Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 23:14 - Почему простреляха Япончик ?
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 11807 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2010 19:12


По повод стрелбата срещу световно-известния съветски и руски мафиот Вячеслав Иваньков, сега назоваван като "криминален авторитет", реших да ви поднеса кратката му биография. За бандита, известен с кличките "Япончик" и "Асирийския зет" са написани стотици статии. Аз съкратих и редактирах една такава от руския сайт "KM.RU". Ну заяц ... погоди ...
image

image

image

Иваньков - Вячеслав Кириллович е роден през 1940 г. в Москва - город герой. Баща му се случил пияница !
Запазена е една бележка от изтрезвителя:
Иваньков К. «регулярно злоупотреблял алкогольными напитками, лечился в психиатрических больницах».
В началото на 50-те "отець" напълно изоставил семейството си. Майка му била голяма чистофайница, стигаща до крайна акуратност. Малкият Слава бил постоянно болнав и често го изпращали на лечение в детски болници и санаториуми.

"В школе" нашето момче кърпело тройките, докато накрая се наложило да повтори 5-ти клас. Завършвайки с голям труд 8-ми клас, Слава постъпил в цирково училище, специалност "въздушна-акробатика". Той бързо постигнал впечатляващи резултати, понеже 13 години преди това се занимавал със свободна борба. Но се случило най-лошото. Веднъж паднал от трапеца и получил много тежка вътрешно-черепна травма. Не се обърнал и за помощ към лекарите. С акробатиката било свършено.

Иваньков започнал работа в Комбинат за битово обслужване, като шлосер. След това станал и бригадир на приемащите. Същевремено учил и във вечерно училище. Дотук съвсем порядъчна биография.

Скоро обаче живота му тръгнал в противоположна посока. През 1965 г. Иваньков бил арестуван при опит за джобна кражба. Той оказал съпротива и буйствал. Направили му съдебно-психиатрична експертиза, която му поставила диагноза: 
«Страдает хроническим психическим заболеванием в форме шизофрении, невменяем в отношении инкриминируемого ему деяния, нуждается в направлении на принудительное лечение». Заради тази диагноза не го осъдили ...

В края на 60-те Иваньков започнал своя първи криминален университет в бандата на Монгола - Геннадий Корьков. Той бил приет там заради това, че е умеел да се боксира. По това време Монгола и неговите около 30 главорези се "специализирали" да изсмукват парите на нелегалните съветски милионери - дребни, работещи на черно ширпотреби, служители в търговията, колекционери и т.н. 
Те са известни с общото понятие - "цеховики". Бандитите правилно се усетили че цеховиките, няма да се оплачат в Милицията, защото там ще трябва да дават обяснения за произхода на милионите си.

По това време Иваньков получил и кличката си "Япончик", заради азиатските си очички. На 21-годишна възраст, той сключил официален брак с асирийката Лидия Айвазовна. Оттам е и другата му кличка "Асирийския зет".

През 1972 г. обаче МУР (Московский уголовный розыск) разгромил бандата на Монгола. Всички едри бандити получили максимални срокове. Единствено Япончик се отървал от правосъдието. Той се възползвал от това развитие и създал своя банда. Имитирайки че са сътрудници на милицията, те извършвали "обиски" на нелегалните творци на черната икономика, които се откупували с пари и бижута. Спомнете си филма "Двойникът" с Тошко Колев.

Най-после през Март 1974 г. нашият герой попаднал в известния затвор "Бутирка". В ресторант "Русь" при сбиване на Иваньков с двама грузински бандити, единия кавказец бил убит. Всички свидетели обаче се отказали от показанията си. Единственото което останало на обвинението, било фалшивата шофьoрска книжка, намерена у Япончик. Отново му била направена съдебно-психическа експертиза, която този път била съвсем друга:
«психическим заболеванием не страдает, вменяем в отношении инкриминируемым ему деяниям, высказывания о «преследовании» носят симулятивный характер».
Така на 18 Ноември 1974 г. той бил осъден само заради фалшивата шофьорска книжка, на 7 месеца и 15 дена. И още в съдебната зала бил освободен, защото вече бил излежал в следствието 7 и половина месеца.
Между другото именно в Бутирка, Япончик бил въведен в сана "вора в законе" - законен крадец.

