Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 13:45 - Един самотен глас, в защита на Ковачки
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 17186 Коментари: 20 Гласове:
4

Последна промяна: 09.05.2010 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 24 Септември 2009 г. СГС, по искане на комисията Кушлев, наложи обезпечение  върху имущество и акции на Олигарха Ковачки, за почти 144 млн. лева !!!

Никога досега Кривосъдната система на БГ не е пипала с такъв замах ! Нещо повече - срещу другите "назначени милионери" не само няма дела, но даже парла-МЕНТА им узакони един от най-големите грабежи - заменките. С които "родните" тлъсти шкембета, се настаниха в елитни парцели покрай Морския бряг и Планинските курорти, без да платят и стотинка. А пазарната стойност на тези 32 000 декара е над 15 млрд. лева. "Да ВИ е честито" - все едно им казаха деПУТатите.
Естествено, всеки средно интелигентен човек ще си зададе въпроса -
"ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА СА ПОГНАЛИ, САМО КОВАЧКИ ?"

Първото, което ти идва на ум е - някой иска да му вземе енергийната империя. И да стане новия Ковачки. Кой ли ще е той ? Явно че става дума не за малък, среден или голям играч. Става дума за много голям играч. А такива в БГ са само няколко души, почвайки разбира се с Доган, Черепа, Мирчо Циганина, Валентин Златев ... Но тази заплаха е перманентна в джунглата, наречена "капитализъм" и никой не е застрахован от нея. Има мераци към империите и на другите Олигарси, но BG "kapo_di_tuti_kapi" урежда своевременно тези проблеми. Иначе ще настъпи хаос и взаимно избиване. Значи "случая Ковачки" има друг генезис ...

Връщаме се тогава назад. Всички помним как някъде до средата на 2008 г. за Тричленката, нямаше по-добър бизнесмен в държавата от Ковачки. С помощта на Доган, Кобурга, Станишев той печелеше търг след търг, приватизация след приватизация. Така за кратко време почвайки, както се казва от нула, Империята му превзе по-голямата част от мините, ТЕЦ-овете, Топлофикациите в БГ, като и АтомЕнергоРемонт - Козлодуй, Общинска банка - София и т.н. Не са тайна и апетите му към Минералния курорт "Царска Баня" до Карлово и ВМЗ-Сопот. Абе - направо
"отличник". Но и той се отблагодари на Доган. Нова ТВ показа как на Евроизборите от 20 Май 2007 г. работниците му в Мини-Перник, бяха принуждавани да гласуват за ДПС, със заплахи и срещу някакви мизерни пари от 10-20 лева. Така Новия Самоковец подари на ДПС около 2 000 гласа, само там. Освен това, редовно "снасяше" в партийната каса на ДПС. Затова и бе наричан "личния бизнесмен на Доган". Заради него Доган подгони Румен Овчаров, който се противопостави срещу разширяването на Енергийната Империя Ковачки.

Но всеки брак по сметка, както знаем, не трае дълго. Само 2 месеца след Евро-Изборите, на 24 Юли 2007 г., Ковачки създава своя партия "Лидер". Няма вече да подарява гласовете на работниците си на ДПС, а те ще гласуват лично за работодателя си. След още 3 месеца, на 28 Октомври 2007 г., Ковачки участва за пръв път с "Лидер" на избори. И Ооо ужас - спечели над 100 000 гласа на местния вот.

Доган реши да го сплаши. Половин година след изборите, на 6 Април 2008 г.,
бе злодейски убит с 2 куршума в главата, изпълнителния директор на АтомЕнергоРемонт - Борислав Георгиев. Убийството остана неразкрито. След още половин година, На 14 Септември 2008 г. държавния (тоест на Доган) "Булгаргаз" спря синьото гориво, САМО за топлофикациите на Ковачки в Бургас, Плевен и Враца, заради някакви малки задължения. За останалите, които имаха по-големи задължения, горивото не бе спряно ! Това бяха първите предупреждения.

