. Гениално Уотсън !!!
Също като на народната топка - играча който е по средата,
го бият и от двете посоки ...

А ето и най-лошия резултат, който може да се получи, от тази размяна на пасове между Доган и Станишев :
image
image
Eто и резултатите. Забавих се с картата, за да бъда сигурен. Вижда се, че в резултат на рекордната активност, страховете ми НЕ СЕ оправдаха. Разбира се, с изключение на 5-те окръга, където турците имат смазващо мнозинство.
Обаче червения и кафяво-червения цвят са изчезнали - full

Но това е само част от договорката. Какво получава Доган от хазарчето СерГей Яков срещу това, че не издига кандидати в 21 бр. ЕИР ? Което на него между другото, нищо не му струва, тъй като там той, така или иначе не може да спечели.
Ами получава 123 секции в Турция, изборен туризъм и допълнителни 100 - 150 000 гласа, с които може да измести БСП от второто място !!!
Както се вижда Станишев, който чрез съюза си с ДПС направи БСП от Първа - Втора политическа сила, сега е на път да я направи Трета ... Акъл ! Или лукав Юдо-Хазарски план ...

Затова един е извода ...
НА 5-ти ВСИЧКИ ДЕСНИ ИЗБИРАТЕЛИ с МАЖОРИТАРНА БЮЛЕТИНА №3 = ГЕРБ.

С другата бюлетина, ако искате гласувайте за своята си партия, но само ако тя има реален шанс да мине 4% ...


Тагове:   Доган,   мажоритарен,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tirith - Така е
03.07.2009 18:52
За съжаление положението е точно такова. Аз със сигурност ще гласувам за Синята коалиция, но мажоритарно - за ГЕРБ. Няма друг начин. Смисъл да се гласува за друг мажоритарно има само в двата софийски района, където кандидати са Костов и Мартин. Само там имат шанс за мажоритарни сините. Навсякъде другаде - само ГЕРБ /мажоритарно обаче/.
цитирай
2. lambo - до tritith - прав си за 23 и 24 сф ИР
03.07.2009 19:02
Само там сините имат шанс срещу ГЕРБ.
Но в 23-ти ИР, БСП има почти 21% - та смятам че там е опасно да се делят гласовете.
цитирай
3. zaw12929 - Въпрос с повишена трудност- много ...
03.07.2009 19:09
Въпрос с повишена трудност- много го увъртате, без конкретни данни
На БСП резултатите винаги се омаловажават, снижават, дори постигнати, не се съобщават, докато- няма накъде
цитирай
4. анонимен - jalko,jalko
03.07.2009 20:14
Ne znam o6te,kakvo trqbva da ni se sluchi,prez kakvo trqbva da minem,za da spre tazi isteriq,okolo BSP.Vqrvah,nadqvah se i mnogo iskah da vidq Rodinata si vav vazhod.Vidno e ovache,che tova nqma da se sluchi v blizkite 30 godini.Edno trqbva da se razbere ot vsichli-bez dekomunizaciq i lustraciq nqma da ima vazhod,vechno shte badem autsaiderite na Evropa.Ot celiq iztochen blok nie izlqzohme nai neprozorlivata naciq,narod,koito ne iska promqnata.Naistina,mnogo,mnogo jalko.Izvinqvaite za latinicata.
цитирай
5. buket - Мажоритарния вот повлича...
04.07.2009 11:21
и съвестни граждани да гласуват за личност. Но при сегашната обстановка няма гаранция, дали подкрепения от тях кандидат няма да се превърне на "бацил", в новия парламент.
цитирай
6. анонимен - Нещо такова
04.07.2009 11:25
но още по сериозно.Комунизма е еврейска измишльотина и не е само в България.Много хора още се сърдят на Съветска Русия, а и тя страда от тази болест.Изборите както винаги са нагласени и всичко се купува - както електорат, така и политици.Ваньо Костов на времето защо продаде БГА Балкан за жълти стотинки - защото беше купен и трябваше да слушка евреите. Забравихте ли Гад Зееви? Не трябва да се гласува защото после трудно се печели референдум който трябва да събере повече гласове от тези събрани на изборите от правителството.Вижте закона.
цитирай
7. анонимен - Е защо тогава опозицията дряма
04.07.2009 11:29
Защо не предизвикаха референдум през мандата на Тройната Коалиция?
цитирай
8. анонимен - Нали №6 ти каза
04.07.2009 11:33
Всичко е купено и си трае, а народа увисил чене и се трени като офца за юмрук.Парламента е пълен цирк.Те защо не харчат пари за Цирк - защото парламента е такъв и то с раздут щат от 240 клоуни, добичета и всякакви палячовци.
цитирай
9. анонимен - Абе те хубаво търсиха бомба на протестите
04.07.2009 11:37
Няма обаче кой да им я даде.Те като не дават ние пък защо да се стискаме - ако трябва и три бомби да им дадем, ама на.Дремем както казваш и чакаме като идоена овца.
цитирай
10. анонимен - избори
04.07.2009 15:42
Вие сте големи оптимисти да мислите, че може някой да махне ДПС от властта.С негласуването си хората в Б-я му дадоха голямото му досегашно предимство. Сега обаче очаквам доста по-големи изборни злоупотреби от обичайните за ДПС.Не забравяйте 300 000 българи емигранти в Испания не могат да гласуват, ама 123 секции има нови в Турция. Правят си каквото искат, нали мандатът на това правителство бе на ДПС. М/у другото симпатизирах на Атака, обаче голяма семейщина в тая партия бе
цитирай
11. antonov - в
04.07.2009 18:41