Оказал се пак на свобода, той веднага влязъл в кръга, на най-големите бандитски босове в Москва. Почти всяка вечер на скъп ресторант. Често бил канен за арбитър, особено когато бандитските групировки имали спор за забавено изплащане на дългове.
image

През 1976 г. Иваньков отново е осъден да лежи в психиатрична болница - затвор. Но скоро пак е на свобода.


В началото на 1980 г. Япончик организира нова банда -Быкова - Владимир Васильевич, 1937 г. р., Сливы - Вячеслав Маракулович, 1944 г. р., Сосунов - Асафа Евдаевич, 1938 г. р. И отново старата "специалност" - облечени с милиционерски униформи и с фалшиви документи, използвайки и огнестрелно оръжие бандитите "обискирвали" нелегалните производители и милионери, взимайки от тях пари и ценни предмети. Понякога не се срамували да извършват и квартирни кражби.

Скоро в съвместна операция КГБ и МУР арестували Иваньков. При ареста намерили у него фалшиви паспорти и шофьорски книжки, както и справка че е инвалид II група !! На 29 Април 1982 г. Народния съд в Люблински район на Москва го осъжда на цели 14 години затвор.

Използвайки обаче разпада на СССР, Япончик разгръща в края на 80-те години широка кампания за своето предсрочно освобождаване. Неговите адвокати го представят като невинна "жертва" на системата, лагерната администрация му дава блестяща характеристика, че се бил поправил и станал "нов" човек. За него се застъпили певци, артисти, музиканти, спортисти. Особено активни били Йосиф Кобзон, офталмолога Федоров, правозащитника Ковалев. Накрая техните усилия дали резултат - на 5 Ноември 1991 г. той е пуснат на свобода.
imageimageimageimage
image

Скоро Япончик решил да заживее зад океана. Заради това се оженил фиктивно за рускиня, гражданка на САЩ. При получаването на визата, той сменил рожденнaта си дата и скрил че е бил съден. С пристигането си в Америка Иваньков успял да изглади отношенията между кавказките и славянските банди от бившия СССР, преместили се в САЩ. Не лоши контакти с него създали и местните ха-мерикански бандити.

В САЩ Япончик започнал да се занимава не само с търговията на наркотици, но и с нефт, хазарт, драгоценни метали и ювелирство, антиквариат. И тук станал съдия - когато възниквали спорове между групировките, те често се обръщали към него да отсъди.

Но на 8 Юни 1995 г. го арестуват агенти на ФБР. Иваньков се опитал да вземе 3,5 милиона $ от вече американските бизнесмени Волов и Волошин, тясно свързани с "Чара-банк". Япончик се опитал да се представи като защитник на пенсионерите, завлечени от тази банка. Но номерът не минал. През 1997 г. американски съд го осъжда на 9 години и 7 месеца.

Накрая през 2000 г. прокуратурата на Москва, предявява обвинение към него за убийството на 2-ма турци. През Януари 1992 г. Иваньков и неговия приятел, също "вор в законе" Вячеслав Слива при скарване в турския ресторант "Фидан" на Рязанский проспект, прострелват 3-ма турски търговци. През Юли 2004 г. ха-мериканците предсрочно освобождават Иваньков, и по искане на Московската прокуратура го депортират в Русия.

Та дали тези изстрели по него, не са поръчани от турската мафия ? Защо, вместо да го убият с един изстрел в главата, килърите са го наранили така жестоко в корема, за да се мъчи по този ужасен начин ?!

А ето и самия разстрел на живо:

http://www.life.ru/video/10257

image
Лекотоварната "Газела" от която се е стреляло.
Горе вляво се вижда прорязания отвор за дулото.


image
След стрелбата килъра е захвърлил винтовката.
Вижда се дървения стелаж, на който е бил стъпил.





Тагове:   москва,   япончик,


Гласувай:
1



1. анонимен - Chi lo sa ?
31.07.2009 11:33
Кой знае - както казват италианците ?
цитирай
2. lambo - до Андрешко
31.07.2009 12:16
Както ми каза веднъж, един български събрат на Япончик:

"Винаги има по ..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3558913
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031