Но Ковачки не се вразуми. Успеха на местните избори, му даде крила да се заеме с влизане в Парламента и участие в голямата политика. Обаче неговите 100 000 гласа не бяха достатъчни за тази цел. Затова на 2 Ноември 2008 г. пред 5 000 делегати, в претъпканата зала 1 на НДК - Лидер, ВМРО и ЗНС създадоха
коалиция "Напред"  Тя стана единствената сила в страната, оглавявана от етнически българи - Ковачки, Каракачанов, Личев. Всички други партии са поделени между циганите и хазарите. Доган, Сидер, Иван Костов са със цигански произход, а Кобурга и Станишев са хазари. Подозрително мургава е и физиономията на Б.Б. Само РЗС се ръководи от каракачанина Я.Я.
image

Новата коалиция обяви открито своите планове и програми. А именно това бе голямата и грешка. Ключови моменти в програмата на "Напред" бяха:
- патриотизъм и консолидация
- спечелване третото място на парламентарните избори 2009 г.
(разбирай Доган аут от власта)
И сега внимавайте в картинката ...

- Решителни мерки срещу демографската катастрофа. Детски и помощи само до второ или до трето дете. Зависимост между задълженията и правата на родителите, при получаването на детски и помощи.

Ако се изпълнеше - горното означаваше моментален край за сладкия живот на циганите, върху гърба на белите данъкоплатци. Но най-страшното - STOP на ромската свръх-раждаемост.

Мешерето, Доган и Сорос веднага организираха мощен контра-удар:
- Само 10 дена след учредяването на "Напред", на 12 Ноември 2008 г.
Ковачки бе арестуван по предварително подготвени обвинения
- Бе му наложена рекордната дотогава гаранция от 300 000 лева
- От този момент Ковачки, който дотогава бе скъп и чест гост в кАНАЛ-1 и БТВ, повече кракът му не стъпи там
- Платените соц-агенции, които редовно даваха на "Напред" 5-6%, изведнъж свалиха на 1%
- По кАНАЛ-1 и БТВ спряха да излъчват клипа на "Напред"
- В парла-МЕНТА по искане на Доган, гласуваха праг от 8% за коалиции. В резултат на този праг "Напред" се разпадна на съставните си партии, за които прага е само 4%
- След като "Напред" падна в капана и се разцепи, прагът от 8%, свършил такава хубава работа, бе върнат отново на 4%
- На 25 Април 2009 г. бе запалена
фабриката му за гуми в с. Габер

Независимо от горното на Евроизборите 7 Юни 2009 г.
"Лидер" спечели 147 000 гласа. Само 3 000 гласа не и достигнаха за Евро-Депутат. Как го нагласиха не разбрах ! И точно тогава, в нощта на прес-конференциите, лукавият Доган направи т.н. "Меча услуга" на Ковачки. Коварното сигане похвали "Лидер" за резултата, замълча утвърдително на въпроса дали е прелял гласове към партията на бизнесмена, и обеща да им помага, като влезат във власта. Само можем да си представим, колко етнически българи, са се отказали да гласуват за "Лидер", след интервюто !

Веднага след тези благи думи обаче, медиите на Доган започнаха бясно оплюване на Ковачки, във връзка с делото срещу него. Кампанията достигна своя апогей с датата на Парламентарните избори. Бизнесменът бе принуден да не се кандидатира за депутат.

image
Разчитам на интелигентноста ви, при разбора на този "cartoon"
 
И накрая дойде искания и закономерен резултат - на Парламентарните избори 2009 г., "Лидер" получи 10 000 гласа по-малко спрямо Евро-Изборите, и  не можа да влезе в Парламента. Сега Доган просто го доубива и ще му вземе Енергийната империя. 

Спомняте си, че Илия Павлов бе убит само 1 година, след като чрез фирмата си "Минстрой" закупи през Март 2002 г. "Горубсо" - Златоград. А тази територия е крепоста на ДПС. Не може там да има друг работодател освен Падишаха. В резултат на Убийството, Доган стана собственик на по-голямата част от  "Мултигруп", вкл. и на "Минстрой" и "Горубсо".

После пък бе убит Емил Кюлев, и вестниците му "Монитор" и "Телеграф", които дотогава единствени пишеха за кражбите на ДПС, спряха да пишат. И станаха собственост на Догановата - Ирен Кръстева.

