Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 13:16 - От Референдума, ще спечели само Доган
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 11493 Коментари: 16 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2009 15:53


Какво цели "неочакваната" инициатива на Сидер, подкрепена от Борисов, да се проведе национален референдум за новините по БНТ на турски език ?

Ще кажете - това е логична стъпка на "националистите" от Атака, в защита на държавния суверинитет. На пръв поглед точно така изглежда. Но само на пръв поглед ... Защото тази идея не идва от Сидер, а от Доган, колкото и абсурдно да е това, за не-мислещите, първично-импулсивни българи. Ще поясня ...

В момента за първи път от началото на Прехода Доган и ДПС са в пълна изолация. Това се видя и на VII-я конгрес на ДПС, където освен Станишев, не отиде НИКОЙ друг български или европейски политик. За първи път Доган не е "балансьор" - тоест рекетьор, който сяда по турски по средата между БСП и СДС, както бе в началото на Прехода, или между НДСВ и Обединената опозиция (СДС-БСП-НИЕ) - както бе в 39-то НС, или между БСП и НДСВ в Тричленката, която управляваше до изборите тази 2009 г.

Защото като седне по турски по средата между двата лагера, "балансьора" Доган винаги има един и същи въпрос :
"Я ДА ВИДИМ СЕГА, КОЙ К"ВО ДАВА, ЗА ДА ГО ПОДКРЕПЯ ?"
Този начин на рекет продължава вече 20 години и през това време цигането Метко не е измислил нищо друго. Не поради липса на въображение, а защото не се е налагало.

Сега с референдума на Сидер, на практика отново поставят Доган в тази любима за него позиция. Пред Метко се отваря ОГРОМНО ПОЛЕ  за дейност.

1) Най-напред той ще иде при Станишев и срещу някакви обещания за местните избори, ще получи съгласието му социалистите да не участват в Референдума
2) След това ще отиде при Мешерето, и срещу обещания за още помощи и детски, както и включването на цигански език в предаванията, ще получи и циганските гласове
3) След това ще поръча на МИТ (Турското разузнаване) да подсигури поне 100 000 изборни туристи
4) Накрая ще мобилизира 600 000 твърди гласове на ДПС, които гласуват под строй. И на които ще втълпи, че започва нов възродителен процес, и само той е техния закрилник.

Като имаме предвид умората на българите от изминалите 2 избора, тяхното традиционно масово неучастие, както и разочарованието им от ГЕРБ ... каква ще бъде активноста им на Референдума ? На кметските избори в София активноста бе само 23 %. А според Закона за референдумите, за да се зачете резултата, активноста трябва да е по-висока от тази на последните избори. В случая се иска тя да е над 60,20 %. Ще се постигне ли тази цифра ?  Мнооого се съмнявам. Тоест ... 
РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ БЪДЕ СПЕЧЕЛЕН от ДОГАН

И това ще бъде началото на края на ГЕРБ. Това е основната цел на двойката Доган-Сидер. Борисов или не е с ума си да се върже на тази провокация, или е под контрол.

Новините на турски не бяха въведени с референдум, че да бъдат отменяни с референдум. Историята започна, когато през Февруари 1999 г., 38-то НС гласува т.н. "
Рамкова конвенция за защита на националните малцинства". Именно в тази Конвенция, член 9, е записано задължението на България, да осигури предавания на малцинствени езици. След това с новия ЗРТ (Закон за Радио и Телевизия) нещата бяха финализирани и от 1999 г. имаме предване на Турски език.

Въпреки че България не бе длъжна да приема тази Конвенция, тя бе гласувана от депутатите на СДС - начело с етническия циганин Иван Костов, от депутатите на ДПС - начело с етническия циганин Ахмед Доган, и от няколко десетки депутати на БСП - начело с етническия циганин Георги Седефчев, тогава Председател на Червената партия. Особено гласовит в пленарната зала, на всяка цена да се приеме Конвенцията, бе именно Иван Костов - който сега без никакъв срам също подкрепя Референдума. Значи най-напред правим белята, после пък ще я поправяме ! Работа да се върши, така ли другарю Циганин Костов ?!

Новините на турски трябва да се спрат така, както бяха въведени - без Референдум.
Те погазват член 3 на Конституцията, който е ясен и императивен по този въпрос :
"Официалният език в републиката е българският."

Референдуми трябва да има, но по други въпроси. Ето примерен референдум :

" Съгласни ли сте с парите от вашите данъци, да се плащат майчинства, детски и социални помощи на граждани, които отказват да учат, да работят, да плащат данъци ? 
И които  цял живот лентяйстват, мамят, крадат, грабят, изнасилват и убиват.

+ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН,  ( НЕ СЪМ СЪГЛАСНА )
+ СЪГЛАСЕН СЪМ,   ( СЪГЛАСНА СЪМ )

Заградете с кръгче, кръстчето пред един от двата отговора.
Благодарим ви, че участвахте в Референдума "



Тагове:   Доган,   референдум,


Гласувай:
1



1. анонимен - това е като шах мат
16.12.2009 18:07
много логично! а и поголемите етажи с яки стратези, хитреци, та нищо чудно и туй да стане
цитирай
2. анонимен - Lambo, извинявай, ама туй си го п...
16.12.2009 20:23
Lambo,извинявай,ама туй си го писал с ху.я си!!
цитирай
3. анонимен - aide pak!?!!
16.12.2009 21:32
ей тоя човек няма спирка хахаха голям рев,голямо нещо за някакви си 35 кирливи лева на месец,дето не стигат и г**а да си избарше човек с тях!спри се някаде има къде по-важни неща от твойре жалвания за тия 35 лв!засра ми се!ти от тях ли живееш....?!?!?!
цитирай
4. vmitkov - Анонимните,
16.12.2009 22:54
Като смятате 35 лв. за нищо пари (а те са много повече, защото трябва да добавите неплащането на ток, вода, такса смет и т.н. от циганите), защо не ми ги изпращате в банковата ми сметка? Щом сте толкова ербап, регистрирайте се във форума и ми се обадете с едно лично съобщение, пък аз ще ви изпратя банковата си сметка да ми превеждате всеки месец по 35 лв.
цитирай
5. lambo - За циганите не са 35 лв. умници
16.12.2009 23:46
Всяка малолетна "Кортеза" още с първото си дете започва да получава 137,15 лв. на месец, а не 35 лв. като част от българките. По какви закони, членове и алинеи и се полагат тези 137 лв. няма да ви обеснявам сега, щото много трудно схващате.

Отделно са еднократната, енергийната и хранителните помощи, безплатните ток и вода, неплащането на данък-сгради и такса-смет, както и допълнителните 20 лв. месечно, които Евро-Рома плаща на всяко циганче. Нямат изброяване техните пари.

А на нашите българки се полагат едни жалки 35 лв., но и тях не ги дават.

А колкото до Референдума, когато го спечелите елате да ми се похвалите. За да бъде зачетен той трябва да мине по активност, резултата от Парламентарните избори. Тоест трябва да има над 60% активност. Видяхте на изборите в София каква бе активноста - 23 %. И тогава Доган заслужено ще отпразнува победа, над нас българите.

По-добре да ви питам друго - да не би и вие да сте от ония ебаните, дето Сидер ви закачи по 150 000 евро поръчителство на гъзъ ?
цитирай
6. анонимен - ?!?!
17.12.2009 13:36
не ти ли писна да лаеш за тия пари?такава ни е държавата,ако си мислиш,че ще промениш нещо жестоко се лъжеш!!!циганите са повече българи от българите и това никога няма да се промени.стига си гледал в чуждата паница-кой колко взима халал да са му.ти какво искаш?
цитирай
7. анонимен - Аз ще ти кажа какво искам
17.12.2009 15:26
Това не е чуждата паница, това са парите на хората, които се трудят, нашите пари. Да такава е държавата, защото сред българското население доминира група нихилисти и безбожници, които не вдигат поглед от своята копанка и 5 пари не дават за околните. Поне като не правите нищо, не пречете и не критикувайте, хората които си губят от личното време, за да ви обърнат внимание по редица наболели въпроси!!!
цитирай
8. анонимен - Депутатите увеличиха глобите за неизплатени здравни осигуровки
17.12.2009 16:54
Депутатите увеличиха глобите за неизплатени здравни осигуровки

