Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 12:21 - Защо ДПС е против задължителното гласуване
Автор: lambo Категория: Политика   
Прочетен: 5879 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.01.2016 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
3 Юли 2015 г. > Блиц > " Хората на Местан не приемат въвеждането на задължителното гласуване "

В районите под контрол на ДПС обаче, гласуването отдааавна е задължително.
И то задължително само за ДПС, за никоя друга партия


   На президентските избори 2006 г., бях застъпник на Сидеров, в една Карловска секция. В секцията бяха записани цигани и турци от близката улица "Гълъбец" и района около нея. Познавам ги лично всичките, тъй като на тази улица съм живял 6 години.
   Докъм 11 часа НИКОЙ от тях, НЕ дойде да гласува. Според мен така перфектния и безмилостен силов рекетьор и изнудвач Ахмед Доган е уплашил БСП и Първанов, че могат да загубят от Сидеров. Но към 11 часа електората на ДПС започна масово, като подгонени с камшик, да идват в секцията. Значи БСП и Първанов са дали, нещо много важно на Доган. Какво е то, мога само да гадая. Но е нещо много голямо ...
   Най-накрая докараха и Алишът. Алишът бе от онези цигани, дето се пишат "чисти турци". Той бе толкова болен, че всички знаехме > няма да изкара много. Алишът го докараха с кола, двама души го държаха за ръцете, защото той едва вървеше. Цялото му лице бе в капки пот, а очите му гледаха с такава болка и омраза, че бе ясно > докаран е насила, и то с голям зор. Но какво да прави човека ?! ДПС-то му уреди инвалидната пенсия, а на майка му уредиха с фалшиви документи трудова пенсия, че уж е работила в Консервната фабрика. Алишът гласува " С ОТВРАЩЕНИЕ ", както веднъж се изрази някакъв седесар. Не мина много и той почина.


   На хитреца Доган му е пределно ясно, че въвеждането на задължителното гласуване, ще намали относителната тежест и брой депутати на ДПС. Че на кой не му е ясно това ?!

   Друг е въпроса, че задължителното гласуване трябва да се напълни с плът и кръв. И по този начин, действително да заработи. Ето някои прости мерки в тази посока :


1) Изборите да бъдат задължително в делничен ден, и този делничен ден да е СРЯДА.
2) Който гласува, деня за избори да му се счита за ДОПЪЛНИТЕЛЕН платен годишен отпуск. А който не отиде до урните, с този ден да му се НАМАЛИ годишния отпуск.
3) Не-гласувалите НЕ МОГАТ да кандидатстват за никакво работно място и позиция в държавния сектор.
4) На всеки пуснал бюлетина по 50 лв. ВАУЧЕР. Никакви пари в брой. С ваучера да може да се плаща само ток и вода, и нищо друго.

   Горните 4 промени, както и някои други
( например премахването на тъмните стаички,
премахването на знака "чавка",
изключването на неграмотните и мъртвите души от изб. списъци,
създаването на районни преброителни центрове,
дистанционно видеонаблюдение и задължително присъствие на 3-ма независими наблюдатели във всяка секция в районите на ДПС и т.н. )
,
могат да се въведат и без промяна на член 42(1) от Конституцията ...


 
 Господи, защо ви пиша за неща, които прекрасно разбирате, но се правите на ударени ! И то във ваша вреда ! Защото оставането на сегашното положение, е в полза на една единствена партия > ДПС.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lambo
Категория: Политика
Прочетен: 3569634
Постинги: 217
Коментари: 2709
Гласове: 4524
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930