Сега чрез Ковачки, историята се потретва ...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не виждам нищо чудно, че тези които ...
26.09.2009 15:54
Не виждам нищо чудно ,че тези които го създадоха те и ще му видят сметката.Като реши ,че е голяма работа и няма да плаща вече е нормално да му се покаже кой кара влака.Значи му се подаряват разни мини и тецове с уговорката след това да си плаща.Докато си плащаше проблеми нямаше .Но той реши ,че всъщност не някой с разни схеми му е дал всичко ,а защото е гениален.Пак добре ,че още е жив, а създателите му не са го отстреляли .Но и за това не е късно.Иначе присъствах на едни преговори с италиански бизнесмени, които проведе по шорти и джапанки и преводачката се чудеше какво да превежда.Истинска мутра само ,че и някаква титла слага пред името си
цитирай
2. lambo - Аз не познавам лично Ковачки, но все пак ...
26.09.2009 15:58
За разлика от другите Олигарси, които до един са спортисти-ченгета, кичещи се с фалшиви дипломи, ЕДИНСТВЕН Ковачки от тях, има истинско висше техническо образование.

Завършил е квантова електроника в Ленинград
цитирай
3. chara - Завърши ЛИТМО
26.09.2009 18:34
Ленинградски институт по точна механика и оптика.
lambo, съгласна съм с това, което си написал.
Помниш ли едно интервю на Р.Овчаров, който в пряк текст каза - бизнесмените да си гледат бизнеса и към политиката дори и да си не помислят да посягат ...
Визираше Ковачки.
Всичко последващо ... обяснява думите на Овчаров.

цитирай
4. анонимен - Когато "купи " Брикел ...
26.09.2009 19:01
Когато "купи " Брикел фабриката дължеше на нашата фирма около 100 000 лв.Един ден ни бяха извикали всички ,които имаха вземания на преговори ,които протекоха така-Ковачки по шорти казва :така дължим ти 100 000 ,можем да ти платим 30 000 веднага и ти да подпишеш ,че дългът е уреден.Ако не искаш,ще чакаш.Който се съгласи да му платят 30 % взе някакви пари ,който не се съгласи още чака.По тази схема той после казваше ,че е погасил дълговете ,които е наследил.Иначе и аз имам техническо образование но не съм "енергиен император" ,купил всичко с кредити отпуснати незнайно как от една определена банка,която сега ще гризне дръвцето покрай него
цитирай
5. chara - Не я мислете банката!
26.09.2009 19:06
Парите са от ... друго място!
Видимостта и същността са различни неща!
цитирай
6. анонимен - А кой седи зад Ковачки?
26.09.2009 23:40
А кой седи/седеше зад Ковачки? Владимир Владимирович Путин не беше ли от Санкт-Петербург?

Дали Ковачки не е спазарен за отстъпки на Русия?
цитирай
7. lambo - Номер 6 - Твоят коментар дава нова посока за размисъл
26.09.2009 23:44
анонимен написа:
А кой седи/седеше зад Ковачки? Владимир Владимирович Путин не беше ли от Санкт-Петербург?

Дали Ковачки не е спазарен за отстъпки на Русия?


Но да не забравяме, че няма по-важно от раждаемоста. Заради запазването на ромската свръх-раждаемост, финансирана с парите на белите данъкоплатци, Мешерето, Доган и Сорос са готови да направят всякакви други отстъпки на Русия и който и да е било.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Нахалството на Ковачки няма граници,
27.09.2009 00:12
последното което бих направила е да плача за него, Доган беше само политическия му покровител, зад гърба му са руски капитали. Ковачки приватизира успешно много преди тричленката да дойде на власт, ВРЗ "Люлин", Атоменергоремонт, както и Топлофикация Бургас бяха продадени по времето на НДСВ. Печелеше на тези търгове, защото даваше най-високата цена, но парите бяха отпуснати кредити на свързани с него компании, оглавявани от момиченца на по 25 г., които участваха на тези търгове. Влезте в сайта на Агенцията за приватизация, там всичко е написано по дати, цени, имена на участвалите в търговете,спечелилите... подробности всякакви.
Процедурите са спазени, проформа всичко е точно, но това е само върха на айсберга. Защото проблема е в това-откъде идват парите, как се отпускат, гаранциите. Дали на някой простосмъртен ще се отпуснат такива кредити, както на подставените току що създадени фирми на Ковачки, водени от тези 25 г. госпожици.
Не плачи на чужди гробища.
цитирай
9. анонимен - Поздравления за оригиналната гледна точка
27.09.2009 10:12
Дори и да не отразява цялата истина, в нея има много обективност...

Тогава когато всички потриват злорадо ръце - 'Така му се пада на чорбаджията-изедник !'

