Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 15:22 - НЯКОИ АСПЕКТИ ОТ СКАНДАЛА КТБ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 10613 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАСТРАШЕН ЛИ Е ЖИВОТЪТ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ?

Събитията около КТБ се разглеждат твърде едностранчиво. Спори се, основно, дали да се отвори банката, или да се обяви в несъстоятелност. Безспорно, това е много важно, но има и други аспекти в този грандиозен скандал.

Според предпочитанията си или допълнителното „стимулиране”, медиите вземат една или друга страна. Така лесно се разкрива кой за кого работи. Така се създава вярна картина за съществуващите ДОПГ /според израза на Ивайло Зартов/. ДОПГ е съкращение на  „Държавна организирана престъпна група”. Именно тази група иска смъртта на Цветан Василев. Отнася се за много неща. Като се започне от дирижираните „търгове”, спечелени от КТБ и се стигне до огромните безлихвени заеми, дадени на определени лица и групи. Не бива да сепропуска и желязната ръка на Кремъл, която има много силни позиции не само в политиката, но и в КТБ и други банкови институции. Разбира се, ДАНС и прокуратурата изобщо няма да си направят труда да проверят и проследят този външен натиск, защото и те са част от ДОПГ.

Има още много аспекти на случая, но сега ще се заема с един от тях.

Отнася се за живота на Цветан Василев.

Всеки средноинтелигентен българин /макар и твърде малобройна група/ знае как се работеше у нас след 9-ти септември от страна на службите и политическата върхушка. Тя се ръководеше от максимата на Йосиф Джугашвили-Сталин. Същият този криминален престъпник на младини, когато се е наричал „Коба” На него принадлежат думите”Има човек-има проблем.! Няма човек-няма проблем!”. След 1989 г. нищо не се променило в мисленето и действията на ДОПГ-България. Затова и животът на Василев виси на косъм. Но ДОПГ, на която беше член и самият той, знае, че той не е вчерашен и се е застраховал с достатъчно сериозен архив от досиета и банкови операции и ги е укрил така, че ако го очистят преди да са намерили архива, ще стане страшно. Затова и шикалкавят с времето, за да ги открият. Всъщност, ДОПГ се страхува от този архив точно толкова, колкото и самият Цветан Василев. В това число трябва да прибавим и Кремъл, който знае колко руски пари са се изпрали чрез КТБ, както и финансирането на контрабанда с руско оръжие. А има ли смисъл да обяснявам как действат катилите на Кремъл?

Убеден съм, че опити за пазарлък между ДОПГ и Всилев е имало и, вероятно, продължават и сега. Но явно не са намерили архивите, защото отново искат да удължат срока за уж „проверката” на банката. При всички случаи, поне няколко виенски медииразполагат с цялата или част от информацията. При всички случаи флашки имат и английски, немски, американски, френски и швейцарски медии. Това прави операцията по разкриването и отнемането на тази информация изключително трудна и дори невъзможна мисия.

В кратката си среща с българските медии в Белград той каза две знакови неща.Първото беше, че е „предаден от всички”. Това означава само едно. Че той е свит в ъгъла и ще се брани докрай. Второто нещо, което каза е, че „се чувства застрашен”. Тези две реплики означават, че той няма много територия и много време за отбранителни действия. Според развитието на скандала и нервите на двете страни е нормално да се очаква избухването на още по-грандиозен скандал до края на годината. През това време ще се правят опити за създаване на квазискандал, за да се прикрие този, както и да се използват няколко по-малки бушона да изгорят, за да се отърве ДОПГ-то от слабите си звена.

Не чакайте бърза развръзка.

Тя е невъзможна





Гласувай:
6



1. bojinkata - Добър анализ!!!
18.09.2014 23:20
Добър анализ!!!
цитирай
2. apostapostoloff - Развръзка до изборите
22.09.2014 17:56
няма и не може да има!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733665
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031