За кого мислите ще гласуват 200 000 резняци в Турция?За Доган?Не!За ДПС?Пак НЕ!
Ще глауват Булгаристан отново да стане част от Турция!!!И ако този прост факт не сте го
разбрали-ЖАЛНА ВИ МАЙКА!!!
Само не ми е ясно с какви очи БСП-рите гледат свойте дечица?Като българчета или
като бъдещи носители на фесове и фереджета?
Лошо е да гласуваш за унищожаването на собствената ти родина!!!!Слепи са завалиите!!!
Дано прогледнат!!!

Ето нещо казано от един велик човек преди 400 години.The turks feel greatest The evil made by the satan to destroy Christienity.
Martin Luther.
цитирай
12. анонимен - НОВИТЕ ЕНИЧАРИ НА БЪЛГАРИЯ
04.07.2009 23:28
Станишев и дтужинката му са съвремените еничери на България.
цитирай
13. анонимен - БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
05.07.2009 00:10
БРАВО НА ДПС ЗНЯАТ МОГАТ И ГО ПРАВЯТ !!!! ДА ГО ДУХАТ ТЕЗИ ДЕТОВСЯВАТ ОМРАЗА С ОМРАЗА НЯМА ДА УСПЕЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЯМА , А НИЕ ОТ ДПС ОБИЧАМЕ ВСИЧКИ УВАЖАВАЙТЕ И НИ ВИЕ ,МОЛИМ СЕ ЗА ВАС ЗА ДА СТАНЕТЕ ПО ДОБРИ, ЧЕ ИНАЧЕ ТАЗИ ОМРАЗА, КОЯТО БЛИКА ОТ ВАС ЩЕ ВИ УНИЩОЖИ !!!!!!
цитирай
14. анонимен - Омразата е по-скоро във вас колега
05.07.2009 02:44
Защото направихте умишлено, общото гласуване да бъде в две различни дати. Това си е жива бомба със закъснител. Знаете ли колко народ има сега на почивка на морето? Деветдесет процента от тези хора няма да гласуват. А малкото секции в чужбина?
И това ли от обич към хората и държавата направихте?
Вашата обич е в стомасите ви, препълнени с краден народен хляб.
цитирай
15. lambo - Току що в Карлово,
05.07.2009 14:21
една туркиня е казала на моя позната, че е гласувала за БСП.

