Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 11:56 - Очаквана победа, при неочаквана активност
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 4228 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 28.12.2009 12:27


"Победата" на ГЕРБ и помощниците и Атака, СДС и ДСБ в София вчера, бе помрачена само от един досаден факт ...
 
image
Рекордно малко избиратели отидоха до урните. И то в късната есен - когато знаем, че гъбките вече са спрели да растат. И без друго су-у-ума ти народ, се спомина от долната хубавица ...

image

Значи требе да се измисли някакво друго удобно обяснение. Измислени бяха даже две такива ...
- "умората" от трети вече избори за няколко месеца
- липсата на тръпка, при един предизвестен резултат
Как не се сетиха за резонното обяснение - гражданите са толкова доволни от Управлението, че не се налага да ГО променят с гласуването си.
Нещо подобно намекна и самият Борисов :
"Можехме просто да си назначим Фандъкова и да не хабим пари за избори"

image

Но да се обърнем към самите резултати. Фандъкова спечели 66% от гласовете, но при едва 23% активност. Това означава че ГЕРБ получава САМО 15% от гласовете на Софиянци !!! Що ли тъй ?!

Не е нужно да си много наблюдателен, за да видиш, и то от раз, че правителството на ГЕРБ стоварва цялата тежест от кризата само на един единствен гръб - гърба на т.н. "средна класа". Става въпрос за тези редови етнически българи - работници, служители, пенсионери по трудов стаж, земеделци, животновъди, занаятчии, дребни и средни фирми, които плащат всичките данъци и осигуровки на държавата. За тях са новите държавни данъци и такси, новите цени на тока и водата, новите данък сгради и такса смет, новите осигурителни прагове, вдигането на данък "здраве" и т.н. За тях са и спрените детски, поради расисткия праг в БРУТО, чрез който 540 000 бели дечица не получават детски.

Та като стана въпрос за този Праг. Влязох в сайта на Георги Кадиев, единствената реална алтернатива на ГЕРБ в София. В този сайт горния сладурчо, прилежно като ученичка, отговаряше на всички въпроси на посетителите. Особено подробен бе в обясненията как ще се справи с бездомните песове, както знаем най-живототрептящия проблем в Столицата. Та ... предложих му да използва в Кампанията си този коз, а именно оставянето в сила на подоходния праг от ГЕРБ. Защото основната част от семействата със спрени детски живеят именно в София. Става въпрос за потенциален електорат със 6-цифрено число. Но червенобузестото дребосъче Кадиев не само не ми отговори, но и изтри веднага въпроса ми. Нищо не става от този пъзльо..
image

Да се върнем към "the main stream". Кои "соушъл" групи старателно заобикалят с анти-кризисните си мерки Дянков-Борисов ? Ами разбира се вечните "трайно-безработни, социално-слаби" мургави паразити и вече безцветните "олигарси"

+ на олигарсите им узакониха заменките, най-големия грабеж в Историята, и им оставиха плоския данък от само 10%
+ а на циганите оставиха всички видове майчинства, детски, социални, целеви, еднократни, енергийни и хранителни помощи. И помнете какво ви казвам. Независимо от кризата, от Новата година тези помощи ще бъдат увеличени.

Дано да съм лош пророк, както се казва ...



Тагове:   кадиев,   Фандъкова,


Гласувай:
0



1. анонимен - За ГЕРБ, като бройка, гласуваха
16.11.2009 12:13
ИСТИНСКИТЕ ОСТАНАЛИ СОФИЯНЦИ КОРЕНЯЦИ.

Който не вярва, нека ме обори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3569524
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930