Подобно на 'Мечата услуга' на Доган, тази реакция на общественото мнение също е умело режисирана !
цитирай
10. lambo - до номер 8 - "Късна пролет"
27.09.2009 12:28
Права си само за това, че Ковачки почна да печели търгове, още при правителството на Кобурга и Доган. Но ако си спомняш и тогава имаше двама министри от БСП - Калчев и Паскалев. Значи още тогава съществуваше Тричленката.

За другата ти теза, че парите на Ковачки, били мръсни руски пари. А парите на турците и евреите са чисти, така ли ?

Че бил надавал на търговете, докато другите се откажат. Амчи те това е истински търг. Ти какво искаш ? Да ги вземат без пари ли ?! Точно без пари, по време на Масовата и Разбойническо-Мениджърската приватизация бяха откраднати хиляди заводи и обекти. И какво ? Фалираха ги и изгониха работниците на улицата. А заводите нарязаха на скрап.

Ковачки за разлика от тях не е затворил нито един промишлен обект. Работи, развива ги, дава хляб на хората си. То и затова е зависта и злобата към него, от некадърниците, които на практика ликвидираха българската промишленост.

Помни ми думата, че ако попаднат в подобни две леви ръце, работещите сега звена на Ковачки, ще бъдат фалирани и затворени. Помни ми думата !
цитирай
11. анонимен - Истината
27.09.2009 13:58
Напълно е възмажно руските евреи да са се разбрали с българските да клъцнат Ковачки, защото е започнал да се прави на много самостоятелен и е започнал пробългарска политика.

Бизнесът и финансите в Русия са тотално доминирани от олигарси като Фридман, Абрамович, Векселберг, Давидович, Махмудов, Лужков-Кац, Хан и техни съплеменници.

Кметът на Москва Лужков-Кац и бившият премиер на Израел Ехуд Олмерт
http://zarubezhom.com/Images/Olmert_Iehuda _i_ Yuriy_Luzhkov-bratya.jpg

http://uznaipravdu.ru/forum/
http://zarubezhom.com
http://krevetka-flo.livejournal.com/
цитирай
12. lambo - до номер 11
27.09.2009 14:13
Прибави към изписаните от теб "руски" юдо-хазари и имената на Барух Елцин, Черномирдин, Березовски, Гусински, Дерипаска, Ходорковски, Смоленски, Немцов, Чубайс, Уринсон, Лившиц, Ясин, Малкин, Кириенко, Примаков, Путин и т.н.

Нито един руснак-гой не е допуснат в този кръг.
И при нас нито един българин-гой, не е допуснат до власта.
Виждате какво правят с Ковачки, заради опита му да влезе в парла-МЕНТА.
цитирай
13. kasnaprolet9999 - Ковачки е умен мъж,
27.09.2009 19:24
неговите заводи работят защото той цени професионалистите и не ги гони по партийни причини. Не говоря че другите пари са чисти, просто и неговите, като много други не са, това е. Разбира се, че е по-честно да се наддава и да се печели, ама когато всичко се плаща с кредити и все от едни и същи банки, без яснота за начина на тяхното отпускане, то нещата не са читави. Ако трябва да избирам между Васко черепа и Ковачки, то не се съмнявай, че ще избера Ковачки-най интелигентния играч на нашия мръсен пазар, ха ха ..чудесен избор имам. От време на време си задавам едни много интересни въпроси, дали в случайна катастрофа умря първият директор на Атоменергоремонт след неговата приватизация от Ковачки, а вторият, разбраха ли кой го уби, какво изобщо става?
цитирай
14. vmitkov - Само едно не ми е ясно.
28.09.2009 11:10
От какъв зор евреи, ционисти, комунисти (и каквито други ви харесат) ще искат циганите да се размножават, а да намалява бялата раса.

Нека си представим следната хипотетична ситуация: на Земята има само цигани, негри и жълти, евентуално. Тогава възниква основният въпрос "Кой ще твори и създава нови неща, които да носят печалби на евреи, ционисти и другите като тях, които управляват?"

Нещо не виждам логиката и причините за следване на такава политика. Дори и целта да е намаляване на населението на Земята, пак ще са нужни бели хора, защото те са творците. Което пък означава, че намаляването на населението би трябвало да се извършва пропорционално тъй, че да се запазят всички раси.