Без да уточни по-нататък. Ясно че става въпрос за мажоритарната бюлетина - с другата си е гласувала за ДПС. Значи договорката между Доган и СерГЕЙ вече е в ход.
цитирай
16. анонимен - някой хора правят политика, другите просто гледат
05.07.2009 15:01
Ми и аз не го харесвам Доган, но явно умее политиката по добре от тези в ГЕРБ... А и едно изказване на Борисов ме усъмни доста и за това не гласувах за ГЕРБ а за БСП... Той беше казал че всяка партия се учи от грешките си, за 4 години ако направят куп грешки на следващите избори бг народа няма да гласува за тях..и следователно отново бсп ще са на власт
цитирай
17. анонимен - Расист
05.07.2009 18:28
Аз гласувах за Български Национален Съюз - НД, на Боян Расате, подкрепени и от БНРП и скин организацията Кръв и Чест, гордея се с това, всички други са лайна!
цитирай
18. анонимен - vseki vi se smee
06.07.2009 00:19
tolkova ste prostiçki kato natsia.çe ste obreçeni da bıdete nay malko oşte hilyada godini vıv gıza na evropa.
цитирай
19. spasymyr - Ха, сега си припомнете
06.07.2009 03:40
за онова клипче, ако гласуваш за Бойко получаваш Костов:)))
цитирай
20. анонимен - спечелихме,ами сега
06.07.2009 09:04
Избрахме капитан на "Титаник",ще го разберем септемри,октомври тази година.Аз гласувах за Костов,но какво става по форумите,само за ''Балкан'' го обвиняват и грешки в приватизацията.Абе хора,той да не е Бог,и тои може да сгреши.Погледнете общата картина,възстанови доверието във Европа,в инвеститорите,вдигна бързо на крака икономиката след поредното катастрофално управление на ''социалната'' БСП.Изхвърли хората,за които имаше съмнение за корупция и познайте в коя партия отидоха от 1 път,в най-мафиотската структура в България-ДПС.Така 4е,Костов ще го търсим,за да ни спасява както 97г.
цитирай
21. анонимен - Някой наистина ще духат супата
06.07.2009 11:36
"... ДА ГО ДУХАТ ТЕЗИ ДЕТОВСЯВАТ ОМРАЗА С ОМРАЗА НЯМА ДА УСПЕЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ..."
То всичко започва от твоето духане келеш.Елементарната култура на власт имащите доведе до това,да се отговаря на такива и като теб по този начин, за да разберат тук е и ще бъде България, а не цигански клан или Булгаристан.Тази държава има история и исконни културни ценности.Който нему харесва дисциплината и реда да хваща за Индия или Анадола.
цитирай
22. анонимен - Който вади нож, от нож умира
06.07.2009 12:59
В края на краищата тънките сметки на Станишев май се обърнаха точно срещу неговата партия - вместо да спечели от псевдо-мажоритарния вот, взе че подари на ГЕРБ едни допълнителни 20-ина места в парламента, което на практика тотално извади БСП ( БКП - да не забравяме истинската им същност ) от вариантите на едно бъдещо правителство. Това обаче не може да не предизвика някои съмнения относно евентуална договорка между Станишев и Борисов, с цел да изхвърлят ДПС от играта. После комунистите си измиват ръцете с изцепката на не дотам умния ага, и хоп : и вълкът сит, и агнето цяло ( е, малко му е изядена главата, но какво да се прави, няма две добри, както казват старите хора ). От цялата тая работа най-доволни трябва да са Сините, защото идейно ГЕРБ се доближава най-много до тяхната програма и имат много голям шанс да влязат в правителството и да заличат вече окончателно от българската политика предателите-комунисти. Да живее България !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3559230
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031