Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2021 20:26 - Голямото Нулиране Идва За Валутата
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.03.2021 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Голямото Нулиране Идва За Валутата

image
HAF
3 Март 2021 Г.


 от Стефан Глисън

Докато Голямото нулиране преминава от глобалистически мозъчни тръстове и милиардери на технологии към съюзни медийни елити, правителства, училища и корпорации Woke, какво ще бъде „нулирано“ след това?

image

Илюстрация: Сара Грило / Аксиос

 

Поддръжниците на всеобхватния дневен ред на Световния икономически форум наблюдават ГОЛЕМИ промени в глобалната парична система.

Плановете, които някога биха могли да бъдат отхвърлени като чиста спекулация или теория на конспирацията , сега са открито прокарвани от хора, които заемат най-високите нива на власт.

 

Икономическите политики на президента Джо Байдън бяха присадени директно от езика „ изграждане на по-добро “ на авторите на Великата нулировка .

Програмата на Байдън за икономиката сега се ръководи от министъра на финансите Джанет Йелън. Бившият председател на Федералния резерв прояви особен интерес към премахването на криптовалутите и разширяването на обхвата на Международния валутен фонд (МВФ) - който в крайна сметка може да бъде емитент на нова глобална цифрова валута.

Bitcoin е покачването на $ 1 трилион пазарна стойност (това е, тъй като се отдръпна малко) подразни централни банкери и правителствени служители.

Макар че те отдавна се оплакват, че криптовалутите вероятно са основно средство за измами и други незаконни транзакции, длъжностните лица сега фокусират гнева си върху използването на енергия от криптокопането.

Тъй като Great Reset предписва преход към „устойчива“ икономика, всичко, свързано с потреблението на ресурси, сега може да бъде атакувано.

Йелън се подиграваше с Биткойн като „изключително неефективен начин за провеждане на транзакции“, тъй като „количеството енергия, консумирано при обработката на тези транзакции, е зашеметяващо“.

 

Доклад, току-що публикуван в понеделник от Citi („ Биткойн: В точката на връх “), доказва, че биткойнът може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия в рамките на седем години . Това предполага, че правителствата няма да действат заедно, за да забранят или кооптират технологията, за да гарантират, че поддържат монополи със „законно платежно средство“.

По принцип Йелен и нейните кохорти за глобално централно планиране подкрепят дигитализацията на парите . Всъщност те са ентусиазирани от перспективите за замяна на циркулиращите хартиени пари с цифрови жетони .

Те просто искат да се уверят, че тези цифри се издават и контролират от правителствата и централните банки.

Прочетете още: Идва нов световен паричен ред

„Нов План За Инфлация В Световен Мащаб“

Миналият четвъртък Йелен заяви пред Г-20, че САЩ ще подкрепят нова емисия на международния резервен актив на МВФ, известен като Специално право на тираж (СПТ).

Ходът, който обръща противопоставянето на администрацията на Тръмп, ще насочи ликвидността към бедните страни, които се борят сами да се възстановят от спада на коронавируса.

СПТ са издадени за последно през 2009 г., отчасти за справяне с опасенията за ликвидността, отчасти за създаване на прецедент за нещо по-голямо по пътя.

През 2011 г. МВФ издаде първия си план за замяна на щатския долар като световна резервна валута с глобален режим на СПТ.

А през 2016 г. МВФ добави китайския юан към кошницата на СПТ, издигайки комунистическото правителство на Китай на видно място на световната парична сцена.

Икономистът Джеймс Г. Рикардс прогнозира ,

„През следващите няколко години ще видим издаването на СПТ на транснационални организации, като ООН и Световната банка, които ще бъдат изразходвани за инфраструктура за климатични промени и други елитни проекти за домашни любимци извън надзора на демократично избрани органи. Наричам това Новият план за световна инфлация. "

Рикардс разглежда Голямото възстановяване на паричната система като крайна цел за благородни метали. Стремежът към дигитализация и глобализация на щатския долар само ще ускори намаляването на стойността му и ще увеличи нуждата на инвеститорите да имат осезаеми безопасни убежища.

Йелън, Пауъл Откровено Настоява За Цифров Долар

Ако Федералният резерв, може би в координация с МВФ, постигне способността да инжектира стимул директно в цифровите портфейли, то количественото облекчаване може да придобие съвсем ново значение. Централните банкери биха могли да заобиколят Конгреса и да разпределят собствената си помощ, както намерят за добре.

Министърът на финансите Йелен наскоро каза пред New York Times,

„Твърде много американци наистина нямат достъп до лесни разплащателни системи и до банкови сметки и мисля, че това е нещо, с което би могъл да помогне един цифров долар - дигитална валута на централната банка. Мисля, че това може да доведе до по-бързи, по-безопасни и по-евтини плащания. "

Дигиталната валута на централната банка може също да доведе до налагане на отрицателни лихвени проценти или автоматично приспадане на данъците, без притежателите да могат да избягат ... освен чрез пълно излизане от деноминираната в долари финансова система.

Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл каза пред Конгреса миналата седмица, че Фед наистина „гледа внимателно“ да емитира цифров долар, наричайки го „проект с висок приоритет за нас“.

Всеки, който е загрижен за перспективата да бъде вкаран в нов режим на цифрова валута, трябва да постави като приоритет притежаването на материални пари, които съществуват извън финансовата система.

Никоя технология или правителствен мандат не могат да променят факта, че златото и среброто имат общопризната, устойчива на инфлация стойност.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758594
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031