А че в България всички управници действат избирателно според желанията си, това се вижда лесно от мислещите хора.
цитирай
15. lambo - до В. Митков
28.09.2009 11:24
"От какъв зор" евреите искат да унищожат бялата християнска раса, е повече от ясно.
Ние сме по-интелигентни и по-красиви от тях. Поради тези си генетични качества естествено оспорваме световното господство на "богоизбраните"

Докато мръсните, необразовани и грозни цигани, са далеече по-удобни за юдеите да ги държат под контрол.

Така мислят самоназначилите се "богоизбрани". Но аз мисля друго. Циганите са далееече по-адаптивни, хитри и лукави, и от най-развинтеното въобръжение. И според мен, евреите най-после ще си намерят "майстора", в лицето на "простите" джипсита

ЕДИН ПРИМЕР :
С изказването си в Кочан, че парите в държавата ги разпределя ЛИЧНО той, а не Станишев и Кобурга, лукавото сигане Доган какво направи ?
Ами пренасочи стотици хиляди гласове на етнически българи, от БСП и НДСВ (партии ръководени от евреи), към ГЕРБ, Атака и Синята коалиция (партии ръководени от цигани)
В резултат едната юдейска партия - БСП, е аут от власта, а другата - НДСВ, е аут и от Парламента.

По този начин в 41-то НС, 4-те партии, ръководени от цигани - ГЕРБ, ДПС, Атака и Синята коалиция, имат 189 депутата, далеч над квалифицираното мнозинство от 161 гласа.
- Затова и остана прага в БРУТО, срещу получаването на детски, чрез който са спрени мизерните 35 лв. на 540 000 бели дечица
- Затова и останаха тройните детски от 102 лв. на циганките, които се плащат от белите данъкоплатци
- Затова ще вдигат пенсионната възраст на работещите бели до 70 години, за да умрат преди пенсия

Същото бе и положението в 38-то НС - (1997-2001 г.) Тогава трите партии ОДС (СДС +), ДЛ (БСП +) и ОНС (ДПС +), ръководени от циганите И.Костов, Г.Седефчов и Метко Исмаил (Доган) имаха пак квалифицирано мнозинство от 214 депутата.


цитирай
16. анонимен - tajna
28.09.2009 14:41
zasto taka i dokoga
цитирай
17. анонимен - interesni teorii
28.09.2009 19:13
nqkoi bi li mi kazal kak za 10 se trupat 140 milioni/mislq ,4e sa okolo tolkowa/.Kowa4ki ne pla6ta6e na miniorite samo za da glasuwat za nego, za6toto gladat e nai-welikata sila.Kakwo 6te kajete za tozi , koito misli za belite.Ina4e i az kato kmet na edno malko grad4e gledam da sma4kam ciganite, ama ne moga , 6toto ob6tinskata mi kmetica gi pazi.No towa e druga tema......
цитирай
18. анонимен - до kasnaprolet9999
28.09.2009 20:37
Няма Първи и Втори директор. Иво беше зам. изпълнителен директор от покупката до катастрофата. Катастрофата беше случайна - един идиот кара със 160 /винаги/, друг идиот кара насреща със още толкова, единия решава да изпревари и ... За 1 секунда двете коли се приближават с 90 м!!!
Виж, за Бобчо, там също е ясно. Някой каза на шефа му да внимава в картинката. Сега ако се оттърве, ще гръмнат още един-двама и ще се разберат.
цитирай
19. анонимен - княз Мишкин
28.09.2009 20:38
""От какъв зор" евреите искат да унищожат бялата християнска раса, е повече от ясно.
Ние сме по-интелигентни и по-красиви от тях. Поради тези си генетични качества естествено оспорваме световното господство на "богоизбраните"."
Да, ама не! Пука им на юдеите за красотата и интелигентността ни!
Момчета и момичета, основната цел на "богоизбраните" не са просто гоите, а най-вече православните християни - българи, руснаци, сърби, гърци и т. н. . Те продължават да си чакат "месията" и то съвсем сериозно. Няма по-фанатично религиозна нация от юдейската. А понеже циганите, жълтите, черните и най-вече арабите по правило не са православни християни, те са на първо време оръдие за унищожаване на белите православни, а после ще дойде и техният ред. Ама като си прави човек сметките и тънките комбинации, трябва да има едно наум, дали не си ги прави без кръчмаря.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - анонимен 18
30.09.2009 00:15
При самата покупка беше изп.директор на Атоменергоремонт, бог да го прости, беше свестен човек и му бе трудно с Ковачки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3570161
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930