Здравната каса ще плаща лихви на изпълнителите на медицинска помощ в случаите, когато им е наложила финансова санкция и трябва да възстанови сумата. Това решиха депутатите при гласуване на второ четене на промените в Закона за здравното осигуряване, предаде репортер на Агенция „Фокус”. При отмяна на санкцията от съда, директорът на РЗОК е длъжен в три дневен срок да извърши плащането на медицинската помощ, за която е наложена санкция.
Депутатите увеличиха драстично и глобите за неизплатени здравни осигуровки. Така длъжностно лице на работодател или работодател, който не заплаща вноските за осигуряване на лица, за които е длъжен да плати, ще се наказва с глоба в размер от 2 000 до 4 000 лв. (сега глобата е от 1000 до 2000 лв.) за физическите лица или имуществена санкция за едноличните търговци и юридическите лица в размер от 4 000 да 8 000 лв. За повторно нарушение глобата е от 4 000 до 8000 лв., а имуществената санкция е от 10 000 до 15 000 лв.”. В сега действащите текстове тази глоба е от 2000 до 4000 лв.
Самоосигуряващо се лице, което не плаща дължимите осигурителни вноски за срок, по-дълъг от три месеца ще се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., а за повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв. при сума от 50 до 100 лв. досега. Лице, което не изпълни задължението си за подаване на декларация за здравно осигуряване ще се наказва с глоба от 500 до 1 000 лв., а за повторно нарушение - с глоба от 1 000 до 3 000 лв.”
Длъжностно лице на работодател или работодател, който не предостави информация, дължима по този закон, или дава невярна информация за осигурителните си отношения с НЗОК, ще се наказва с глоба от 500 до 1000 лв. за физическите лица, с имуществена санкция от 500-1000 лв. за едноличните търговци и със имуществена санкция от 2000 – 4000 лв. за юридическите лица
За повторно и за всяко следващо нарушение глобата е 2000 лв. а имуществената санкция е 2000 лв. за едноличните търговци и 8 000 лв. за юридическите лица.
http://www.focus-news.net/?id=n1317293
цитирай
9. анонимен - До Ламбо
17.12.2009 19:57
Ламбо, покланям се пред смелостта ти да пишеш за проблемите на хората. Разбира се ние нямаме гражданско общество, и все ще се намерят жалки ибрикчии който да те критикуват. Живея от 8 години в Холандия. Прекалената им толерантност доведе до това, вечерно време почти да не можеш да видиш бял човек. Холандците са много наплашени от мароканците. На мои въпроси какво очакват в бъдеще, някой отговарят че след 10-тина години ще има гражданска война. Проблемите с мюсулманите са много сериозни тук, но правителсвото не взема никакви мерки. Мисълта ми дотук беше че май наистина се цели ислямизиране на Европа. И една поправка, ако позволиш. Първанов не е циганин, той и жена му са помаци. Казвам го защото навремето ги бяха изселили в село Костанденец, до град Цар Калоян, тях и други помаци. Не знам по каква причина. После ги върнаха обратно. Баба ми живее там и се е запознала тогава. Ама кой да знае че ще го направят президент. Всичко най-хубаво Ви желая.
цитирай
10. lambo - до номер 9
18.12.2009 15:44
Изкарах една година администратор в един хотел в Карлово. Английския ми е много слаб, но все пак. Три вечери си бъбрехме с един англичанин. За разни неща. По средата на втората вечер, той сам смени темата и ми каза че над 70%, от родените деца в Лондон вече не са англичанчета. Главно бенгали от Бангла Деш, Пакистанци и други мюсюлманчета. Особено страшно било в Брадфорд, милионен град в Северна Англия. Там почти цялото население вече били пакистанци.

Той каза че тези пришълци, използвайки различни документи за самоличност, теглели детски и социални помощи от няколко общини едновременно. Накрая заключи:

"Навсякъде по света бялата раса е в опасност, да бъде унищожена"

Иначе и аз съм чел някъде, лично Седефчо да казва че са от Давидково - Родопите. Но по майчина линия. А баща му Седефчо е бил пришелец от Албания.
Моля те, провери кога, как и защо са били изселени до Цар Калоян и ми прати достоверни данни. Много те моля, зашото всичко за произхода му е изтрито в Мрежата.

А за Зорка знам че е от Якоруда. Там 90% са помаци. Но излязоха статийки, че родът и е християнски, а не помашки. Тук в БГ се говори, че тя ще го напуска, защото Гошето няма време да си затвори дюкеня.

Много поздрави на Холандия ...
цитирай
11. haralanov - Спокойно!
19.12.2009 14:48
Референдум няма да има!Пушилката е свързана с Кризата и с напрежението,което вече се усеща!Като едното няма нищо ще я обатачат,а едно референдумче е предлог за отвличане на внимание!
цитирай
12. анонимен - До Ламбо
19.12.2009 16:18
Добре Ламбо, ще направя каквото мога. Но най-рано това може да стане Февруари. Тогава ще се прибирам за малко и ще прескоча да я видя. Продължавай да пишеш. Успех.
цитирай
13. lambo - до номер 12
19.12.2009 18:55
Ще чакам. Събери най-подробни и верни сведения. Например :

- дали са от Давидково, или друго село в Родопите
- каква религия изповядват и какви са били мюсюлманските им имена, преди това
- заради какви "заслуги" са били интернирани в СИ България, както и периода (от кога до кога)
- с какво са се занимавали през този период - какво са работили
- какво си спомнят местните хора за тях и т.н.

Можеш да ми ги пратиш на блога или по друг начин
цитирай
14. crusader - Християнски привет,приятелю!
19.12.2009 21:55
Покланям се пред родолюбието ти и чувството за справедливост!
Да,наистина,планът за ислямизиране(маймунизиране)на Европа не е от вчера.
Всички знаем КОЙ го измисли и кой вече 2000 години се бори срещу Християнството и бялата раса.
В Германия турците са вече над 5 милиона(а може би и повече) и с огромни права,но все още не са получили правото да гледат новини на турски по немските телевизии.

Бъди здрав!

Кръстоносец
цитирай
15. анонимен - novini na turski
21.12.2009 11:12
Kakvo se mu4ete da dokazvate s nepriznavaneto na 4ove6kite prava,4e Bulgariq e ot tretiq svqt li,nqma smisal,nie go znaem
цитирай
16. анонимен - Честито Рождество Христово!
25.12.2009 23:56
Бъди здрав,приятелю!
Ето ти нещо интересно,което открих току що:

http://kalinrumenov.bloginar.net/2008/09/16/%d0%bc%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%86%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b4%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%ba%d0%b8/

С поздрав
Schellenberg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3558779
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031